rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Електрокари через вісім років зможуть конкурувати з паливними авто

Електрокари через вісім років зможуть конкурувати з паливними авто

У період з 2025 до 2030 рр. електромобілі стануть конкурентоздатними за вартістю щодо традиційних автомобілів на паливі.

Про це повідомляє NY Times із посиланням на дані дослідників Bloomberg New Energy Finance.

«У період з 2025 до 2030 років група прогнозує, що транспортні засоби, які заряджаються, стануть конкурентоздатними за вартістю у порівнянні з традиційними автомобілями на нафті, навіть без субсидій, і навіть у питанні обліку економії палива», - йдеться у повідомленні.

За словами Коліна МакКеррачера, керівника групи аналітиків з питань транспорту у Bloomberg New Energy Finance, прогноз не залежить від політики країн, що приймають суворі стандарти стосовно палива, а також політики у сфері клімату.

«Це - економічний аналіз, спрямований на те, що станеться, коли первинна вартість електромобілів досягне паритету. Саме тоді станеться реальне зрушення», - підкреслив МакКеррачер.

Якщо цей прогноз здійсниться, це матиме величезні наслідки для автомобільної промисловості, нафтових ринків, а також зусиль усього світу щодо сповільнення глобального потепління.

 

Електрокари Volvo: концерн відмовляється від дизеля

Шведський автовиробник Volvo поступово відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння, і з 2019 року перейде на виробництво електромобілів та гібридних автомобілів.

 Title 

Про це концерн поінформував у середу, 5 липня, повідомляє DW.

«Починаючи з 2019 року, кожна нова модель виробництва Volvo матиме електричний мотор», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у період від 2019 до 2021 років Volvo планує вивести на ринок п'ять нових моделей електромобілів. До 2025 року шведський автовиробник планує продати мільйон електроавтівок. Окрім того, концерн вироблятиме гібридні автомобілі, які мають як електродвигун, так і двигун внутрішнього згоряння. У травні цього року концерн оголосив, що відмовляється від інвестицій у розвиток дизельних двигунів.

Шведський автовиробник, який належить китайській компанії Geely, став першим з великих традиційних виробників автомобілів, який оголосив дату початку поступової відмови від двигунів внутрішнього згоряння.

За словами очільника компанії Хакана Самуельссона, це рішення обґрунтоване запитами клієнтів.

 

Tesla запускає виробництво доступного масового електрокара

Title  

Засновник компанії Tesla Ілон Маск оголосив про старт виробництва доступного електрокара моделі Tesla 3. Очікується, що до кінця року їх буде випущено близько 20 тисяч.

Про це повідомив у понеділок телеканал CNN.

«Модель 3 пройшла всі регуляторні вимоги щодо виробництва, випередивши графік на два тижні достроково», - заявив генеральний директор Tesla Ілон Маск на своїй твітер-сторінці.

За його словами, перше авто зійшло з конвеєра вже 7 липня.

При цьому повідомляється, що автоконцерн Tesla має намір випустити рекордно високу кількість очікуваної моделі впродовж ближчих місяців. Зокрема, у липні заплановано випуск перших 30 автомобілів, у серпні - 100 моделей, у вересні - 1500 та 20 тис. - у грудні. Однак, навіть такий графік виробництва не задовольнить одразу великої кількості передзамовлень, які вже отримала компанія.

На щорічних зборах акціонерів компанії минулого місяця Маск заявив, що для виконання всіх отриманих запитів знадобиться час до кінця 2018 року.

Tesla відкрила можливість для попередніх замовлень на модель 3 понад рік тому. Впродовж кількох днів більше, ніж 300 тисяч клієнтів вклали депозити в розмірі 1000 доларів, щоб зарезервувати своє місце у черзі.

Очікують, що нова модель Tesla 3 коштуватиме 35 тис. доларів, що значно менше від існуючих зразків. Від нуля до сотні кілометрів на годину автомобіль розганятиметься за шість секунд. Повного заряду батареї вистачатиме на 344 км, повідомили у компанії.

 

Tesla найняла експерта для розробки систем автопілота

Корпорація Tesla найняла на посаду глави відділу з розробки систем автопілота Андрія Карпатого, який займався дослідженнями у сфері штучного інтелекту.

  Title

Про це повідомляє Techcrunch.

За даними порталу, Карпатий отримав освіту в Стенфордському університеті і вважається одним з фахівців у сферах глибинного навчання та розпізнавання об'єктів комп'ютерами.

Як зазначили в компанії, новий експерт буде звітувати безпосередньо голові Tesla Ілону Маску, а також працюватиме спільно з керівником команди розробників автопілота Джимом Келлером.

Нагадаємо, у квітні вартість Tesla досягла $51 млрд., тим самим компанія обійшла General Motors і стала найдорожчим автовиробником США. З початку року акції компанії зросли на 46%.

 

Китайці купили стартап Terrafugia, що створив літак-автівку

Title  

Китайська корпорація Geely, котрій належить автомобільний концерн Volvo, придбала стартап Terrafugia, фахівці якого займаються розробкою літаючих автомобілів.

Про це з посиланням на видання South China Morning Post пише Hi-news.

«Два роки тому в Terrafugia розробили прототип літального апарату, який є гібридом автомобіля і літака, але до завершення розробки компанії все ще потрібно багато грошей. Саме цю проблему в стартапі планують вирішити за допомогою Geely», - зазначається в публікації.

Як зазначають, наразі багато інших компаній експериментують з футуристичними концептами, в Terrafugia роблять ставку на реалістичність. Їхній літальний апарат виглядає цілком звичайно для авто-літака і вже може пролетіти близько 500 кілометрів на швидкості приблизно 130 кілометрів на годину.

 

Volkswagen відкликає майже 400 тисяч авто через проблеми з гальмами

Німецький авто-концерн Volks­wagen відкликає майже 400 тисяч автомобілів у зв'язку з виявленням несправності у системі гальмування.

  Title

Про це повідомляє Focus.

«Близько 385 тисяч автомобілів від VW, Audi і Skoda були відкликані лише у Німеччині», - йдеться в повідомленні.

Безкоштовною заміною проблемної системи займуться майстерні.

Причина проблеми прихована у «термомеханічному перевантаженні» у блоці управління для ABS (антиблокувальна гальмівна система) і ESP (електронна система стабілізації). Концерн обіцяє, що всім покупцям блок управління буде «актуалізовано».

 

На Uber подали позов за відсутність інвалідних крісел

Title  

Центр рівних прав подає позов на 68 мільярдів доларів за те, що Uber не зробив свою послугу доступною для інвалідів у Вашингтоні.

Про це повідомляє CNN.

Як йдеться у позові, компанія, що нараховує 30 тисяч автомобілів у столиці США, не здатна обслуговувати пасажирів, які мають інвалідні візки, що не складаються. І навіть якщо вони є, Uber не дає змогу водіям вказати це в додатку.

Під час розслідування було також встановлено, що ті, хто використовує цю функцію, чекали, в середньому, у 8 разів довше (до 44 хвилин) порівняно з використанням стандартної послуги. Вони також платили вдвічі більше за тарифи.

Це - не перша справа про доступність, з якою зіштовхнулася компанія. У квітні 2016 році Uber врегульовував позов, поданий Національною федерацією сліпих, щодо надання змоги людям з обмеженими можливостями користуватися послугами компанії зі собакою-поводирем.

 

Subaru вироблятиме електрокари й гібридні модулі

  Title

Японський виробник Subaru до 2021 року запустить випуск електрокарів - це будуть електричні версії вже існуючих моделей. А у 2018 році компанія презентуватиме гібридні моделі з можливістю під'єднання електромодулів.

Про це повідомив президент корпорації Subaru Ясуюкі Йошінага виданню Bloomberg, пише прес-служба компанії.

«Цього року компанія планує витратити 1,2 млрд. доларів на наукові дослідження і розробки. Subaru планує встановлення електричних силових агрегатів на своїх існуючих моделях, а не створення нового електромобіля. Цей крок дозволить використовувати переваги технологій безпеки автомобілів Subaru, одночасно усуваючи необхідність партнерства з іншими автовиробниками», - сказав Йошінага.

На його думку, це дасть можливість споживачам обрати підходящий тип двигуна у рамках однієї моделі. Ключовим питанням для компанії стане вибір постачальників акумулятора і двигуна. Рішення про це має бути прийнято приблизно через рік, серед можливих партнерів розглядаються компанії Panasonic Corp. і Samsung Electronics Co.

Як зазначається, на даному етапі Subaru приділяє першочергову увагу витратам на електрифікацію порівняно з іншими технологіями, такими, як автономне водіння й обладнання автомобіля доступом до Інтернету. Таким чином, компанія передбачила в бюджеті 134 млрд. Ієн (1,2 млрд. доларів США) на дослідження і розробки на 12 місяців до березня 2018 року, що більш, ніж удвічі перевищує суму, витрачену за 2013-2014 фінансовий рік.

 

Власники BMW зможуть спілкуватися у Skype

  

Автомобілі BMW будуть обладнані месенджером Skype. Відповідну угоду німецький концерн підписав з Microsoft. Спеціальна версія Skype буде інтегрована у мультимедійну систему iDrive. Вона дещо відрізняється від стандартної програми, адже водій не повинен відволікатися від дороги.

Skype на BMW дозволяє працювати у режимі конференції. Наразі ця опція буде доступна лише на BMW 5 Series і пропонуватиметься у чотирьох країнах - Великобританії, Німеччині, США та Франції. У майбутньому перелік країн і моделей BMW розширять.

Разом зі Skype власники BMW 5 також отримають низку інших програм. Зокрема, їм буде доступний сервіс Microsoft Exchange та Office 365.

Нагадаємо, раніше програму Skype отримали й окремі моделі Volvo. Зокрема, месенджером можна обладнати седан Volvo S90 і універсал V90, а також кросовер Volvo XC90.

У США оголосили в розшук п’ятьох екс-менеджерів Volkswagen

Напівлегальні колеса

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers