rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Яєчний скандал: Німеччина критикує Бельгію за приховування даних

Яєчний скандал: Німеччина критикує Бельгію за приховування даних

Міністр сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт докорив бельгійській владі в тому, що вона не поширила інформацію про надходження на ринок величезної кількості яєць, заражених фіпронілом.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу N-TV.

«Не може такого бути, щоб одна країна ЄС, Бельгія, знала про це з кінця травня-початку червня, але не попередила останніх до 20 липня», - заявив політик після розмови з бельгійськими колегами.

Він назвав це серйозним провалом у системі інформування в Європейському Союзі, допущеним Бельгією, і закликав вжити заходів для недопущення подібного в майбутньому.

«Те, що застосовувалася заборонена суміш, є серйозним кримінальним злочином і має каратися, згідно зі законом», - заявив Шмідт.

Міністр вважає, що в розслідуванні фіпронілового скандалу зарано ставити крапку.

Нині контрольні органи перевіряють на наявність інсектициду продукти, виготовлені на основі яєць: салати, макарони, майонез. Даних про те, що вони також забруднені, наразі немає.

Раніше повідомлялося, що заражені яйця з Нідерландів були у продажу на території 12 зі 16 федеральних земель у Німеччині.

Минулого тижня великі німецькі торговельні мережі почали вилучати з продажу цей продукт.

 

Свідка у справі Магнітського могли отруїти в Парижі

Російський бізнесмен Олександр Перепиличний, свідок у справі Магнітського, за кілька днів до своєї раптової смерті в Лондоні у 2012 році провів кілька днів у Парижі, де, як вважає поліція, його могли отруїти під час вечері в ресторані.

Про це повідомляє RFI з посиланням на газету Le Parisien.

Перепиличний народився в Україні, але заробив свої статки у Росії. Підозрювали, що він розбагатів на відмиванні грошей, зазначає Le Parisien. У 2010 році, через кілька місяців після того, коли в ув'язненні помер адвокат Сергій Магнітський, який обвинувачував вищих російських чиновників у податковому шахрайстві величезних масштабів, Перепиличний втік до Англії. Там він став інформатором і надав документи, що можуть підтвердити шахрайство на 200 млн. євро. Перепиличний співпрацював зі швейцарським правосуддям. Але і в Парижі французька прокуратура у справах про фінансові порушення почала розслідування у справі Магнітського, пише видання.

За інформацією ЗМІ, Перепиличний через свої зізнання почав отримувати погрози. А в листопаді 2012 року колишній бізнесмен, який жив у той час у Лондоні, вийшов на пробіжку, під час якої у нього стався напад блювоти і він помер на місці. При цьому, за кілька місяців до того, при страхуванні життя, Перепиличний надавав медичні довідки, в яких не зазначалося про проблеми зі здоров'ям. Експертиза, в терміновому порядку проведена поліцією британського графства Суррей, не виявила нічого підозрілого. Слідство зробило висновок, що Перепиличний помер від серцевого нападу.

Справа набула нового розвитку два роки по тому, коли на вимогу страхової компанії були проведені нові посмертні тести. «Спеціаліст із ботаніки виявила в тілі Перепиличного сліди гельземіуму - азіатської рослини, яка одночасно є природною отрутою. Ситуація очевидно нагадує автору Le Parisien про болісну смерть Олександра Литвиненка, колишнього російського шпигуна, якій втік до Лондона і був отруєний там чаєм з полонієм у 2006 році», - йдеться в публікації.

У 2015 році прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування у справі про «вбивство у складі організованої групи» і про створення «злочинного співтовариства», оскільки бізнесмен за кілька днів до своєї смерті, зі 6 до 10 листопада 2012 року, був у Парижі.

Як стало відомо, 8 листопада 44-річний Олександр Перепиличний у французькій столиці зустрівся з Ельмірою Мединською, молодим 22-річним стилістом з України. Вони провели кілька ночей у розкішному готелі, Перепиличний задаровував дівчину дорогими презентами. Потім Мединська в інтерв'ю британським ЗМІ ділилася враженнями, що Перепиличний «був у стресі». За її словами, у чоловіка постійно тремтіли руки, він часто виходив, щоб з кимось таємно порозмовляти по телефону.

Le Parisien пише, що Мединська не дуже здивувалася, дізнавшись про смерть свого друга: «Він передав інформацію швейцарцям. За таке можуть вбити».

У той же час, за інформацією Le Parisien, свідчення, які зараз перевіряються, доводять, що «напади нудоти у Олександра Перепиличного почалися ще в одному зі шикарних паризьких ресторанів».

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злочинів вищого керівництва держави. США у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини.

 

Дружині Макрона відмовилися надати офіційний статус «першої леді»

Єлисейський палац відмовився від ідеї запровадження спеціального статусу «першої леді» та виділення коштів на його обслуговування.

Про це повідомляє Novinite з посиланням на BFMTV.

«Як повідомляють ЗМІ, реакція (на петицію - ред.) проти виплат першій леді з державних коштів змусила Єлисейський палац переглянути свої початкові плани та значно знизити витрати без звернення до парламенту та внесення змін до Конституції», - йдеться у повідомленні.

Таким чином Єлисейський палац відреагував на петицію, що набрала понад 200 тисяч голосів французів. У ній вимагалося відмовитися від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента країни Бріджит Макрон.

Повідомляється, що в Єлисейському палаці запропонували видати так звану «хартію прозорості». У документі буде зазначено кількість оплачуваних помічників першої леді Франції. На сьогодні з нею працюють два секретарі, працівник прес-служби, начальник штабу та охоронці.

Очікується, що остаточне рішення Єлисейського палацу буде опубліковано найближчими днями.

Тиждень тому президент Франції Еммануель Макрон подав пропозицію про те, що його дружина, Бріджит Макрон, буде використовувати офіс і персонал за кошти державного бюджету. Особливий статус та привілеї першої леді коштуватимуть французьким платникам податків понад 450 тис. євро. У відповідь на прохання Макрона в Інтернеті була створена петиція.

 

Через санкції Adidas закриває 160 магазинів у Росії

Найбільший іноземний спортивний ритейлер у Росії Adidas планує закрити 160 магазинів до кінця 2017 року. Компанія закриває торгові точки в Росії вже третій рік поспіль. Про це розповіли виконавчий директор Adidas Каспер Рорстед і фінансовий директор компанії Харм Ольмайер під час телеконференції з інвесторами за підсумками першого півріччя 2017 року.

Про це повідомляє РБК.

 «Ми очікуємо, що російський ринок продовжить скорочуватися після чотирьох років санкцій і залежності від ціни на нафту», - заявив пан Рорстед. За його словами, керівництво вживає заходів щодо російського ринку. «Ми вже закрили понад 100 магазинів та закриємо ще 50 до кінця року», - пояснив він. Як зауважив Ольмайер, за рік доведеться закрити до 160 магазинів, оскільки Росія залишається єдиним регіоном присутності Adidas зі знижувальною виручкою.

Adidas - найбільший іноземний спортивний ритейлер у Росії. Проте, російський ринок підводить Adidas уже не перший рік, тому компанія змушена закривати магазини.

 

У Токіо полегшать туристам користування таксі

У столиці Японії розпочалося тестування системи попередньо встановленої плати за проїзд у таксі.

Про це пише NHK.

«Міністерство національних земель, інфраструктури, транспорту та туризму Японії разом з компаніями, які керують роботою таксі, тестує метод попереднього розрахунку суми оплати за проїзд в Токіо. Вони розраховують, що цей метод полегшить користування таксі іноземним туристам», - йдеться в повідомленні.

У тестуванні беруть участь 4600 таксі, що належать чотирьом компаніям.

Користувачі зможуть дізнатися, скільки їм коштуватиме поїздка, ввівши дані про своє місцеперебування і пункт призначення в додаток для смартфона. Якщо ціна їх влаштує, вони зможуть викликати таксі.

Додаток буде доступний англійською мовою. Наперед визначена сума оплати дозволить користувачам не турбуватися про те, що їм доведеться заплатити більше, якщо машина потрапить у затор на дорозі.

Тестування завершиться 6 жовтня. Представники міністерства ухвалять рішення про те, чи слід запроваджувати таку систему на території всієї країни.

 

В Албанії дайверам відкриють таємниці затонулих суден

Влада Албанії планує зробити доступною для туристів багату підводну спадщину країни, яку омивають Іонічне й Адріатичне моря.

У давнину тут проходили важливі морські торговельні маршрути, в результаті чого на дні місцевих водойм скупчилися десятки старовинних суден, повідомляє 24.kz.

«Уже 12 років я беру участь у масштабній підводній експедиції, яка задокументувала, виявила і дослідила багато місць корабельних аварій. Думаю, настав час показати світові багатство цієї спадщини наших вод», - розповів глава агентства з розвитку берегової лінії Аурон Тарі.

Для дайверів-туристів планують відкрити лише ті кораблі, що не мають великої матеріальної та наукової цінності.

Зазначається, що серед затонулих кораблів є й дуже давні судна. Наприклад, амфори на одному з них свідчать про те, що корабель затонув понад 1 тисячу 600 років тому. Також до цього дня лежить недоторканим на дні Іонічного моря поруч з албанським містом Саранда італійський військовий корабель, який затонув під час Другої світової війни.

Загалом, дослідники вже виявили 40 затонулих кораблів. До суден Першої та Другої світових воєн офіційний доступ відкриють протягом найближчих п'яти років. Решту об'єктів наразі досліджуватимуть науковці.

За словами співробітника організації RPM Nautical Foundation Матеуша Полаковські, мета такого проекту полягає в тому, щоб зберегти ці об'єкти й розробити програму, яка буде корисною і для культурної спадщини, і для місцевих мешканців.

 

Нафта продовжує дешевшати: Brent торгується близько $52, WTI – $49 за барель

Польща за три тижні декомунізує 943 вулиці

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers