rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Нафта продовжує дешевшати: Brent торгується близько $52, WTI – $49 за барель

Нафта впала в ціні у вівторок, після того, коли розчарували дані стосовно імпорту Китаю, другої за обсягом закупівлі бензину країни у світі, а інвестори чекають на галузеві оцінки запасів нафти у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у вересні впали в ціні на 0,32% до $49, 23 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,40% - до $52,16 за барель.

Обсяги імпорту нафти у США впали в липні до найнижчого за сім місяців рівня, але все одно зросли на 12% (близько 8,16 млн. барелів на день) з початку цього року.

Експорт та імпорт Китаю утворили більший, ніж очікувалося, профіцит торговельного балансу в доларовому еквіваленті, хоча рівень зростання виявився нижчим, ніж очікувалося, показали опубліковані у вівторок дані.

Експорт Китаю зріс у липні на 7,2%, а імпорт - на 11%. При цьому профіцит торговельного балансу становив $46,74 млрд. Очікувалося, що в доларовому еквіваленті експорт зросте в липні на 10,9% у річному обчисленні, а імпорт збільшиться на 16,6% після збільшення на 11,3% і 17,2%, відповідно, в червні. У результаті, профіцит торговельного балансу мав становити $46,08 млрд. після $42,77 у червні.

У понеділок ф'ючерси на нафту впали в ціні, оскільки занепокоєння інвесторів через надмірну пропозицію посилилося після того, коли обсяг видобутку нафти у США зріс до найвищого за два роки рівня, а також через побоювання, що ОПЕК не виконує зобов'язання зі скорочення обсягу видобутку нафти.

Закінчивши минулий тиждень у мінусі, ф'ючерси на нафту не змогли відкотитися, оскільки дані показали, що обсяг видобутку нафти у США зріс до найвищого за два роки рівня, а збільшення обсягу видобутку нафти в Лівії лише посилило ситуацію.

Тижневий обсяг видобутку нафти у США становив 9,43 млн. барелів на день за тиждень із 22 до 28 липня. Показник зріс на 12% з мінімуму, зафіксованого у червні минулого року, і досягнув найвищого рівня зі серпня 2015 року.

У Лівії обсяг видобутку на найбільшому в країні родовищі Шарара повертається до норми після перебоїв, спричинених діями озброєних демонстрантів у прибережному місті Ез-Завія, заявила Національна нафтова корпорація. Ці дані з'явилися у той час, коли зараз в Абу-Дабі проходить дводенний саміт, на якому представники країн ОПЕК і кількох виробників нафти, що не входять в організацію, обговорюють рівень виконання зобов'язань зі скорочення обсягу видобутку нафти.

Обсяг видобутку нафти в ОПЕК досягнув у липні найвищого цього року рівня в 33 млн. барелів на день, збільшившись на 90 тис. барелів на день, показало дослідження Reuters.

 

Яєчний скандал: Німеччина критикує Бельгію за приховування даних

Польща за три тижні декомунізує 943 вулиці

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers