rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Яєчний скандал: заражені фіпронілом яйця знайшли і в Австрії

 Яєчний скандал: заражені фіпронілом яйця знайшли і в Австрії

Деякі імпортовані до Австрії яєчні продукти були заражені потенційно шкідливим інсектицидом фіпронілом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Міністерства охорони здоров'я Австрії Ульріха Герцога.

«Три чверті результатів тесту негативні» - заявив Герцог, додавши, що «чверть, однак, показала позитивний результат під час початкового розслідування».

Як повідомляється, було проведено аналіз 80 зразків з різних регіонів Австрії. У восьми з них було виявлено фіпроніл, засіб для виведення кліщів та бліх у тварин. Це попередні результати аналізу, остаточні очікуються пізніше, у понеділок.

За словами Герцога, негайної загрози здоров'ю людей немає. Однак, деякі національні регулятори в Європі висловили занепокоєння тим, що багато забруднених яєць потрапили в харчовий ланцюг, головним чином через перероблені продукти, такі, як печиво та тістечка.

Як відомо, 15 країн Європейського Союзу, а також Китай і Швейцарія повідомили про те, що їм постачали заражені фіпронілом яйця.

Кілька виробників у Нідерландах і Бельгії перебувають під слідством після того, коли було виявлено, що вироблені ними яйця були оброблені продуктом, що містить пестицид фіпроніл.

 

Британія хоче до тимчасового митного союзу з ЄС

Великобританія запропонує Євросоюзу укласти тимчасову митну угоду, що почне діяти негайно після Brexit, і дасть час на проведення перемовин стосовно повноцінного нового статусу. Про це повідомили в уряді країни, пише Reuters.

«Міністри оголосять намір досягти «тимчасового» періоду з ЄС, тісної асоціації із митним союзом, що дозволить досягти плавного та належного переходу до нового режиму», - йдеться в заяві уряду.

Одним з можливих варіантів на час цього перехідного періоду стане утворення митного союзу між Об'єднаним королівством та Євросоюзом.

«Під час цього тимчасового періоду, про який буде домовлено з Брюсселем, Британія намагатиметься досягти абсолютно нових торговельних відносин по всьому світу», - йдеться у матеріалі.

Такий крок створить визначеність для приватного сектора, який остерігається, що запровадження митного контролю після виходу Британії з ЄС спровокує коштовні затримки.

У Лондоні вбачають, що новий митний союз повинен бути чітко обмеженим у часі існування.

 

У Німеччині виборці зможуть голосувати поштою

З понеділка в Німеччині можна поштою проголосувати на виборах депутатів Бундестагу. Про це пише видання Focus.

«У низці районних управлінь (Берліна) громадяни скористалися в понеділок можливістю заочного голосування, щоб отримати документи, а також і прямо на місці поставити хрестики на двох виборчих бюлетенях», - йдеться в публікації.

Наголошується, що кількість тих, хто вважає за краще проголосувати поштою, збільшується від виборів до виборів. У столиці, Берліні, цього року таких, як очікується, буде майже 600 тис. осіб або близько 24% від майже 2,5 млн виборців. У 2013 році їх було 21,6%. Кинути лист можна прямо в скриньку або занести на спеціальні дільниці, таких відрито вже 19.

Усього в Берліні 24 вересня буде відкрито 1779 виборчих дільниць.

У виборах беруть участь 42 партії, проте шанси здолати 5-відсотковий бар'єр мають лише 6. Згідно з останніми даними соціологічної служби Emnid, якби вибори відбулися зараз, за соціал-демократів проголосували б 24% респондентів, за християнський блок (Хдс/Хсс) - 38%. Ліві набрали б 10%, вільні демократи і Альтернатива для Німеччини - по 8%, Зелені - 7%. Вибори проводяться за змішаною системою, половина обирається за мажоритарними округами і половина - за партійними списками. У складі Бундестагу 18 скликання таких було по 299 депутатів.

 

Нафтокомпанія Венесуели таємно проводить переговори з «Роснєфтью»

Державна нафтокомпанія Венесуели «Petroleos de Venezuela» (PDVSA), як мінімум, з початку 2017 року таємно проводить переговори з «Роснєфтью», пропонуючи їй частку участі в дев'яти нафтових проектах з найбільш високою продуктивністю в обмін на допомогу в уникненні дефолту.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника Венесуели і двох джерел у галузі, знайомих з перебігом переговорів.

«Москва в рамках переговорів має серйозні важелі тиску: гроші Росії і «Роснєфті» відіграють важливу роль у наданні допомоги уряду Ніколаса Мадуро (президент Венесуели - ред.), який опинився у складному фінансовому становищі, щоб уникнути дефолту суверенного боргу або держперевороту», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в квітні «Роснефть» надала PDVSA більше, ніж $1 мільярд в обмін на обіцяні постачання нафти. Як мінімум, у двох випадках венесуельський уряд використовував російські гроші, щоб уникнути невиконання фінансових зобов'язань перед утримувачами облігацій, повідомляє джерело агентства.

«Роснефть» також виступає як посередник у продажі венесуельської нафти світовим покупцям. Основна її частина опиняється на НПЗ США - не дивлячись на американські санкції проти Росії - оскільки продається через посередників, наприклад, нафтових трейдерів. Про це свідчать внутрішні торговельні звіти PDVSA, пише агентство.

«Роснєфть» однозначно користується ситуацією. Вони знають, що чинний уряд слабкий, що йому необхідні гроші, і вони - акули», - сказав віце-президент комісії з енергетики Національної асамблеї Венесуели Еліас Матта.

Його слова доносять погляди інших членів очолюваного опозицією конгресу, що критикують корпоративні операції, які, на їх думку, допомагають Мадуро в спробах встановити диктатуру, пише агентство.

Як повідомляється, на даний момент «Роснєфті» належать значні частки в п'яти провідних венесуельських нафтових проектах.

 

Віце-прем'єр Австралії може позбутися посади через подвійне громадянство

Подвійне громадянство віце-прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойса спричинило скандал у політиці країни і може призвести до втрати посади та місця у парламенті.

Про це повідомляє DW.

«Віце-прем'єр Джойс уже підтвердив, що має громадянство Нової Зеландії. Згідно з австралійським законодавством, депутати парламенту не мають права на подвійне громадянство», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, донедавна маловідома норма закону останніми тижнями призвела до відставки кількох парламентаріїв. Проте, Джойс заявив у понеділок, що не піде у відставку, тому тепер його справа потрапить на розгляд до Верховного суду Австралії.

У МЗС Нової Зеландії пояснили, що Джойс автоматично набув новозеландського громадянства через походження свого батька - той народився у Новій Зеландії і переїхав до Австралії у 1947 році.

Віце-прем'єр під час виступу у парламенті заявив, що ніколи не вважав себе громадянином іншої країни. «Я був шокований, коли дізнався про цей факт», - прокоментував він ситуацію.

За інформацією ЗМІ, ситуація може спричинити урядову кризу, адже ліберально-консервативна коаліція на чолі з прем'єр-міністром Малкольмом Тернбуллом може втратити більшість у парламенті, де має перевагу лише в один голос.

За даними торішнього перепису населення Австралії, майже половина 24-мільйонної країни народилася за кордоном або має, принаймні, одного з батьків, що народився за кордоном.

 

Голод загрожує 8 мільйонам мешканців Конго

Майже вісьмом мільйонам мешканців Демократичної Республіки Конго загрожує голод. Кількість мешканців країни, яким дуже не вистачає харчів, збільшилася з минулого року на 30%.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Це означає, що кожній десятій людині у сільській місцевості нема чого їсти. Масштаби голоду продовжують зростати через запеклий тривалий конфлікт, що змушує людей тікати з насиджених місць. Конфлікт зачепив центральні та східні райони ДРК, насамперед, провінції Касаї й Танганьїка», - заявив заступник прес-секретаря глави ООН Фархан Хак.

Як наголошується, з недавнього часу ситуацію в країні посилює поширення кору і холери. Зокрема, у період з 31 липня до 6 серпня у Танганьїку було зареєстровано 76 нових випадків захворювання.

Повідомляється, що мешканці низки районів країни їдять лише тапіоку, кукурудзу і картоплю. Такий раціон не забезпечує добову потребу в поживних речовинах і калоріях. За наявними даними, понад 43 відсотки дітей віком до п'ятьох років - близько семи мільйонів юних мешканців ДРК - виснажені від недоїдання.

 

Тайвань привів армію у бойову готовність через китайські військові навчання

Збройні сили Тайваню перебувають на високому рівні готовності через триденні навчання ВПС Китаю поруч з островом.

Про це заявив представник Міністерства оборони Тайваню Чень Чун-дзі, повідомляє Reuters.

«Наші військово-повітряні сили і флот залишатимуться напоготові, щоб вони (китайські літаки - ред.) не вторглися у наші територіальні води чи повітряний простір або демонстрували ворожість», - сказав Чень.

За даними уряду Тайваню, китайські літаки, серед яких бомбардувальники і винищувачі, проводять навчальні польоти через канал Баші, що відокремлює Тайвань від Філіппін і на північ від Тайваню - на острові Міяко.

Китай ще не прокоментував проведення цих навчань.

Як зазначає видання, ці навчання є останніми в серії подібних заходів, проведених Китаєм поблизу Тайваню та Японії за останніх кілька тижнів.

 

У лондонського Біг-Бена на чотири роки «заберуть голос»

Годинникова вежа Вестмінстерського палацу, більш відома під неофіційною назвою «Біг-Бен», вперше за півтора сторіччя «замовкне» на чотири роки через роботи з реконструкції.

Про це повідомляє Reuters.

«Як заявили у понеділок у Палаті громад, годинникова вежа Біг-Бен британського парламенту припинить вибивати час опівдні 21 серпня, «замовкнувши» на наступні чотири років, допоки триватимуть ремонтні роботи», - йдеться у повідомленні.

Молотки, які вибивали час упродовж останніх 157 років, будуть від'єднані від годинника, хоча, як зазначається, Біг-Бен усе ж звучатиме під час таких важливих подій, як святкування Нового року.

Як відомо, годинникова вежа, більш відома як Біг Бен, у 2012 році була перейменована у «Вежу Єлизавети» на честь «діамантового» ювілею королеви Британії Єлизавети ІІ.

 

В Індії спіймали підозрюваних у витоку одного з епізодів «Гри престолів»

Поліція Індії затримала чотирьох осіб за підозрою в організації витоку четвертого епізоду сьомого сезону серіалу «Гра престолів». Про це повідомляє AFP.

Затримані є співробітниками компанії, в якої є доступ до серій, які ще не вийшли. На думку представників поліції, вони опублікували четвертий епізод сьомого сезону серіалу до його офіційної трансляції на території країни.

Затримані перебуватимуть в ув'яз­нен­ні до 21 серпня, поки проводиться розслідування.

Нагадаємо, раніше хакери опублікували номери телефонів акторів «Гри престолів». У 2015 році, незадовго до прем'єри п'ятого сезону «Гри престолів», у Мережу потрапили перші чотири епізоди. Перший епізод сьомого сезону «Гри престолів» показали на каналі НВО 16 липня.

 

Польща за три тижні декомунізує 943 вулиці

У Польщі відкрили справу проти екс-президента Валенси – за співпрацю з комуністами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers