rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Річні Загальні збори ЦУКА відбулися у Вашингтоні, Д. К.

8-10 червня 2017 року, у Вашингтоні, Д. К., відбулися 36-і Річні Загальні збори та весняна конференція Централі Українських Кооператив Америки (ЦУКА). За проведення конференції відповідала Українська Федеральна Кредитова Кооператива «Самопоміч» Філадельфії, яка відзначає 65-річчя своєї діяльності на користь української громади.


Присутніми були 33 представники 13-ти кредитівок – членів ЦУКА, які впродовж конференції відвідали своїх урядових представників у Капітолію, прослухали доповіді на різні сучасні теми, що турбують провідників кредитівок, і обрали нових членів правління.

Конференція розпочалася зранку в четвер вітальним словом Анатолія Мурги, директора розвитку і реклами Кредитівки «Самопоміч» Філадельфії. Делегати тоді прослухали короткий огляд стану кредитівок у США, а відтак вирушили на зустрічі з представниками у Конгресі й сенаторами. Михайло Савків, мол., голова бюро Української національної інформаційної служби у Вашингтоні, розповів про сучасний стан справ і порушив актуальні питання стосовно України. Райен Доновен, головний адвокат-радник Національної Асоціації Кредитних Спілок США (Credit Union National Association), розповів про роботу кредитних спілок у США впродовж останнього часу. Опісля делегати провели зустрічі зі своїми урядовими представниками, щоб ознайомити їх з важливими питаннями дня.
У четвер ввечері Кредитівка «Самопоміч» Філадельфії влаштувала урочисте прийняття для всіх делегатів.
У п’ятницю програму відкрили вітальним словом Василь Корнило, голова ЦУКА, і Роман Петик, голова Ради директорів Української Кредитівки «Самопоміч» Філадельфії.
Відтак, присутнім було запропоновано доповіді на теми, що є важливими для кредитівок: про посилення і покращення послуг кредитівок, про інвестиційну практику, а також огляд законодавства і регуляційних вимог стосовно кредитівок.
Браян Бренч, президент і виконавчий директор Всесвітньої Кооперативної Ради (World Council of Credit Unions – WOCCU) розповів про стан кредитівок в Україні та про проект WOCCU в Україні. Президент Бренч привітав ЦУКА з отриманням престижної нагороди «Distinguished Service Award» як визнання внеску Централі у розвиток міжнародного руху кредитних спілок і відновлення кооперативного руху в Україні. Ця найвища відзнака буде вручена 23-го липня, у Відні, Австрія, на Всесвітній конференції кредитівок.
Програму дня було завершено Круглим столом під умілим проводом Тамари Денисенко, члена дирекції і колишнього виконавчого директора Української Кредитної Спілки «Рочестер», Н.-Й. Питання, що були порушені під час Круглого столу, були орієнтовані на майбутнє до 2020 року: найкращі практики, успіхи та проблеми, з якими можуть мати справу кредитівки – члени ЦУКА, обговорення активів, членства та зростання капіталу.
У п’ятницю конференцію ЦУКА відвідали різні гості, зокрема, конгресмен Ед Ройс (Каліф.), голова Комітету зовнішніх справ Конгресу і старший член Комітету фінансових послуг Конгресу. Конгресмен Ройс вважає себе другом як України, так і кредитівок. Він розповів про роботу комітетів, учасником яких він є, та відповів на запитання делегатів.
Конференцію також відвідав Посол України у США Валерій Чалій, який розповів про сучасні події в Україні. Євген Чолій, президент Світового Конгресу Українців (СКУ), розповів про досягнення Конгресу впродовж 50-річної діяльності.
Того ж вечора пан Чолій висловив подяку українським кредитівкам за постійну фінансову допомогу СКУ і вручив особливі винагороди «за взірцеву фінансову допомогу» кредитівкам: «Самопоміч», Нью-Йорк; Фундації «Самопоміч» УАФКС «Самопоміч» Чикаго; кредитівці СУМА-Йонкерс; у категорії «за значну фінансову допомогу» кредитівкам: «Самопоміч» Філадельфії і кредитівці «Нова» (Кліфтон, Нью-Джерсі.); у категорії «за фінансову допомогу» кредитівкам: «Українська», Рочестер; «Українська Національна», Нью-Йорк; «Самопоміч», Клівленд; і ЦУКА.
Особливу відзнаку вручив кредитівці «Самопоміч» Філадельфії голова ЦУКА Василь Корнило, вітаючи кредитівку з нагоди 65-річчя служіння українській громаді околиці Філадельфії і Трентона, Нью-Джерсі. Присутні заспівали гучне Многая літа ювілярові.
У суботу, 10-го червня, відбулися 36-і Загальні збори ЦУКА. Присутні прослухали звіти уступаючої управи і комітетів та обрали нових членів правління на каденцію 2017-18 рр.
Голова ЦУКА Василь Корнило звітував про діяльності за минулий рік та сучасний стан українських кредитівок у США. На 31 березня 2017 року активи тринадцяти членів-кредитівок складають 3.224 мільярда доларів, на 55 млрд. дол. більше, ніж це було на 31 грудня 2016 року. Членські внески дорівнюють 2.741 млрд. дол. або 50 мільйон дол., більше, ніж це було на кінець минулого року. Членство кредитівок зросло до 101,992 осіб.
Календар на 2017 рік, виданий ЦУКА,був присвячений етнофотографії Анни Сеник. Більше, ніж 26 тисяч календарів було видано членам кредитівок, згідно зі звітом президента ЦУКА Орисі Бурдяк.
На зборах були обрані члени нової управи і комітетів ЦУКА на каденцію 2017-18 рр.
До складу екзекутивного комітету ввійшли: Андрій Горбачевський (СУМА Йонкерс, Н. Й.) – голова; Богдан Ватраль («Самопоміч», Чикаго) – заступник; Степан Керда («Самопоміч», Балтимор) – заступник; Юрій Стахів («Самопоміч», Нью-Інгленд) – секретар. Члени: Маруся Колодій («Самопоміч», Філадельфія), Василь Корнило («Українська», Рочестер), Богдан Курчак («Самопоміч», Нью-Йорк).
Члени Ради директорів: Стефан Качурак («Українська Національна», Нью-Йорк.), Михайло Левко («Нова», Кліфтон, Нью-Джерсі), Наталія Марущак («Самопоміч», Мічиган), Богдан Чепак («Самопоміч», Клівленд), Євген Шестак («Самопоміч», Піттсбург), Андрій Якимович («Будучність», Воррен, Міч.).
Ревізійна комісія: Богдан Вруський («Самопоміч», Чикаго), Орест Темницький («Самопоміч», Нью-Йорк.) і Андрій Якимович («Будучність», Воррен, Міч.).
Виборча комісія: Нуся Вох-Керда («Самопоміч», Балтимор), Андрій Горбачевський, (СУМА Йонкерс), Тамара Денисенко («Українська», Рочестер), Юрій Стахів («Самопоміч», Нью-Інгленд), Ярослав Федун («Нова», Кліфтон, Нью-Джерсі).
Статутна комісія: Роман Козіцький (СУМА Йонкерс), Михайло Кос («Самопоміч», Чикаго), і Наталія Пачашинська («Українська Національна», Нью-Йорк).
Комітет страхового трасту: Орися Бурдяк, Стефан Качурак, Степан Керда, Маруся Колодій, Василь Корнило, Богдан Курчак, та Іван Оліярчик.
Орисю Бурдяк обрано президентом ЦУКА та Української Кооперативної страхової агенції в Чикаго. Штатними членами ЦУКА є Христина Пилипович та Ніна Бебко.
Делегати вирішили повернутися до Вашингтона, Д. К., на наступну весняну конференцію ЦУКА і Річні Загальні збори у 2018 році.

До 50-річчя Світового Конгресу Вільних Українців

Волонтери зі Сполучених Штатів Америки передали сучасне медичне обладнання медичному центру «Нові Санжари»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers