rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Tesla вже передала клієнтам перші 30 електромобілів Model 3

Tesla вже передала клієнтам перші 30 електромобілів Model 3

Американський автовиробник Tesla ввечері в п'ятницю передав ключі від перших 30 електромобілів нової Model 3 їхнім власникам.

Про це повідомляє DW.

Засновник Tesla Ілон Маск заявив, що компанія вже отримала завдаток у розмірі тисячі доларів США від близько півмільйона охочих придбати Model 3. Водночас він визнав, що виконати таке замовлення буде непросто. За 14-річну історію свого існування автовиробник ніколи не випускав більше, ніж 100 тисяч автівок за рік. «Ласкаво просимо до виробничого пекла, - заявив Маск на церемонії вручення ключів, цитує агентство AFP. -  Тут ми принаймні на найближчі півроку».

Компанія розраховує виробляти 5 тисяч автомобілів нової моделі щотижня у 2017 році та 10 тисяч - у 2018-му.

Батарея найдешевшої Model 3 дозволить подолати до 322 кілометрів без підзарядки, дорожчі варіанти - до 498-ми. Базовий колір для нової моделі - чорний. Фарбування автомобіля в інший колір можливе за доплату -  ще тисячу доларів. Повністю обладнаний додатковими опціями автомобіль Model 3 коштуватиме вже близько 60 тисяч доларів.

 

Створено підземний ліфт для автомобілів

Ілон Маск нещодавно показав відео, на якому знято перший автоматичний ліфт, що опускає новеньку Tesla під землю.

Ролик він розмістив на своїй сторінці в Instagram.

Вантажна платформа ліфта опускає автомобіль на рівень тунелю, потім його завантажать на електричні «санки» і скерують в потоці інших машин, що мчаться на таких платформах до точки призначення, де їх підійматиме на поверхню такий же ліфт.

Ідеєю звільнитися від пробок за допомогою тунелів Маск запалав взимку минулого року, навесні взявся їх рити, а згодом вирішив об'єднати їх з транспортною системою Hyperloop.

З часом ця ідея отримала усне схвалення влади і почала втілюватися. Тунелепрохідна машина почала рити землю на території офісу компанії SpaceX.

Пізніше з'явилася ідея об'єднати два транспортних проекти - швидкісні вакуумні поїзди Hyperloop і тунелі для автомобілів.

«Цілком можливо, що перша комбінована система з'явиться між Вашингтоном і Нью-Йорком. Поїздка буде займати 29 хвилин», - написав Маск в Twitter.

 

Hyperloop успішно пройшов перші випробування

Нещодавно компанія Hyperloop One провела перші успішні випробування прототипу транспортної системи Hyperloop.

Про це повідомляє Телеграф.

Hyperloop One, одна з нещодавно організованих компаній, що намагаються втілити в реальність ідею футуристичної транспортної системи Hyperloop, успішно провела перші випробування повномасштабного прототипу системи.

Під час цих випробувань експериментальна транспортна капсула-візок, що отримала назву «Kitty Hawk», успішно розігналася і без проблем подолала дистанцію випробувальної ділянки системи Hyperloop, що знаходиться в пустелі Невада. Спорудження дялінки було закінчено в березні цього року.

Під час випробувань капсула змогла розігнатися в трубі тунелю системи Hyperloop до швидкості 112 кілометрів на годину. Цю швидкість не можна назвати ні рекордною, ні приголомшливою. Тим не менш, це перший випадок, коли під час випробувань тестувалася спільна робота всіх систем, включаючи систему магнітної левітації, підвіску, двигун, систему створення вакууму в тунелі та ін.

Експериментальний візок перебував «в повітрі» протягом 5.3 секунд, утримуючись там за рахунок ефекту магнітної левітації.

Двигун капсули розганяв її з прискоренням, що досягало 2g. Система відкачування повітря до моменту проведення випробувань знизила тиск в тунелі до 5 Паскалів, що відповідає щільності повітря при польоті на висоті близько 60 кілометрів, і що робить сам випробувальний тунель четвертою за величиною вакуумною камерою в світі і найбільшою вакуумною камерою, яка знаходиться в розпорядженні приватної компанії.

Під час проведення випробувань компанія Hyperloop One продемонструвала дослідний зразок пасажирської та вантажної капсули, яка, цілком імовірно, буде курсувати по тунелях реальної системи Hyperloop. Корпус капсули, довжиною 8.5 метрів, виготовлений з армованого вуглецевим волокном і алюмінієм пластику, його конструкція розрахована на те, що капсула зможе витримати всі навантаження, які будуть виникати при русі на високих швидкостях.

Ця капсула буде використовуватися на наступному етапі тестування системи, під час якого будуть зроблені спроби розігнати її до швидкості 400 кілометрів на годину.

«Компанія Hyperloop One, перша серед всіх конкурентів, провела випробування повномасштабної системи» - розповідає Шервін Пішевер (Shervin Pishevar), один із засновників і виконавчий директор компанії Hyperloop One, - «Ці випробування стали єдиним за останні 100 років випадком введення в дію принципово нового типу транспорту. І тепер систему Hyperloop вже можна вважати реальністю».

BMW, Volkswagen, Porche, Audi: як німецький автопром гниє зсередини

Ростислав Мачуга: «Ваш автомобіль – це ваша візитна картка»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers