rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Microsoft «поховала» графічний редактор Paint

Корпорація Microsoft заявила про намір прибрати графічний редактор Paint із ОС Windows.


Про це повідомляє ВВС Україна.
«Компанія оприлюднила список функцій, які видалять або визнають застарілими, і повідомила, вони не перебувають у стадії активної розробки і їх можуть видалити у майбутніх оновленнях», – йдеться в повідомленні.
Нове масштабне оновлення операційної системи Windows 10 під назвою Fall Creators Update вийде восени цього року.
Редактор Paint був у комплектації Windows із виходу першої версії ОС у 1985 році.
Програма має базові інструменти для редагування графічних зображень і дозволяє створювати примітивні малюнки.
Багато користувачів соціальних мереж висловили невдоволення планами Microsoft забрати Paint із Windows. Багато хто ставить у своїх постах про програму підпис RIP («спочивай з миром»).

Небезпечний вірус BankBot просочився до України

Антивірус Dr.Web попередив про поширення банківської вірусної програми BankBot, якою заразилися смартфони на Android у десятках країн, зокрема, в Україні.
Як пишуть розробники «Доктор Веб» у своєму блогу, троянець Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service), повідомляє Liga.net.
«З їх допомогою шкідлива програма управляє мобільними пристроями і краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій», – зазначає видання.
Android.BankBot.211.origin розповсюджується під виглядом простих додатків, наприклад, програвача Ado­be Flash Player, пишуть розробники.
Спочатку вірус атакував лише мешканців Туреччини, але тепер загрожує користувачам десятків країн.
Вірус може демонструвати фальшиві вікна входу до системи Інтернет-банкінг, платіжні системи та магазин Google Play.
Крім того, вірус може викрадати логіни, паролі та іншу аутентифікаційну інформацію.

США і Японія разом боротимуться з бот-мережами

Урядові структури США і Японії визнали необхідність взаємодії у боротьбі з масштабними кіберзагрозами, зокрема, внаслідок дії окремих сторін у бот-мережах, а також інших атак.
Про це йдеться в спільній заяві двох країн, оприлюдненій у понеділок Державним департаментом США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«Японія і Сполучені Штати визнають, що широкомасштабні автоматизовані кібератаки, зокрема, через бот-мережі, можуть стати серйозною загрозою для кіберпростору», – зазначають у документі.
При цьому підкреслюють, що країни «мають намір поділитися інформацією про підходи щодо посилення стійкості Інтернету, боротьби з бот-мережами та поліпшення кібербезпеки ІТ».
Спільна заява двох країн випущена за результатами П’ятого американо-японського кібердіалогу, що відбувся напередодні в Токіо. Представники обох країн, крім іншого, обговорили питання безпеки майбутніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо між Національним центром попередження інцидентів Японії та Міністерства внутрішньої безпеки США.
Країни підтвердили намір надалі розвивати інформаційний обмін про кіберзлочинність та інциденти. Сторони також заявили, що посилять обмін розвідданими, які стосуються безпеки в мережі, «щоб підтримувати запобігання та реагування на можливі випадки кіберінцидентів», підкреслюють у заяві Держдепартаменту США.

«Епоха лазерної зброї»: як фантазери вигадали сенсацію

Талановиті, але дуже дивні: цікаві звички письменників

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers