rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Американський режисер назвав 12 причин провести відпустку в Україні

Американський режисер і блогер Артур Вей зізнається в любові до України. Про це він розповів у своїй колонці для Matador Network.

Хоча Україна - це найбільша країна Європи, мандрівники не так часто приїжджають сюди. Більшість іноземців заледве знайдуть цю країну на карті, незважаючи на її розмір. Нещодавно мене запросили в тур по маловідомих місцях України. Мені так сподобалося, що після туру я вирішив залишитися і досліджувати цю країну самостійно. І ось чому.

1. Неймовірна природа

Так виглядають Карпатські гори на заході сонця. Україна прекрасна - зелені пагорби, засніжені гірські вершини, квіткові галявини і неймовірні схід і захід сонця. Повітря бадьорить, а прогулянки чудові. Тут є все: пустелі, пляжі, 11 мільйонів гектарів лісу, і більше, ніж 70 000 річок і струмків. На щастя чи на лихо (для економіки країни), тут мало туристів - але саме тому тут так спокійно.

 

Title
 

 

2. Дуже низькі ціни

Україна - одна з найдешевших туристичних країн Європи, якщо не найдешевша. Тут я подорожував значно дешевше, ніж у Таїланді, Коста-Ріці або в Марокко. Хоча це й свідчить про те, що місцева економіка потребує допомоги, але ще й нагадує про чудову можливість витрачати стільки, скільки можеш собі дозволити, при цьому залишаючись тут значно довше, ніж в інших країнах.

 

Title
 

 

3. Чудова кухня

Може, це трошки недоречно, виставляти фото, зроблене у найпопулярнішій мережі ресторанів «Пузата хата». Я роблю це, щоб підкреслити свою думку: навіть якщо ви подорожуєте з невеликим бюджетом, в Україні ви будете харчуватися як королівська особа. Витративши лише 158,50 грн. (6,00 доларів), ви можете взяти собі: вареники з м'ясом, свинину, запечену з грибами і сиром, домашню ковбасу, борщ, овочевий салат, сирно-малиновий десерт і лимонад. Уявіть собі, що тут можна собі дозволити на 15,00 доларів!

 

Title
 

 

4. У Львові можна жити і насолоджуватися життям

Моє знайомство з Україною розпочалося зі Львова. Місто є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Львів з його затишними вуличками, викладеними бруківкою, тепер є одним з моїх найулюбленіших міст. Люди тут уміють розважатися: жива музика звучить на кожній площі; тут відбувається близько 50 фестивалів на рік; також у місті цікава колекція з 20-30 ресторанів на будь-який смак, починаючи від БДСМ кафе, закінчуючи секретним військовим бункером. Мені пощастило зустрітися з мером міста Андрієм Садовим. Він пожартував, сказавши, що Львів - прекрасне місто, оскільки тут є вдосталь шоколаду, кави і пива.

 

Title
 

 

5. Українці дуже розумні

Львів іноді порівнюють зі «Силіконовою долиною». Колись я працював в одній компанії в Долині. Тепер вона має філіал у Львові, так що я з легкістю повірив у це. Україна посідає 4-е місце в світі за кількістю ІТ-фахівців, одразу після Китаю, Індії, США і Росії. Однак, великим сюрпризом для мене стала любов українців до шахів. Як триразовий переможець національних шкільних чемпіонатів з шахів, я був цілковито вражений людьми, які грали шахи в парку. Секрет їхньої шахової майстерності в тому, що вони починають з ранніх років. Там була маленька дівчинка у вишиванці, яка мене обіграла. Коли юна львівська шахістка зробила свій останній хід, вона подивилася на мене і посміхнулася.

 

Title
 

 

6. Поетів прирівнюють до героїв

Найбільші національні герої - це поети. Практично в кожному місті України є статуя улюбленого поета. Наприклад, Тарас Шевченко увійшов до Книги рекордів Гіннеса як культурний діяч, якому звели найбільшу кількість пам'ятників. Я багато розмірковував, коли відвідував Чернівецький національний університет, найкрасивіший навчальний заклад, який я коли-небудь бачив, з його арками, кам'яною кладкою, увагою до деталей. Там я відпочивав душею від божевільного світу. Я відчув, ніби я перенісся в інший час або в інше місце, де немає ні американської політики, ні сімейки Кардашян, ні нових iPhones. Це - місце, яке відновило мою душу.

 

Title
 

 

7. Україна - прекрасна

В Україні дивно різноманітна архітектура. У кожному місті можна спостерігати вплив різних епох. В одному місці можна побачити сучасні рожеві або зелені церкви і старовинні замки; вплив європейської та радянської культури. У Києві ви можете прогулятися по Воздвиженській вулиці і відчути себе в європейській казці серед цих доглянутих будиночків у пастельних тонах. Звичайно, не всі вулиці такі акуратні, але в цьому і є вся краса: краса боротьби, протистояння та історії. Залежно від того, де ви перебуваєте, ви можете відчути себе як у центрі Європи, так і в східноєвропейській провінції. На цій світлині - велична Андріївська церква, яка височіє над містом.

 

Title
 

 

8. Важке минуле, але багатообіцяюче майбутнє

Личаківський цвинтар - місце, яке практично завжди включається до екскурсійних маршрутів по Львову. Державний історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» простягнувся на 40 гектарів. На 86 полях є понад 300 тисяч поховань, понад 2 тисячі гробівців, а на могилах встановлено півтисячі скульптур і рельєфів.

 

Title
 

 

З'явився цвинтар у 1786 році, коли австрійська влада заборонила ховати померлих на кладовищах, розміщених навколо міських храмів. На цвинтарі ховали, здебільшого, заможних і видатних мешканців міста.

Личаківський некрополь - одна з туристичних приваб Львова і найвідоміший його цвинтар. Саме тут знайшли останній спочинок відомі діячі, для прикладу, Іван Франко чи Соломія Крушельницька.

 Україна має дуже різноманітну історію, оскільки її безліч разів завойовували і розділяли. Українці багато страждали, і це продовжується до цього дня. У 2014 році країну розікрав і збанкрутив власний уряд, але, під час Євромайдану, країна перебудувалася. Конфлікт на Сході дуже згуртував країну.

9. Ви можете повернутися назад у часі

Найцікавіше місце, де я був, це Чорнобиль. У Чорнобилі сталася жахлива аварія, яка була в 100 разів небезпечнішою, ніж у Хіросімі і Нагасакі. Друга така аварія знищила б усю Європу, якщо б не зусилля 800 000 сміливців. Люди покинули свої будинки і всі речі за лічені години. Ви можете подивитися на покинуте місто, на те, як його залишили в далекому 1986 році: всі ці школи, лікарні, будинки і парки атракціонів. Предмети, як ця дитяча книжка, лежать так, ніби дитина зараз до них повернеться. Чорнобиль можна відвідати лише з екскурсійним туром, хоча поїздки туди вважаються «чорним туризмом».

 

Title
 

 

10. Українській культурі більше, ніж тисяча років

Україна стала незалежною в 1991 році, коли розпався Радянський Союз і закінчилася Холодна війна. Проте, культура, традиції і звичаї формувалися тисячі років, незалежно від кордонів. Етнічні групи знають, що не важливо, як часто змінюється влада, найголовніше - самобутність народу. Українські пісні, танці, вишивка і майстерність вистояли під натиском часу і впливом ззовні. На верхньому фото показано традиційний музично-танцювальний виступ у Чернівцях. На нижньому фото зображені старі фотографії, знайдені в хатині в селі Бабин, у Карпатських горах.

 

Title
 

 

11. Тут - неймовірні люди

Існує міф про недружнє ставлення українців. В першу ніч, яку я провів у Львові, ми грали в гру «Я ніколи не...», й одна українка сказала, що ніколи не починала розмову з незнайомцем. Це видається не дуже привітним, чи не так? Що ж, через два тижні та ж група людей, вважаючи мене своїм другом, зробила для мене відеонарізку з моїми фотографіями. А сервіс AirBnB, за допомогою якого я орендував житло, влаштував для мене сюрприз-вечірку з музикантом, а на десерт була поїздка в Milk Bar. Може, українці сором'язливі і не заговорять з вами першими, але вони - найтурботливіші люди, яких я будь-коли зустрічав. Друзі, яких ви тут знайдете, будуть справжніми і щирими.

 

Title
 

 

12. Тут є на що подивитися

В Україні є безліч місць, які варто подивитися. Буковель здивував мене мальовничою природою і лижами: 60 км лижних трас і 16 витягів. Взимку ви отримаєте адреналін від катання на гірських лижах і сноубордах, а влітку тут можна насолоджуватися пішими прогулянками, велосипедними прогулянками по гірських схилах, а також іншими задоволеннями, які вам може запропонувати найбільший гірськолижний курорт України. Після місячного перебування в Україні я зрозумів: тут усе ще безліч місць, яких я не бачив. Я і не думав, що мене так зачарує Україна, поки я сюди не приїхав.

 

Title
 

 

Джерело: «В світі» 

 

Ріо Селесте – унікальна річка з неймовірною бірюзовою водою

14 маленьких міст для різних типів мандрівників

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers