rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Страшний суд. Страшний і корумпований

Події в Україні дедалі частіше навіюють думку про страшний суд в усіх його іпостасях. І про Страшний суд взагалі, і про Верховний суд зокрема, ну і ще про низку судів - так само страшних.

 

Поки громадяни обговорювали цілу купу буденних речей - від безвізу до вбрання Лоліти, десь в надрах української держави йшов процес оновлення Верховного суду України.

Переважна більшість громадян спостерігали за цим процесом уривками - в новини він потрапляв хіба у тих випадках, якщо претендент на посаду судді купив занадто «понтову» машину, чи починав верзти вже таку відверту нісенітницю про походження своїх статків, яка взагалі виходила за будь-які межі пристойності.

Трохи більше про цей процес знали люди, котрі мали знайомих у Громадській раді доброчесності. Тут варто зазначити, що самим цим людям з цієї ради потрібно за державний рахунок купувати валер'янку - за шкідливість роботи. От приходить людина з фронту, маючи відповідну освіту, маючи бажання щось змінювати на краще, йде до цієї ради - щоб хоч якось впливати на державотворчий процес. І потрапляє на справжні дикі нелякані джунглі такої нахабної, а подекуди - відверто антиукраїнської корупції, яка вже ні яку голову не налазить.

І вся ця Громадська рада доброчесності терпляче слухала, записувала, робила висновки - навіть в тих випадках, коли кандидатів хотілося взагалі прибити чимось тяжким чи посадити довічно з конфіскацією майна.

Результат?

Рекомендації ради майже повністю проігнорували. 25% кандидатів, котрі отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності (ГРД), опинилися в кінцевому рейтингу. Тобто, чверть суддів вже «зашкварилися по повній програмі» ще до того, як стали суддями. Що ж буде, коли на новій посаді перед ними виникнуть нові - і ще більші (!) - спокуси?

Є й хороші новини: десь 20-30 суддів - нормальні люди, патріоти, не уражені клептоманією. Чи довго вони триматимуться - інше питання. Але вони там є!

А всього  переможців конкурсу на посади до нового Верховного суду - 120...

  Title
  Bentley Continental GT V8 S. На такому «возі» буде
їздити суддя В’ячеслав Підпалий. Добре мати
багатих родичів…

Пропонуємо невеличкий коментар експерта Леоніда Маслова, юриста, члена Громадської ради доброчесності, екс-розвідника 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

 

«Як би я оцінив результати конкурсу до Верховного Суду?

1) В хворе тіло пересадили клапті здорової тканини. Не факт, що приросте, однак надихає. Мацедонська, Гудима, Бущенко, Мамалуй, Кібенко, Ханова, Уркевич, Антонюк, Князев, Яновська. І ще багато класних прізвищ.

Я не міг собі уявити 5 років тому, що соціальний ліфт підкине талановиту Наталію Антонюк в судді кримінальної палати ВС (та ще й 4 місце в рейтингу).

2) Бали (незважаючи на п. 1) вище) були 100% шахрайством. Спочатку вирішили, хто буде в 30-ці, а бали потім намалювали. Особливо це стає очевидним, якщо проаналізувати різницю в балах щодо кандидатів, які НЕ потрапили в переможці. Порівняйте 40 місця з 60-ми і ви зрозумієте, що бали взяті «зі стелі». Порівняйте бали кандидатів з негативними висновками Громадської ради доброчесності з балами інших. Подивіться, який бал отримав суддя, чия дружина розгулювала під російським прапором на антиукраїнському мітингу, вигукуючи антидержавні гасла (він не пройшов, ні, але потрапив в перші півсотні).

Це також стає очевидним, коли ВККС «пояснює», чому не оприлюднили практичні завдання (створення цих завдань було фактично розкраданням грантових коштів Ради Європи - нагадаю, що імена «експердів» секретні для громадськості, але були відомі окремим конкурсантам; на фінансовому потоці сидів зашкварений нашими місцевими «рєшалами» Довідас Віткаукас). Чому не оприлюднили роботи кандидатів?

Яким чином в фінальний рейтинг потрапила Валентина Сімоненко, яка пише українською з численними помилками і відвідує своїх родичів-колаборантів в окупованому Криму? Вона отримала на практичному завданні власну справу, яку сама розглядала, приховала цей факт, і виконала завдання на тверду трійку. Перемогла.

Яким чином в переможці потрапили Слинько і Наставний, які судили Юрія Луценка? Може тепер Луценку потрібні кишенькові судді, щоб засадити своїх політичних конкурентів? Чи може вирок був справедливим? Чому нам потрібні «урки» в кримінальному касаційному суді?

Який бал отримали судді, чиї діточки отримали підтасовані оцінки ЗНО після школи? Серед всіх діточок України таких шулерів - 0,1%, а серед дітей кандидатів в Верховний Суд - 1%. В 10 разів більше. Двоє з батьків шахраїв перемогли в конкурсі!

Чому після практичного завдання змінили алгоритм визначення прохідного балу, внаслідок чого до конкурсу потрапили 43 додаткових кандидати вже ПІСЛЯ ПЕРСОНІФІКАЦІЇ робіт? Всі дискусії з приводу законності не мають сенсу, якщо згадати, що спочатку були розсекречені прізвища, а потім визначений новий прохідний бал.

3) Цивільний суд отримав шалений відсоток старого складу, включаючи Інну Берднік (перейшла в господарський), яка брала участь у розгляді справи Бочан - найбільшої правової ганьби України, яку одноголосно повним складом Європейського суду з прав людини визнаною де факто злочином проти правосуддя (з боку суддів Верховного суду України). Судді кримінального суду Прокопенко, Гриців, Шевченко задіяні в аналогічному злочині (Яременко проти України). Це справжні «урки». Їхня пісенька - «Владімірський централ». А вони будуть судити нас.

Суддя Саприкіна буде в касаційному адмінсуді? Вона залишила в силі свавільну ухвалу «Тамбовського суду» про забезпечення позову шляхом заборони мирних зібрань, чим стала співучасником руйнування Гостинного двору в Києві вандалами з братви Януковича.

Юрченко позбавила Степана Андрійовича звання Героя України! Переможиця!

Судді ВССУ, відповідальні за свавільні зміни судової практики в усі боки (спеціалісти мене підтримають), судді, відповідальні за саботаж автоматичного розподілу і оприлюднення рішень в ЄДРСР - це вони тепер будуть ухвалювати рішення іменем України?

4) Висновками Громадської ради доброчесності просто знехтували. Серед тих, хто не потрапив до Верховного Суду по балах, але отримав карт-бланш ВККС для продовження кар'єри є відверті антиукраїнці, хабарники і шахраї. Четверта частина суддів нового складу Верховного Суду мають наш висновок про недоброчесність!

Так, склад Верховного Суду змінився. Але це покращення, а не краса. Ми таки приречені на Таврію замість Тесли, на Тичину замість Шекспіра і на Рошен замість Айфону.

Але надія не вмирає.»

ФБ-сторінка
Леоніда Маслова

 

Новий суд не сподобався не тільки Громадській раді.

Посольство США в Україні висловило сумнів у доброчесності багатьох претендентів на посади в новому Верховному суді України.

«Низка сильних кандидатів потрапили до складу Верховного Суду, але все ж доброчесність багатьох із них викликає сумніви», - повідомляє посольство США у Twitter.

Там зазначили, що, аби уникнути потрапляння до складу ВС недостойних суддів, Вища рада правосуддя повинна окремо переглянути кожну кандидатуру.

Тим часом президент України П. Порошенко висловив велике задоволення тим, як пройшов конкурс до оновленого Верховного суду України.

Вибори попереду... Потрібно суддів багато і різних.

Title  
 Так виглядає «вушко голки» для чесного судді…
 

Втім, крім Верховного суду є ще й дрібніші суди - і судді там теж дарма часу не втрачають.

Он суддя славнозвісного Печерського суду В'ячеслав Підпалий, який зняв арешт з багатомільйонних рахунків екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, придбав новий автомобіль Bentley Continental GT V8 S у дилера Скай-Моторс в Києві.

Вартість авто становить 7 мільйонів 200 тисяч гривень. На запитання кореспондента Ukr.Life. про походження коштів на покупку люксового авто Підпалий відповів коротко: «Подарував родич».

Якщо хто забув - арешт з рахунків Арбузова було знято у листопаді 2014 року. Через кілька днів арешт повернули назад, але грошей на рахунках, зрозуміло, вже не було... За оцінками експертів, Арбузову помогли забрати з рахунків орієнтовно 200 мільйонів гривень.

Що ж, пан суддя доволі довго терпів, не хизувався подарунками нових «родичів». А може просто «родичі» з подарунками не поспішали...

На розгляді Вищої кваліфікаційної комісії суддів України перебуває дисциплінарна справа щодо скандального судді Підпалого. Але от біда - ніяк до тої справи руки не доходять.

«У період з 12 березня 2015 року по 16 лютого 2016 року зазначену дисциплінарну справу до розгляду призначали дев'ять разів і відкладали у зв'язку з перебуванням судді у відпустці, на лікарняному, а також через неможливість вручення судді копії виведення члена Комісії та рішення Комісії про відкриття дисциплінарної справи, повідомлення про засідання ВККСУ», - заявили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

Ну і справді - як призначати розгляд справи, якщо сам об'єкт цієї справи перебуває у відпустці? Не псувати ж шановному судді відпустку? Та ще й через якихось там 200 мільйонів гривень. Тим більше, що у людини саме техніка нова з'явилася, мусить ознайомитися з усіма нюансами без нервів, бо ще знервується, натисне щось не те ненароком, і ще й лоба собі розіб'є. А Україні такі судді потрібні, куди ж без них...

А тут ще й 13 липня Верховна рада ухвалила новий закон про Конституційний Суд...

За дане рішення проголосували 245 із 364 присутніх у залі народних депутатів, зокрема, «Опоблок» та «Відродження» дали відповідно 25 та 22 голоси. Жодного голосу не дали «Батьківщина», «Самопоміч» та навіть «Радикальна партія Ляшка».

Донедавна КС був мабуть, чи не єдиним органом вищої влади в Україні, в якому працювала більшість кадрів Віктора Януковича. І, як то не дивно, всі вони мали прихильність до чинного президента України. Так би мовити, перейшли у спадок, разом з кріслом. Але нещодавно сталася прикра халепа, яка порушила гармонію.

Закінчився 9-річний термін повноважень суддів Конституційного Суду Юрія Бауліна та Сергія Вдовиченка. Щоправда, Верховна Рада рекомендувала їх звільнити ще у 2014 році, але, як ми вже писали, таких цінних кадрів у нас не викидають - раптом хто підбере?

Однак, разом з терміном повноважень цих двох скінчилася і президентсько-суддівська ідилія - Банкова втратила свою вірну більшість у КС.

А ще ж вибори нового голови цього самого КС...

А на носі - президентські вбори...

Саме час змінювати закони.

Є підозри, що незабаром ми дізнаємося про Конституцію України багато цікавого і кардинально нового...

Наприклад, що Конституція зовсім не забороняє президенту поєднувати посаду і бізнес, а хто прочитав інакше, просто не вміє правильно розпізнавати букви. Або що президент зовсім не є гарантом територіальної цілісності України, і за втрати території за його каденції не відповідає. А хто розтлумачив букви інакше, той зрадофіл, і допомагає Путіну нападати.

США знайшли спосіб посадити олігарха Фірташа на 50 років

Володимира Балуха, який вивісив у Криму прапор України, хочуть посадити на 5 років

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers