rss
10/24/2017
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#316

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Дари природи: як вибрати косметику з рослинними екстрактами

Вивчаючи склад будь-якого косметичного засобу, ми, насамперед, звертаємо увагу на рослинні екстракти - вони викликають у нас довіру і відчуття безпеки. І якщо про чудодійні властивості ромашки, алое та зеленого чаю ми багато чули, то властивості деяких дарів природи лишаються для нас загадкою. Наша абетка допоможе краще дізнатися про косметичну дію інгредієнтів, від яких залежить наша краса

Арніка гірська. Екстракт із квітів

Основна спеціалізація цієї гірської квітки в косметології - догляд за масною, вугруватою шкірою, а також боротьба зі себореєю і випадінням волосся. Екстракт містить комплекс біологічно активних речовин, що поліпшують мікроциркуляцію крові і живлення шкіри. Основна активна речовина - арніцин, відома своїми протизапальними властивостями та здатністю гоїти рани. Але іноді погано очищений екстракт може викликати алергічну реакцію. Тому, купуючи тюбик із кремом, варто завжди звертати увагу на ім'я виробника, адже лише сучасні технології дозволяють отримувати продукт без шкідливих домішок.

Бамбук. Екстракт з молодих пагонів

Екстракт бамбука часто можна зустріти в ліфтинг-кремах для обличчя і для тіла. І це не дивно, адже його головні козирі - вільні амінокислоти та мікроелементи, які відповідають за еластичність і зміцнення колагенових волокон. Вони також чудово виводять з тканин зайву рідину і допомагають впоратися з набряками. Звідси - потужний ефект, який забезпечує підтягування та еластичність шкіри. Але щоб боротьба з набряками не обернулася для шкіри зневодненням, бамбук має бути присутнім у кремах у незначних кількостях або поєднуватися зі зволожувальними компонентами. Нерідко бамбук входить до складу шампунів для ламкого та пошкодженого волосся - він зміцнює та відновлює його структуру.

Вербена. Екстракт із трави

Її цілющі властивості стануть у пригоді людям з чутливою та проблемною шкірою. Коли потрібно позбутися почервоніння та лущення, екстракт вербени пом'якшує та заспокоює шкіру, а при вуграх і зайвій масності шкіри демонструє свої антибактеріальні властивості. Крім того, високий вміст флавоноїдів відіграє роль природного антиоксиданту, що захищає шкіру від вільних радикалів і передчасного старіння.

Гранат. Екстракт зі зерен

Екстракт цього плоду цілком заслужено завоював титул одного з найсильніших борців з ранніми зморшками. Він блокує утворення ферменту металопротеїнази, який руйнує волокна колагену в шкірі, провокуючи зморшки. До того ж, висока концентрація поліфенолів дозволяє гранату виступати в ролі антиоксиданту і зв'язувати вільні радикали. А наявність органічних кислот наділяє легким ефектом відлущування та відбілювання. Тому екстракт граната є бажаним «гостем» не лише в ліфтинг-кремах, але також у засобах для очищення, живлення і тонізації.

Едельвейс. Екстракт із квітів і трави

Наземна частина цієї багаторічної трав'янистої рослини містить чимало мінеральних солей, флавоноїдів та поліфенольних речовин. Тому екстракт едельвейса має пом'якшувальну та зволожувальну дію на шкіру, а деякі компоненти, зокрема, хлорогенова і фенольна кислоти, зумовлюють його фотозахисні й антиоксидантні властивості. У косметиці використовується, здебільшого, у зволожувальних кремах та гелях, а також у засобах з догляду за шкірою, на якій з'явилися перші зморшки.

Женьшень. Екстракт із кореня

Його недарма назвали «коренем життя» і найефективнішим косметичним тоніком. Женьшень містить речовини, що володіють високою фізіологічною активністю, тому чудово зміцнює і тонізує судини, стимулює кровообіг і лімфовідтік, забезпечує надходження кисню до клітин шкіри. Завдяки цьому процесу їхнє оновлення та обмін речовин відбуваються значно швидше. Яскраво виражений ефект підтягування та регенерації дозволяє використовувати екстракт женьшеню виключно в косметиці anti-age.

Звіробій. Екстракт із трави

Це один з тих екстрактів, які мають багатий склад і широкий спектр дії. Звіробій може похвалитися протизапальними, заспокійливими, омолоджувальними, очищувальними та зміцнювальними властивостями. Особливо косметика на основі екстракту звіробою підходить тим, хто страждає на вугровий висип. Також екстракт звіробою часто включають до складу шампунів, бальзамів і масок, ефективних проти ламкості волосся. А ще звіробій - найперший помічник у боротьбі зі зморшками та шкірою, що починає в'янути.

Імбир. Екстракт із кореня

Ці прянощі знайшли своє місце в косметичних засобах завдяки властивостям регулювати виділення шкірного жиру й усувати жирний блиск, гоїти та дезінфікувати дрібні шкірні ушкодження, а також тонізувати, підтягувати і захищати шкіру від вільних радикалів. Нерідко імбир у поєднанні з перцем або корицею грає головну скрипку в засобах з «ефектом сауни»: завдяки цьому він ефективно виводить токсини й очищає закупорені пори. Однак цей занадто активний інгредієнт протипоказаний для чутливої та схильної до куперозу шкіри.

Кава. Екстракт зі зелених необсмажених зерен

Екстракт зеленої кави набув популярності завдяки тандему двох основних компонентів: кофеїну та хлорогенової кислоти. Перший активізує мікроциркуляцію, тонізує і стимулює клітини шкіри, забезпечуючи дренажний ефект. Друга є активним антиоксидантом і натуральним УФ-фільтром. Також хлорогенова кислота діє як хелатор: утворює сполуку з іншою активною речовиною і допомагає їй швидше потрапити в шкіру, а там краще проявити свої корисні властивості.

Лотос. Екстракт із квітів та листя

Азійські красуні давно оцінили екстракт лотоса за делікатний ефект відбілювання, а також гарні здібності до очищення, зволоження і зміцнення міжклітинних мембран. Серед косметологів існує навіть такий напівпрофесійний термін - «ефект лотоса» - після контакту з косметикою шкіра виглядає чистою, свіжою та еластичною, немов квітка лотоса.

Магнолія. Екстракт із квітів

Японські вчені відділення молекулярної біології при Нагойському університеті встановили, що екстракт магнолії - чудовий засіб проти фотостаріння. Виявляється, ця рослина здатна пригнічувати діяльність білка, який викликає запальну реакцію організму на сонячні промені й інші шкідливі фактори навколишнього середовища, тим самим уповільнюючи швидке старіння шкіри. Сьогодні екстракт магнолії активно використовують у сонцезахисних та антивікових засобах.

Овес. Екстракт із трави посівного вівса на стадії молочної стиглості

Завдяки своїм зволожуючим, пом'якшувальним, заспокійливим властивостям овес благотворно впливає на подразнену шкіру з елементами запалення, делікатно позбавляє стягнутості, свербіння, лущення. Крім того, овес містить цінний компонент бета-глюкан, що підтримує шкірний імунітет і відновлює захисний ліпідний бар'єр. З ними шкіра легше реагує на несприятливі зовнішні чинники: мороз, вуличний пил, сухість повітря.

Папайя. Екстракт із плодів

Головна дійова особа цього екстракту - фермент папаїн, що володіє потужним ефектом відлущування та очищення. Саме він свого часу поклав початок ферментним пілінгам. Папаїн здатний з легкістю руйнувати кератин (основний білок ліпідного шару шкіри). Завдяки папаїну шкіра позбувається не лише відмерлих клітин, але також рубців і слідів постакне, веснянок і поверхневих пігментних плям. Від папаїну клітини шкіри активно оновлюються, а груба шкіра пом'якшується. Але з кератину складається також значна частина волосся, саме тому папаїн - основний компонент кремів для епіляції.

Розмарин. Екстракт із листя

На сьогоднішній день його можна вважати чемпіоном серед антиоксидантів, за своїми властивостями він залишив позаду всім відомий вітамін Е і зелений чай. Екстракт розмарину ефективно уповільнює окислювальні процеси в шкірі, а розмаринова кислота прекрасно дає собі раду з роллю природного консерванту. До речі, протизапальні та антимікробні властивості цієї пряної трави також заслуговують на відзнаку.

Суданська троянда. Екстракт із пелюсток

Цю квітку також називають гібіскусом. Вона містить біофлавоноїд антоцианідін, що сприяє посиленню і підтримці колагенових зв'язок і слугує природним УФ-фільтром. Також він є сильним антиоксидантом, нейтралізуючи руйнівну дію вільних радикалів. Присутність антоцианідіну і вітаміну Р зміцнює капіляри, поліпшує тонус шкіри, нормалізує здатність шкіри поглинати вологу, усуває набряклість, знімає запалення. Крім того, екстракт гібіскуса має високий вміст органічних кислот: яблучної, винної, лимонної, які сприяють ефективному очищенню і звуженню пор, м'якому злущуванню рогового шару шкіри та посиленню її регенерації.

Фукус. Екстракт із бурих водоростей

Морська водорість може похвалитися унікальним біологічним складом, оскільки має властивість вбирати в себе з морської води всі корисні речовини: вітаміни, мікро- та макроелементи. Крім того, фукус має ще одну незаперечну перевагу - стимулювати продукування волокон колагену. З цієї причини екстракт фукуса є в багатьох засобах з ефектом підтягування як для обличчя, так і для тіла.

Хміль. Екстракт із шишки

Після сої хміль посідає друге місце за вмістом фітоестрогенів. Тому в косметиці його використовують як біостимулятор, який поліпшує водний і жировий обмін у клітинах шкіри, тобто, підвищує її пружність та еластичність, згладжуючи дрібні зморшки. Але хміль є не лише у кремах для зів'ялої шкіри, він також вирішує проблеми надмірної масності шкіри, вугрів, прищів і лупи. Проте, має місце певна залежність від косметики з гормональним ефектом, незважаючи на заперечення виробників. Крем діє виключно у шкірі, жодним чином не впливаючи на загальний гормональний фон. І коли ви відмовляєтеся від цієї косметики, проблеми шкіри знову повертаються.

Центела азіатська. Екстракт із трави

Активними компонентами центели є сапоніни, деякі кислоти та вітамін С. Вони стимулюють процеси відновлення клітин шкіри після ран та опіків, а також нормалізують у шкірі водно-сольовий і жировий обмін. Косметичні засоби з центелою - це, здебільшого, високоефективні креми від зморшок і для догляду за немолодою шкірою, лосьйони та олії після засмаги, антицелюлітні засоби.

Чай. Екстракт із зеленого листя

У складі зеленого чаю містяться таніни та антиоксиданти. Тож завдяки своїм антисептичним і антибактеріальним властивостям, екстракт зеленого чаю знімає запалення і почервоніння, нейтралізує надмірну жирність, очищує та звужує пори, зміцнює стінки капілярів. Крім того, чай сприяє омолодженню, захищаючи шкіру від дії вільних радикалів та поліпшуючи її структуру. До речі, значний вміст кофеїну в зеленому чаї дозволяє використовувати його в косметиці з догляду за шкірою навколо очей, оскільки зменшує застійні явища, допомагає впоратися з темними колами і «мішками» під очима.

Шипшина. Екстракт із плодів

Шипшина - перший помічник для шкіри з вираженим куперозом, оскільки вітаміни С, К і Р, як і чайні таніни, добре зміцнюють тоненькі стінки капілярів. І це далеко не повний комплекс вітамінів, завдяки якому шипшина підтримує місцевий імунітет шкіри, її обмінні процеси та відновлювальні властивості. А органічні кислоти очищують пори і надають жирній шкірі матовості. Можна сказати, що косметичні засоби зі шипшиною - справжня «швидка допомога» для втомленої, млявої, атонічної шкіри, які повинні повернути їй здоровий колір та вигляд.

Яблука. Екстракт із плодів

Головним «козирем» цього соковитого плоду є органічні кислоти (яблучна, винна, лимонна, хлорогенова, саліцилова, арабінова, борна, аскорбінова). Їх використовують у легких кислотних пілінгах, які мають ефект омолодження, підтягування та легкого відбілювання шкіри. Крім того, цінними для косметичної продукції є вітаміни В1, В2, В3, каротин, ефірні олії. Вони надають кремам, гелям та лосьйонам властивостей підживлювати, зволожувати, пом'якшувати та тонізувати шкіру.

 

Косметика для схуднення VS салонні процедури

AQUA VITA: кілька фактів про воду

Як знизити тиск?#2017-42 (10/19/2017)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - www.4everstudio.com