rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

Гвоздик у шостому раунді нокаутував Бейкера

Український боксер-професіонал Олександр Гвоздик здобув перемогу в бою з американцем Крейгом Бейкером.

Як повідомляє pravda.com.ua, наприкінці шостого раунду Бейкер пропустив серію ударів, яка закінчилася правим боковим. Рефері зупинив поєдинок і віддав українцеві перемогу технічним нокаутом.

Зазначимо, що це вже чотирнадцята перемога 30-річного українського боксера з Харкова, який ще жодного разу не програвав. 12 боїв Олександр виграв нокаутом.

Водночас, 33-річний Крейг Бейкер має в своєму активі 17 перемог, а поразка від Гвоздика стала другою в його професійній кар'єрі.

Додамо, що бій проходив в американському місті Лінкольн (штат Небраска).

Гвоздик після перемоги заявив, що хоче битися за чемпіонські титули.

Зокрема, після бою він кинув виклик чемпіону світу за версіями WBA, WBО і IBF Андре Ворду. Про це повідомляє Тwitter компанії Top Rank.

«Все, що я хочу - це битися з чемпіонами. Починаючи з Андре Ворда», - сказав Олександр Гвоздик.

 

Ломаченко 9 грудня в Нью-Йорку битиметься з кубинцем Рігондо

Наступний бій Василь Ломаченко повинен провести 9 грудня на Madison Square Garden в Нью-Йорку. Показ буде на ESPN. Промоутер українця Боб Арум сказав, що він уже домовився з майбутнім суперником - кубинцем Гільєрмо Рігондо, повідомляє ukrinform.ua.

Нагадаємо, раніше промоутер Василя Ломаченка Боб Арум заявив, що Гільєрмо Рігондо згоден піднятися у вагову категорію українця.

Зауважимо, що чемпіон UFC у легкій вазі Конор Макгрегор, який готується до боксерського бою проти Флойда Мейвезера, розповів, кому зі сучасних боксерів він надає перевагу.

«Мені подобаються хлопці з більш легких ваг. Василь Ломаченко проти Гільєрмо Рігондо - бій, який я хотів би побачити», - сказав Конор.

ДЗЮДО

Андрій Колесник здобув першу для України медаль ХХІХ літньої Універсіади-2017 у Тайбеї

Студент Сумського державного університету Андрій Колесник став першим медалістом ХХІХ Всесвітньої літньої Універсіади-2017, що триває в Тайбеї.

Він завоював бронзову нагороду у ваговій категорії понад 100 кг у перший медальний день.

У «малому» фіналі за третє місце Колесник переміг бразильця Руана да Сільву, повідомляє osvitasport.org.

А золоту медаль здобув японець Кокоро Кагеура, який у головному фіналі поборов Юнсео Чжу з Південної Кореї.

Додамо, що змагання ХХІХ Всесвітньої літньої Універсіади-2017 у Тайбеї завершаться 30 серпня.

ПЛАВАННЯ

Михайло Романчук виграв перше українське «золото» Універсіади-2017

Першу золоту медаль ХХІХ Всесвітньої Універсіади-2017, що триває у Тайбеї, для України завоював студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук, який фінішував першим у фіналі в плаванні вільним стилем на дистанції 400 метрів.

Віце-чемпіон світу з плавання Михайло Романчук на Всесвітніх студентських Іграх-2017 переміг у фіналі 400-метрівки вільним стилем, подолавши дистанцію за 3 хвилини 45,96 секунди, повідомляє osvitasport.org.

Срібну нагороду виборов Джей Стівен Елліот з Великобританії (3.48,88), а бронзова медаль - в американця Гранта Шульца (3.49,03).

У фіналі цієї дисципліни змагань із плавання боровся за нагороди й ще один українець Сергій Фролов, який показав п'ятий час (3.51,27).

 

Кесар і Оліферчік виграли «срібло» в синхронних стрибках із трампліна

Призери чемпіонату Європи зі стрибків у воду Вікторія Кесар і Станіслав Оліферчік стали срібними призерами XXIX Всесвітньої літньої Універсіади в Тайбеї (Тайвань).

Кесар і Оліферчік посіли друге місце в синхронних стрибках із триметрового трампліна, повідомляє Укрінформ.

Українська пара виконала всі стрибки без зривів і заробила 284,64 бала, що дозволило їм завоювати «срібло». Кесар і Оліферчику не вистачило 17,37 бала, щоб випередити дует переможців з Мексики Адан Емідіо Суніга - Аранта Чавес (302,01).

Бронзові нагороди дісталися тандему з Італії Лаура Білотта - Габріеле Аубер, їх результат - 277,14 бала.

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

Українці завоювали «срібло» Універсіади-2017, випередивши росіян

Українські гімнасти завоювали срібну медаль ХХІХ літньої Універсіади-2017, яка триває у тайванському місті Тайбей.

Як повідомляє офіційний сайт змагань, українська команда, у складі якої виступали Євген Юденков, Владислав Гривко, Олег Верняєв, Ігор Радівілов та Петро Пахниюк, стала другою у командних змаганнях з результатом 257.900 бала.

Перше місце дісталося збірній Японії (260.225 бала), а третє - команді Росії (253.150).

Додамо, що лідер збірної України, олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро-2017 Олег Верняєв, на шести снарядах показав найкращий результат серед 122-х учасників - 87.150 бала. Також чудово виступив Євген Юденков, у якого в багатоборстві шостий результат - 82.950.

 

Верняєв став дворазовим чемпіоном Всесвітньої Універсіади

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв приніс Україні третє «золото» на XXIX Всесвітній літній Універсіаді в Тайбеї (Тайвань).

Як і два роки тому в Кванджу (Республіка Корея), Верняєв став чемпіоном студентських Ігор-2017 в особистому багатоборстві, повідомляє Укрінформ.

Результат переможця - 88,300 бала. «Срібло» та «бронза» дісталися японцям Шого Нономуре (86,050) і Ватару Танігава (85,700), відповідно. Шосту суму набрав українець Євген Юденков (83,525).

ТХЕКВОНДО

Ромолданова завоювала «золото» в Тайбеї

Призер чемпіонату світу з тхеквондо Ірина Ромолданова поповнила скарбничку збірної України четвертим «золотом» XXIX Всесвітньої літньої Універсіади в Тайбеї (Тайвань).

Українська тхеквондистка завоювала золоту нагороду у ваговій категорії до 46 кг, повідомляє Укрінформ.

У фіналі Ірина Ромолданова здобула вольову перемогу над японкою Киріакі Куттукі - 5:3 (0:3). «Бронза» - у француженки Сари Адіду і Шає Ром Кім з Німеччини.

ФЕХТУВАННЯ

Рапірист Дмитро Чучукало завоював «золото»

Український фехтувальник поповнив скарбничку збірної України п'ятим «золотом» XXIX Всесвітньої літньої Універсіади в Тайбеї (Тайвань).

Дмитро Чучукало завоював золоту нагороду в індивідуальному турнірі рапіристів, повідомляє Укрінформ.

У фіналі Чучукало здобув перемогу над японцем Кіосуке Мацуяма - 15:14. «Бронза» - в українця Ростислава Герцика та італійця Алессандро Паролі.

 

Ксенія Пантелєєва здобула «бронзу» Універсіади-2017

Представниця Львівського державного університету фізичної культури Ксенія Пантелєєва зійшла на п'єдестал пошани ХХІХ літньої Всесвітньої Універсіади-2017, яка проходить у Тайбеї.

У особистих змаганнях з фехтування на шпагах серед жінок Пантелєєва здобула бронзову нагороду, повідомляє ldufk.edu.ua.

Ксенія у турі прямого вибування стартувала з 1/32 фіналу, де здобула перемогу над німкенею Ванессою Рідмюллер з рахунком 15:10. У наступному ж бою, за вихід до ТОП-16, Ксенія зустрілася зі ще однією випускницею нашого вишу Анфісою Почкаловою і перемогла партнерку по національній збірній з перевагою в чотири уколи - 15:11.

Після важкої перемоги в 1/16 фіналу Пантелєєва не зазнала проблем у дуелі в 1/8 фіналу з американкою Катериною Ніксон, завершивши поєдинок з рахунком 15:9, і в чвертьфіналі з аналогічним рахунком вибила з боротьби представницю Південної Кореї Дан Ву Ю.

23-річна львів'янка зачохлила свою шпагу лише в півфіналі турніру, де вона лише одним уколом (13:14) програла польці Камілі Питці і завершила свій виступ на третьому місці, вперше вигравши особисту бронзову медаль Всесвітньої Універсіади.

Для Пантелєєвої студентські Ігри-2017 на Тайвані стали третіми в кар'єрі. До цього найкращим результатом українки в особистих змаганнях на турнірах такого масштабу було 36-е місце в корейському Кванджу в 2015 році. А от у командних змаганнях вона була бронзовим призером на Універсіаді-2013 в Казані.

Додамо, що в особистих змаганнях шпажисток Україну також представляла студентка ЛДУФК Юлія Свистіль, яка зупинилася в 1/32 фіналу, не впоравшись з Чой Хай Джо з Південної Кореї - 13:15.

ХХІХ літня Всесвітня Універсіада.

Тайбей-2017. Фехтування

20 липня. Шпага. Жінки.

Особиста першість (89 учасниць)

Чвертьфінал

Роберта Мардзані (Італія) - Кім Мйонсун (Південна Корея) - 15:8

Александра Замаховска (Польща) - Аса Лінде (Швеція) - 15:5

Каміла Питка (Польща) - Сон Сера (Південна Корея) - 9:8

Ксенія Пантелєєва (Україна) - Дан Ву Ю (Південна Корея) - 15:9

Півфінал

Александра Замаховска (Польща) - Роберта Мардзані (Італія) - 15:10

Каміла Питка (Польща) - Ксенія Пантелєєва (Україна) - 14:13

Фінал

Александра Замаховска (Польща) - Каміла Питка (Польща) - 15:8

Підсумкова класифікація

1. Александра Замаховска (Польща)

2. Каміла Питка (Польща)

3. Ксенія Пантелєєва (Україна)

3. Роберта Мардзані (Італія)

5-8. Кім Мйонсун (Південна Корея)

5-8. Аса Лінде (Швеція)

5-8. Сон Сера (Південна Корея)

5-8. Дан Ву Ю (Південна Корея)

...27. Анфіса Почкалова (Україна)

28. Фейбі Бежура (Україна)

...62. Юлія Свистіль (Україна)

БОРОТЬБА

Юлія Ткач очолила світовий рейтинг

Напередодні Чемпіонату світу-2017, який з 21 до 26 серпня проходить у Парижі, міжнародна федерація боротьби опублікувала оновлений рейтинг борців усього світу, в якому представниця Львівщини, аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Юлія Ткач, є першою у своїй ваговій категорії до 63 кг.

Нагадаємо, що в колекції нагород Юлії три «золота» чемпіонатів Європи серед юніорів (2007, 2008, 2009 рр.); золота нагорода юніорського світового чемпіонату 2007 року; два «золота» (2011, 2012 рр.), «срібло» (2016 р.) та три «бронзи» (2010, 2014, 2017 рр.) континентальних чемпіонатів і бронзова нагорода світового форуму 2015 року. А найвищим досягненням аспірантки ЛДУФК Юлії Ткач є титул чемпіонки світу 2014 року, який вона виборола у столиці Узбекистану - Ташкенті, пише ldufk.edu.ua.

Окрім Юлії Ткач, місце у світовій двадцятці виборола ще низка вихованок львівської школи боротьби: Ірина Гусяк, Тетяна Кіт, Ангеліна Лисак, Оксана Гергель та Алла Черкасова.

Світовий рейтинг боротьби

Вага до 53 кг

1. М. Мукейда (Японія)

2. С. Йошіда (Японія)

3. С. Маттссон (Швеція)

19. І. Гусяк (Україна/Львів)

Вага до 55 кг

1. О. Адекуороє (Нігерія)

2. С. Наньо (Японія)

3. К. Ганчар (Білорусь)

7. Т. Кіт (Україна/Львів)

Вага до 60 кг

1. Р. Каваї (Японія)

2. Л .Овчарова (Росія)

3. Е. Рейган (США)

17. А. Лисак (Україна/Львів)

18. О. Гергель (Україна/Львів)

Вага до 63 кг

1. Ю. Ткач (Україна/Львів)

2. П. Орхон (Монголія)

3. Т. Юсейн (Болгарія)

Вага до 69 кг

1. С. Дошо (Японія)

2. Н. Воробйова (Росія)

3. А. Братчікова (Росія)

9. А. Черкасова (Україна/Львів)

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Лариса Лабарткава - чемпіонка України з добового бігу

У Вінниці завершився 9-й за рахунком Чемпіонат України 2017 року з легкоатлетичного бігу тривалістю 48, 24 та 12 годин.

Основним у програмі змагань був забіг тривалістю 48 годин, через добу до якого приєдналися учасники 24 годинного бігу, а згодом стартували й легкоатлети на 12 годинний забіг.

Фінішували спортсмени всі разом. Разом із представниками збірних команд областей України змагалися також спортсмени з Польщі, Сербії, Німеччини та Білорусі, повідомляє sport-oda.lviv.ua.

Змагання були вкрай складними, зважаючи на спекотну погоду. Цього року вони проходили під гаслом «Перевершення себе», оскільки в таких забігах кожен змагається сам зі собою.

Героїнею змагань стала переможниця добового забігу, представниця Львівської області - Лариса Лабарткава, багаторазова учасниця чемпіонатів світу та Європи, яка вже чимало років входить до списку найкращих легкоатлетів-ветеранів спорту України, незважаючи на своїх 68 років.

Їй належать найкращі досягнення в таблицях рекордів України в декількох вікових категоріях. У Вінниці Лариса Лабарткава виборола перше місце у 24-годинному забігу з результатом пробігу довжиною 116,94 км.

Також у цих змаганнях Львівську область представляли на 12-годинному забігу Петро Чернега і Віталій Седінкін, а на 48-годинному - Олексій Сикал.

Олена Кривицька: «Ми з Фейбі Бежурою – як зефір у шоколаді»

Микола Романюк: «Ми вже добудували роздягальні та задіяли камери «відеогол» над воротами»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers