rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Ростислав Мачуга: «Ваш автомобіль – це ваша візитна картка»

Багато власників автомобілів не обмежуються зовнішнім виглядом та внутрішнім обладнанням машини, придбаної у виробника. Зовнішній тюнінг, зовнішній обвіс кузова, аерографія, внутрішній тюнінг, обшивка салону авто, тюнінг двигуна - ці, та багато інших видозмін застосовують для своїх залізних друзів затяті автомобілісти.


Сьогодні на вулицях міст ми можемо побачити багато автівок, які зазнали змін від рук майстрів тюнінгу. Для чого та який саме обирають тюнінг водії, найкреативніші зміни автівки, та що означає бути майстром тюнінгу, - у розмові з Ростиславом Мачугою.

Ростислав займається автомобільною справою з дитинства: з п'яти років допомагав батькові ремонтувати автомобілі. Нині Ростислав - детейлер, майстер тюнінгу, засновник компанії «Car Spa Detailing». Профільне навчання проходив у найкращих фахівців справи у Польщі, Німеччині, США та Україні. Зараз опрацьовує автомобілі як на Батьківщині, так і за кордоном.

- Ростиславе, розкажіть більше про свою роботу з автомобілями. Що саме входить у вашу компетенцію?

- Моя робота полягає у трансформації транспорту. Тюнінгуючи автівки, ми робимо їх кращими, привабливішими, довершеними та зручнішими в користуванні, аніж вони «вийшли» від виробника. Так! Саме кращими, аніж зі салону.

Title Title 

 

До нас приганяють не лише автомобілі, але й мотоцикли, квадроцикли, гідроцикли. В принципі, обмежень немає, можна працювати навіть з яхтами, вертольотами, літаками (все залежить від територіальної доступності та замовника).

- Чому ви вибрали саме цю справу? Наскільки вона актуальна сьогодні?

 - Кожна людина повинна займатися справою, яка їй до вподоби. Справа життя має бути улюбленою, і добре тобі вдаватися.

 - Що таке «тюнінг» у вашому розумінні?

- Тюнінг включає в себе практично всі зміни у машині, які не були задумані виробником на початку розробки автомобіля.

- Яка частина в тюнінгу ваша найулюбленіша?

- З автомобілями я працюю з юних років. Ще у два роки батько подарував мені дитячий автомобіль «на акумуляторах», на ньому можна було пересуватися вдвох. У мого батька був власний автосервіс, і вже з п'яти років я допомагав татові поратись з машинами: подавав інструменти, часто самостійно запускав двигун справжнього автомобіля. З восьмого класу школи я майже щодня приходив до автосервісу після уроків, і вже сам приступав до виконання технічної роботи. Я працював практично з усім, починав з підготовки до фарбування машини. Далі я активніше почав займатися фарбуванням автомобіля.

Title Title 

 

Дещо пізніше я займався ремонтом ходової, двигуна, перешивкою салонів, поваркою кузова, тощо. В один період приганяли навіть автомобілі з-за кордону. Однак, з роками я зрозумів, що найбільше люблю все, що пов'язано із зовнішнім виглядом автомобіля: екстер'єр та інтер'єр. З часом я розвинув добрі тактильні відчуття і навчився розрізняти гаму кольорів, які для більшості людей непомітні (що я зрозумів з часом), однак, для цієї роботи вони необхідні.

- Де можна навчитися тюнінгувати машини?

- Найкращим учителем є середовище, в якому відбуваються профільні роботи. Жоден навчальний заклад не в змозі навчити цього, оскільки світ стрімко змінюється і щогодини з'являються нові тенденції та методи.

- Як найкреативніше доводилось опрацьовувати машину?

- Коли ми приходимо до лікаря, ми не розповідаємо йому про процес операції (наприклад, на апендикс). Так от, відповідь дуже проста: потрібно знайти хорошого педантичного майстра тюнінгу, котрий усе зробить за вас.

 

Title
 

 

Головне - пам'ятати, що ваш автомобіль - це ваша візитна картка, тому спочатку ви повинні розповісти трохи про себе, а вже потім приступати до роботи. Тюнінгу, як косметики, або прикрас, - не повинно бути багато.

- З якими проханнями найчастіше звертаються клієнти?

- Постійні клієнти вже настільки нам довіряють, що звертаються у різних питаннях, починаючи від простого: «Де краще заправлятися?» - закінчуючи «Можна зробити мій автомобіль таким, щоб він відрізнявся від усіх інших, був неповторним?» Наша відповідь завжди одна: «Матимемо честь допомогти вам у цій справі у найкоротший термін». Адже найцінніша валюта - це час, тому ми цінуємо час своїх клієнтів.

- Як змінювалась мода, тенденції у тюнінгу?

- Усе змінюється дуже швидко, однак, я не дуже заглиблююсь в історію, можливо тому, що я більше цікавлюся майбутнім, новітніми технологіями.

Одного разу пригнали до нас «Skoda Octavia». Автомобіль був ще в жахливому стані. Необхідно було провести кропітку роботу: екстер'єр, інтер'єр авто, затемнення автомобіля. Комплексні роботи були зроблені всього за три дні. Коли клієнт прийшов за автомобілем, то й не міг знайти його, попри те, що він стояв поряд. З думкою, що його автомобіль кудись зник, він швидко попрямував до власника Автосервісу з претензією: «Куди ви поділи мій автомобіль?» - сам власник не розуміючи, що відбувається, вийшов зі свого робочого місця (пройти до боксу потрібно було близько метрів 50, тому що територія СТО досить велика). Як виявилось, власник тюнінгованої автівки просто не впізнав свій автомобіль. Все обійшлось легким переляком і масою задоволення від кінцевого результату. Шкода, що неможливо на всі 100 % передати ту радість і щастя, яку він отримував, коли оглядав свій автомобіль. Саме це дарує мені та команді щиру радість від своєї роботи.

 Автор: Сніжана Саманчук

Джерело: ТРК «Вежа»

У США створили авіадвигун, що працює без свічок

Ралі «Арциз»: як їздять на дорогах Одещини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers