rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Цукерберг оголосив війну YouTube

 Цукерберг оголосив війну YouTube

Найпопулярніший у світі відеосервіс YouTube невдовзі отримає потенційного конкурента. Компанія Facebook працює над створенням власного сервісу для перегляду відеороликів.

Про це повідомляє Mirror. Новий сервіс отримав назву Watch. Розробники розповіли, що він працюватиме на всіх мобільних платформах, комп'ютерах, ноутбуках та теледодатках.

Сервіс отримає таку функцію, як створення списку відтворення. Це дозволить користувачам не пропустити важливі події. Наразі розробка перебуває на стадії тестування. Але користувачам обіцяють, що сервіс невдовзі покажуть широкій аудиторії.

Це вже не перша подібна розробка Facebook. У 2016 році компанія запустила у США окрему стрічку для програвання відео. Але вона містила лише короткі аматорські ролики або кліпи з новинами тривалістю у кілька хвилин.

Наразі розробники запевняють, що тривалість відео збільшиться до 10 хвилин. Вкладку Watch зроблять персоналізованою. До стрічки потраплятимуть, насамперед, ролики, які подобаються друзям користувача. Додадуть функцію коментарів, які можна буде залишати під час перегляду. Буде можливість спілкуватися з друзями в режимі реального часу, а також створювати спільноти за інтересами.

Джерело: https://znaj.ua

 

Vision Jet - найменший реактивний пасажирський літак у світі

Title  

Завершилися льотні випробування найменшого реактивного пасажирського літака у світі, і тепер він надійшов у продаж. Cirrus Vision Jet майже вдвічі менший від своїх основних конкурентів і значно дешевший, тому змінить правила гри у ніші надлегких реактивних літаків.

Розробка Vision Jet тривала 10 років, в його конструкції використовується цільнолитий фюзеляж з вуглецевого волокна, V-подібний хвіст і лише один турбовентиляторний двигун Williams International FJ33-5A. Все це вирізняє його з-поміж аналогів.

Стартувати Vision Jet може зі злітної смуги довжиною менше, ніж кілометр (на розгін потрібно 620 метрів); його максимальна висота польоту - 8500 м. Цей надлегкий літак здатен долати до 1850 км шляху на швидкості 555 км/год. або до 2220 км на швидкості 444 км/год.

Незважаючи на невеликі габарити, у літака досить просторий салон - 1.2 м у висоту і 1.5 м в ширину. При цьому розрахований він на перевезення 5 дорослих пасажирів і двох дітей у досить комфортних умовах. Так, у салоні є бортова розважальна система, USB-порти.

Варто сказати і про кабіну пілотів, яка облаштована за останнім словом техніки - великі сенсорні екрани, автоматизовані бортові системи, панорамне вітрове скло, а замість традиційної штурвальної колонки - бокова ручка керування.

Окрім іншого, цим літаком може керувати лише один пілот, також літак обладнаний парашутною системою Cirrus. На даний момент уже є понад 600 замовлень на Vision Jet, хоча компанія за перший рік випустить лише 40 літаків, після чого темпи виробництва зростуть до 100-125 одиниць за рік.

Джерело: http://info-svit.org.ua

 

Як керувати комп'ютером за допомогою погляду?

Компанія Microsoft представила функцію Eye Control, за допомогою якої можна буде керувати Windows лише поглядом, передає Ukr.Media.

Технологія створена для користувачів з порушеннями моторно-рухової системи.

Eye Control уже доступний у попередніх операційних системах Windows. Повноцінний реліз цієї функції відбудеться з оприлюдненням Windows 10 Creators Update, пише Сossa.

Наразі технологія працює лише з контролером-камерою Eye Tracker 4C.

Eye Control дозволяє друкувати текст під час руху очима. Користувач дивиться на віртуальну клавіатуру, затримує погляд на першій букві слова і побіжно проводить очима за іншими. Результат коригується за допомогою підказки.

За словами експертів, такий варіант виявився ефективнішим, ніж набір із затримкою на кожній літері.

Джерело: https://ukr.media

 

Вчені виправили ген людського ембріона

Команді вчених зі США і з Південної Кореї вперше вдалося успішно відредагувати геном людського ембріона на ранній стадії розвитку, усунувши генетичну «поломку», яка спричиняє смертельне захворювання серця і передається родичам на генетичному рівні.

Результати експерименту опубліковано у спеціалізованому журналі Nature. Цей успішний досвід може в майбутньому дозволити вченим запобігати близько 10 тисячам генетичних захворювань, які передаються з покоління в покоління.

У науковій публікації йдеться про те, що групі вчених вдалося виправити мутацію в гені MYBPC3 на 11-й хромосомі, на яку припадає близько 40% усіх випадків спадкової гіпертрофічної кардіоміопатії. На цей момент захворювання, яке проявляється лише в дорослих і може стати причиною зупинки серця і смерті, невиліковне.

Протягом дослідження група вченого Шухрата Міталіпова з університету Орегону (США), працювала з генетичним матеріалом 12 здорових жінок і одного чоловіка, що має мутацію гена MYBPC3. Шанс успадкувати здорову копію гена для ембріона становить 50%. За допомогою системи редагування генома CRISPR-Cas9 ученим вдалося отримати 42 здорових ембріони з 58 (72,4%).

«Ми отримали більше здорових ембріонів, ніж у контрольній групі, але поки що їх не 100%; отож, я думаю, ми маємо можливість поліпшити цей результат. Ми можемо досягти ефективності 90-100%», - наголосив Міталіпов.

Автори нового дослідження підкреслюють, що редагування ДНК за допомогою CRISPR-Cas9 в поєднанні з екстракорпоральним заплідненням і передімплантаційною генетичною діагностикою теоретично можуть допомогти впоратися і з іншими генетичними хворобами. Однак, за їхніми словами, перш ніж переходити до клінічних випробувань цієї технології, її потрібно «оптимізувати».

Перші досліди, які вчені проводили на вже запліднених яйцеклітинах, показали, що редагування генома нерідко призводить не лише до появи нових помилок у ДНК, а й до процесу химеризації, коли частина клітин, на які ділилася материнська клітина, містили відредаговані гени, а решта - їхню стару версію.

Пізніше вчені прийшли до висновку, що появи помилок у ДНК можна уникнути, якщо міняти геном зародка не після запліднення, а безпосередньо під час проникнення сперматозоїда в яйцеклітину і злиття їхнього генетичного матеріалу.

Нагадаємо, що вчені виявили у 22% з 50 ззовні здорових людей генетичні мутації, які можуть призвести до розвитку рідкісних спадкових хвороб.

Джерело: http://ipress.ua

 

Третє покоління смарт-годинників Apple Watch отримає підтримку LTE

Компанія Apple планує випустити до кінця року наступне покоління смарт-годинників Apple Watch, які зможуть безпосередньо підключатися до мережі без необхідності з'єднання з iPhone. Про це повідомило видання Bloomberg.

Поточна версія годинників вимагає бездротового підключення до iPhone, щоб транслювати музику, завантажувати подробиці по карті і надсилати повідомлення.

При наявності вбудованого чіпа LTE смарт-годинники зможуть самостійно виходити в мережу і виконувати подібні завдання без наявності смартфона поблизу. Наприклад, користувач зможе завантажувати нові пісні і користуватися додатками на пробіжці, залишивши iPhone вдома. Як очікується, постачальником LTE-модемів буде Intel, а не Qualcomm.

Згідно з більш ранніми витоками, продаж Apple Watch Series 3 повинен початися восени. Як повідомлялося раніше, найбільш ймовірний місяць дебюту - вересень, одночасно з наступним поколінням iPhone. Крім підтримки стільникового зв'язку, годинник може отримати покращений час автономної роботи і продуктивність.

Джерело: https://ukr.media

 

Користувачі Skype скаржаться на проблеми в роботі месенджера

Користувачі месенджера Skype по всьому світу скаржаться на збій у роботі сервісу.

На сайті компанії йдеться про можливі проблеми з надсиланням і отриманням повідомлень. Компанія уточнює, що фахівці вже почали виправляти недоліки.

За даними сайта Down Detector, який відстежує роботу Інтернет-сервісів і сайтів, найчастіше про проблеми повідомляють користувачі з Японії, Великобританії, Білорусії та України. Збій у роботі месенджера спостерігається, загалом, по всій Європі, а також в Росії, Індії, В'єтнамі, Малайзії, Австралії, Ізраїлі та США.

Головним чином, користувачі скаржаться на проблеми з авторизацією і на складності з надсиланням і одержанням текстових повідомлень.

Попередній масштабний збій у роботі Skype стався 22 червня, він зачепив користувачів з України, Європи, США та інших країн.

Також у вересні минулого року користувачі з різних країн скаржились на проблеми зі зв'язком у Skype, однак у компанії причин проблеми не знайшли.

Джерело: http://ipress.ua

 

Galaxy Note 8: оприлюднено характеристики і дату продажу

У мережі були оприлюднені деякі подробиці про флагманський смартфон Samsung Galaxy Note 8. Зокрема, виробник розкрив подробиці про технологію ISOCELL Dual, яку отримала камера смартфона, передає Ukr.Media.

 Title 

Повідомляється, що ця технологія є подвійним сенсором з функцією Super Zoom, яка уможливлює п'ятикратне оптичне збільшення.

Відомо також, що завдяки подвійній камері сенсор може поглинати більше світла, при цьому роблячи якісніші фотографії в умовах поганого освітлення.

У частині інших характеристик очікується, що будуть випущені смартфони на базі процесора Exynos 8895 SoC, а також Snapdragon 835.

Щодо дизайну, флагман буде дуже нагадувати свого попередника - Galaxy S8. Відмінності будуть, але лише незначні.

Офіційний анонс Galaxy Note 8 очікується в серпні цього року, а надходження в продаж - із 25 серпня.

Джерело: https://ukr.media

 

За участі Tesla побудують найбільшу в світі вітроелектростанцію

«Крихітки» штурмують космос

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers