rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 14 маленьких міст для різних типів мандрівників

екстремали, тусовщики і книголюби - для кожного в цьому світі знайдеться ідеальне містечко.

1. Для романтиків - Кольмар, Франція

Title

Це казкове містечко зі звивистими вуличками і різнокольоровими будиночками у стилі фахверк ідеальне для прогулянок удвох. Найромантичнішим вважається район Маленька Венеція: він тягнеться вздовж річки Лош, мости і набережні якої потопають у квітах, - гріх не прокататися на човні повз таку красу. Також Кольмар - частина винної дороги Ельзасу, отже, випити на заході сонця по келиху доброго ігристого буде до смаку.

2. Для екстремалів - Інтерлакен, Швейцарія

Title

Швейцарський Інтерлакен - цілорічний курорт, де прихильники полоскотати нерви точно знайдуть собі заняття. Стрибки з парашутом, парапланеризм, рафтинг, банджи-джампінг - ці та інші адреналінові захоплення доступні гостям альпійського містечка.

3. Для шанувальників мистецтва - Марфа, США

Title

У 1970-х роках у це техаське місто переселився відомий скульптор-мінімаліст Дональд Джадд, після цього Марфа і набула статусу одного з центрів сучасного мистецтва. Обов'язково варто заглянути до музею The Chinati Foundation, де виставлені роботи художника, хоча в місті досить й інших галерей і культурних місць. Деякі арт-об'єкти можна побачити на вулиці, наприклад, псевдобутик Prada, встановлений прямо в пустелі.

4. Для гурманів - Сан-Себастьян, Іспанія

Title

У Сан-Себастьяні працюють одразу два заклади, включені до списку 50 найкращих ресторанів світу: Mugaritz і Arzak. Та й, взагалі, це місто славиться великою кількістю мішленівських ресторанів. Ті, котрі не надають перевагу вишуканій кухні, осідають у пінчос-барах, де можна спробувати пінчос (аналог іспанських закусок такос) та інші місцеві страви.

5. Для прихильників походів - Восс, Норвегія

Title

З містечка Восс можна вирушити до фьордів, ущелин, льодовиків або водоспадів. А якщо здолає втома, варто скористатися послугами знаменитої Фломської залізниці, прокладеної в горах, - сісти у поїзд і спостерігати норвезькі краєвиди з вікна вагона.

6. Для шанувальників вина - Телаві, Грузія

Title

Телаві - столиця Кахетії, головного виноробного регіону Грузії. Тут виготовляються знамениті Кіндзмараулі, Сапераві та Ахашені. Продегустувати і купити вино можна прямо на місцевих заводах або в музеї Чавчавадзе, розташованому недалеко від міста. Там же ж можна дізнатися про особливості грузинського виноробства.

7. Для тусовщиків - Новаль, Хорватія

Title

Новаль називають хорватською Ібіцою через пляж Зрче. Вдень і особливо вночі там працюють багато барів і клубів, не припиняються вечірки, часто проводяться музичні фестивалі і, звичайно, збирається молодь з усього світу.

8. Для шанувальників пива - Бенд, США

Title

Бенд називають пивним містом США через велику кількість броварень. Їх пов'язує спеціальна пивна траса, на якій можна спробувати різні сорти пінного напою. По дорозі також вдасться оцінити місцевий сидр або вино.

9. Для економних - Чіанграй, Таїланд

Title

Найдорожчим буде переліт, в іншому ж відпочинок у місті Чіанграй буде дуже бюджетним: за кілька доларів можна буде і зняти номер в готелі, і перекусити. Сувеніри теж дешеві, за ними варто вирушати на нічний ринок. Денний час краще витратити на огляд стародавніх храмів - головних визначних пам'яток міста.

10. Для прихильників пляжного відпочинку - Морро-де-Сан-Паулу, Бразилія

Title

У цьому острівному містечку є кілька хороших пляжів: на одних зовсім тихо і безлюдно, на інших - більш жваво. Але, в цілому, атмосфера в Морро-де-Сан-Паулу дуже спокійна, навіть провінційна. Для тих, хто просто хоче розслабитися під шум хвиль, це - чудовий варіант.

11. Для спелеологів - Горіс, Вірменія

Title

Недалеко від Горіса розташоване містечко під назвою Хндзореск - справжнє печерне місто, що тягнеться по схилах ущелини. У ньому налічується близько трьох тисяч будинків-печер, у деяких з них люди жили ще тисячі років тому. Примітно, що знайти можна і зовсім нещодавно покинуті житла: місто спорожніло лише в середині минулого сторіччя.

12. Для шанувальників архітектури - Оксфорд, Великобританія

Title

У вигляді університетського містечка представлені одразу вісім архітектурних стилів. Так, найстаріша оксфордська споруда, саксонська вежа святого Михайла, - це приклад англосаксонської архітектури, а вежа Магдален-коледжу - зразок англійської готики. Також у місті можна знайти будівлі в стилі неокласицизму, бароко, палладіанізму, неоготики, функціоналізму і постмодернізму.

13. Для любителів тварин - Алахуела, Коста-Ріка

Title

На ранчо в Алахуела ентузіасти створили притулок для бездомних собак, в якому живуть близько тисячі вихованців. Найчастіше собаки бавляться на природі, гості притулку можуть приєднатися до них, побавитися і забрати тварину, яка сподобалася, зі собою. Одним словом, для собак і собачників в Алахуела - справжній рай.

14. Для толкієністів - Матамата, Нова Зеландія

Title

В околицях цього містечка розташоване село гоббітів, яке побудували для кінотрилогії «Володар перснів». Після зйомок декорації вирішили не розбирати, і тепер Хоббітона (саме так називається це містечко) - популярний туристичний атракціон.

 

Джерело: «В світі»

 

Храм літаючих ченців Шаолінь

10 найкращих озер України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers