rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Білоруський студент створив невичерпне джерело енергії для смартфонів

Білоруський студент створив невичерпне джерело енергії для смартфонів

Генератор не потрібно заряджати - енергія виробляється при обертанні і накопичується всередині пристрою.

Студент із Білорусі Михайло Вага придумав кишеньковий генератор електрики HandEnergy, що дозволяє заряджати смартфон у будь-якому місці і в будь-який час. Пристрій нагадує за формою іграшку Powerball: користувачеві потрібно точно так само його розкручувати, щоб отримати електроенергію.

Усередині HandEnergy є потужний ротор, який запускається обертом стартового кільця. Швидкість обертання становить 5000 обертів за хвилину. Він стимулює виробництво електроенергії, яка трансформується в струм. Кишеньковий генератор обладнаний акумулятором на 1000 мАг і USB-роз'ємом у 5В, 1А - від нього можна підзарядити будь-які гаджети, починаючи від смартфонів і планшетів, закінчуючи «розумними» годинниками, фітнес-трекерами і камерами. Вага успішно зібрав кошти на виробництво пристрою: винахідник планує продавати його всюди - від США до Японії.

Перевага HandEnergy над зовнішніми акумуляторами полягає в тому, що генератор не потрібно заряджати - енергія виробляється при обертанні і накопичується всередині пристрою. Крім того, девайс допомагає тренувати м'язи рук і грудні м'язи.

Спочатку девайс замислювався як зарядний пристрій, але потім навколо нього з'явилася ціла екосистема і додаток з безліччю функцій. Користувач може бачити рівень заряду, встановлювати рівень генерації енергії, а також подивитися статистику і знайти себе в топ-100 всіх користувачів HandEnergy. Гаджет схожий на гіроскопічний тренажер - і його дійсно можна використовувати для тренувань.

Акселерометр всередині HandEnergy дозволяє використовувати гаджет і як контролер для ігор. Обертання - біг, переміщення - поворот вліво або вправо. Перші кілька ігор Вага і його команда планують зробити самі, сторонні розробники зможуть працювати зі системою через SDK. Завдяки генерації енергії цей контролер ніколи не доведеться заряджати.

Зараз команда завершує збір коштів на виробництво першої партії пристроїв на Indiegogo. Коли HandEnergy отримають усі, хто брав участь у краудфандінговій кампанії, їх продаватимуть через Інтернет і оптові мережі. За словами винахідника, зараз до нього звертаються гуртові розповсюджувачі з усіх континентів. Вартість HandEnergy становить 79 доларів.

Джерело: hyser.com.ua

 

На комп'ютерах Apple знайшли небезпечний вірус, який не шкодив користувачам

Фахівці знайшли на сотнях комп'ютерів Apple вірус, який залишався непоміченим кілька років і не завдавав жодної шкоди користувачам.

Як зазначається, у січні 2017 антивірусна компанія Malwarebytes повідомила про знахідку вірусу для Mac на кількох комп'ютерах біомедичного дослідницького центру, передає Ukr.Media.

Спеціалісти вивчили програму і виявили в її коді сліди бібліотек, які не оновлювались ще з кінця 90-х. Вірус назвали FruitFly - «плодова мушка» - і налаштували антивірус Malwarebytes, який повинен знаходити вірус FruitFly.

Однак, за кілька місяців колишній хакер Агентства національної безпеки США Патрік Уордл натрапив на ще один екземпляр такого вірусу. За його словами, FruitFly-2 неможливо було виявити жодним антивірусом і він міг бути створений п'ять або навіть десять років тому.

При цьому, вірус був здатний успішно шпигувати за діями користувачів: підглядати через веб-камеру, робити скріншоти екрана або фіксувати натискання на клавіатуру. Більше того, програма могла навіть перехоплювати управління клавішами і мишею. Однак, наприклад, красти дані кредитних карток або паролі його не налаштовували.

Щоб надсилати дані своїм творцям, вірус мав закладену можливість налагоджувати контакти з певним сайтом в Інтернеті.

Крім того, в коді прописані кілька альтернативних доменних імен на той випадок, якщо адреса основного сервера буде недоступною. Патрік Уордл виявив, що запасні домени були вільними, він зареєстрував їх і запустив вірус.

Після цього до створених ним доменів підключилися близько 400 комп'ютерів, заражених вірусом. У зв'язку з цим фахівець міг спокійно зібрати інформацію з цих комп'ютерів або перехопити управління ними. Уордл звернувся до ФБР, яке одразу почало своє розслідування. Жодних деталей про нього поки що не відомо.

В Apple вірус зі серйозними можливостями не коментують. Зазначається, що техніка Apple вважається більш безпечною і захищеною від вірусів, ніж продукція конкурентів.

Джерело: https://ukr.media

 

Найшвидший дрон потрапив у Книгу рекордів Гіннеса

Квадрокоптер для перегонів створили американські конструктори з Ліги перегонів дронів.

Швидкість офіційно увічнили в найзнаменитішій Книзі рекордів. В організації повідомили, що безпілотник може розвинути швидкість понад 263 кілометри на годину на стометрівці.

Зараз перегони дронів набирають популярність в усьому світі. За ними стежать і аматори, і професіонали. Минулого року в Дубаї відбувся перший чемпіонат з перегонів, а цього року перегони безпілотників будуть проходити в Голландії, але у них буде якась «перчинка» - змагання буде на виживання.

З кожним новим турніром учасники змагань намагаються виставити дедалі легші і швидші моделі. RacerX проходив тестування в Нью-Йорку. Максимальна швидкість квадрокоптера склала майже 180 миль на годину, проте представник Книги рекордів Гіннеса її не зарахував, оскільки береться до уваги не просто максимальна, а максимальна середня швидкість. Вона була визначена із врахуванням двох заходів апарату.

Апарат обладнали безколекторними електричними двигунами. За одну хвилину вони можуть зробити 46 тисяч обертів. Працює дрон за допомогою двох акумуляторів на літій-полімери. Ємність кожного з них - 1,3 ампера на годину.

У Дубаї змагання проходили між квадрокоптером і поліцейським автомобілем McLaren. Автомобілем керував полісмен, а безпілотник «страхував» чотирирічну дитину. У завдання поліцейського входило проїжджати через тунелі, кругові і S-подібні ділянки. Завдання безпілотника - переліт і обліт будівель. Підсумком перегонів став одночасний фініш транспортних засобів.

Джерело: http://navkolonas.com

 

Amazon представила власний поштомат

За допомогою нової розробки від компанії можна забути про довгі черги в поштовому відділенні.

Amazon представила нову «шафку» для зберігання посилок під назвою The Hub, призначену для багатоквартирних будинків та інших житлових комплексів, які можуть не мати поштових послуг для надійної обробки пакетів.

The Hub - це набір шафок, до яких надходять і зберігаються посилки. Коли посилка потрапить до відсіку, одержувач вводить код у систему, і відповідні дверцята, за якими зберігається ваша річ, відчиняються, Amazon нагадує, що їхня система шафок приймає посилки від усіх перевізників.

У Amazon уже є власний сервіс з постачання та зберігання під назвою Amazon Locker, який розміщується в магазинах великих міст. Шафки можуть бути розміщені і в приміщеннях, і на відкритому повітрі. Ціна таких шафок залишається невідомою.

Джерело: https://znaj.ua

 

У NASA розповіли, як правильно милуватися ніччю серед білого дня

Наступного разу унікальне явище земляни побачать лише через 18 років.

21 серпня 2017 американці зможуть спостерігати повне сонячне затемнення. І NASA вже підготувало спеціальну інструкцію для тих, хто хоче помилуватися цим унікальним видовищем, передає Ukr.Media.

Справа в тому, що дивитися на затемнення неозброєним оком небезпечно. Прямі промені сонця можуть пошкодити зір людини, незважаючи на те, що головне світило перебуватиме позаду Місяця.

Спостерігати затемнення найкраще у спеціальних затінених окулярах. По суті, вони працюють як звичайні сонцезахисні, але з більш високим рівнем захисту. Напередодні затемнення такі окуляри можна буде придбати на кожному кроці у Північній Америці.

Втім, важливо переконатися, що вони - не дешева підробка і безпечні для здоров'я. Фахівці NASA рекомендують перевірити, чи на окулярах немає подряпин та інших пошкоджень на лінзах.

Важливо також звернути увагу на дату виготовлення затінених окулярів - вони зберігаються не більше, ніж три роки. На оправі мають бути вказані ім'я виробника і його адреса. За допомогою цієї інформації можна онлайн перевірити дотримання ISO-стандартів.

Спостерігати затемнення без захисних окулярів можна лише тоді, коли Сонце повністю зайшло за Місяць, і день перетворився на ніч. Цей період триватиме близько 3 хвилин.

Що стосується європейців, то вони, на жаль, зможуть побачити лише часткове сонячне затемнення. Наступного разу така можливість випаде мешканцям Землі лише у 2035 році.

Джерело: https://ukr.media

 

Windows 10 отримала вдале оновлення

Windows отримала нове оновлення, що включає в себе деякі необхідні функції для вбудованого помічника Cortana, дозволяючи використовувати голосові команди, щоб отримати значно більше, ніж просто інформацію або прогноз.

Користувачі Windows зможуть командувати Cortana для блокування комп'ютера, виходу зі системи або навіть повного відключення пристрою.

Але найцікавіше з усіх доповнень полягає в наступному: Windows 10 тепер буде чудово і надійно працювати з телефонами Android, що дозволить відобразити відкриту веб-сторінку зі свого смартфона на ПК. Це - зручна функція, яка імітує функцію Handoff між пристроями iOS і комп'ютерами Mac.

Джерело: https://znaj.ua

 

Компанія Adobe прийняла рішення припинити підтримку Flash Payer

До 2020 року продукти Flash Player будуть повністю вилучені з усіх підтримуваних версій Windows. Компанія Adobe прийняла рішення в майбутньому повністю припинити підтримку Flash Player.

 Title 

Повідомляється в офіційному блогу компанії, що ця технологія стала менш популярною після появи HTML5, WebGL і WebAssembly, передає Ukr.Media.

Підтримка Flash буде повністю припинена в 2020 році. Ініціативу Adobe підтримали Apple, Facebook, Google, Microsoft і Mozilla. Зокрема, до 2020 року продукти Flash Player будуть повністю вилучені з усіх підтримуваних версій Windows.

Джерело: https://ukr.media

 

Apple почала тестування 5G

Apple офіційно отримала схвалення FCC на тестування технології 5G.

Минулого літа FCC проводила дослідження, щоб компанії почали тестувати технологію 5G, тому очевидно, що Apple почала вивчення 5G, будучи великим гравцем на ринку мобільного зв'язку.

Apple подала заявку на експериментальну ліцензію на початку цього року з метою «надання інженерних даних, що мають стосунок до роботи пристроїв у майбутніх мережах 5G бездротових операторів». Іншими словами, компанія почала підготовку до можливого iPhone 5G.

Варто зазначити, що узгодження діапазонів роботи 5G на даний момент немає.

Джерело: https://znaj.ua

 

Apple зупинила виробництво iPod nano і iPod shuffle

За участі Tesla побудують найбільшу в світі вітроелектростанцію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers