rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Американці скорочують витрати

Американці скорочують витрати

Велику роль у розвитку американської економіки відіграють споживачі. Тепер вони скорочують свої витрати.

Згідно з повідомленням Міністерства торгівлі, у червні, вже другий місяць поспіль в країні зафіксовано зменшення роздрібної торгівлі, пише «Голос Америки». Порівняно з травнем, продажі у червні впали на дві десятих відсотка. Це вже третій спад споживацьких витрат цього року.

«Це викликає незадоволення і, як здається, цей спад має під собою ширшу основу, сказав американський економіст з дослідної фірми Capital Economics Майкл Пірс. «У нас слабка основа, яка переходить у другу половину року».

У червні американці скоротили витрати в усіх галузях. Зменшився продаж бензину, харчів, товарів у великих крамницях, у ресторанах і барах.

Водночас, в американців слабшає впевненість у майбутньому економіки. Хоча, згідно з даними Мічиганського університету і Національної федерації незалежного бізнесу, водночас в економіці на 222 тисячі зросла кількість робочих місць.

У січні американці були великими оптимістами, сподіваючись на те, що президент Трамп незабаром скоротить податки. Але податкову реформу відтерміновують, і надії на те, що вона буде проведена в найближчому часі, зменшуються, що, взагалі, послаблює переконання, що економіка буде розвиватися.

Беручи до уваги важливість витрат споживачів для зростання економіки, оприлюднені в п'ятницю дані підкреслюють, яким викликом для Трампа буде досягнення зростання економіки на 3%, які він обіцяв виборцям. Як передбачається, зростання економіки за весь поточний рік досягне приблизно 2%.

Міністр фінансів Стівен Мнучин заявив навесні, що потрібно від двох до трьох років для досягнення 3-відсоткового зростання.

Експерти кажуть, що слабке зростання аж ніяк не є ознакою недалекої рецесії. Зростає кількість робочих місць, зафіксовано низький рівень безробіття, і зарплати продовжують зростати, хоча повільно. Шкода, що на цьому тлі не спостерігається зростання економіки.

«Як для американської економіки - це звичайне явище», - сказав Пірс.

 

Активісти виступили за посилення у США законів про володіння та продаж вогнепальної зброї

Вихідними передмістя Вашингтона охопили протести. Тисячі людей зібралися перед штаб-квартирою Національної стрілецької асоціації у штаті Вірджинія, аби висловити своє незадоволення рівнем насильства та смертності від вогнепальної зброї по всій країні, повідомляє «Голос Америки». Також учасники акції не оминули й суперечливі рекламні видання, які були опубліковані цією ж організацією.

36 градусів за Цельсієм і 60 відсотків вологості не завадили людям вийти на вулиці і влаштувати марш на відстані 30-ти кілометрів від штаб-квартири Національної стрілецької асоціації у Вірджинії і до приміщення Міністерства юстиції у Вашингтоні. У такий спосіб люди вимагають перегляду законів про дозвіл на продаж та володіння вогнепальною зброєю у США.

«Як мати, в якої є син, я хотіла б, щоб він виріс у безпечному світі. Щоб міг вільно гуляти по вулиці, ходити на дитячі майданчики. Або ж навіть у школі, щоб їм не доводилося робити екстрені евакуації через загрозу. А все тому, що ми живемо у такий час, що ті люди, яким не можна володіти зброєю, без проблем її знаходять і можуть вдертися до школи та постріляти дітей», - каже учасниця протесту Сара Дачос.

«Національна стрілецька асоціація повинна відповісти за зростання смертності від вогнепальної зброї у цій країні. Асоціація витрачає мільйони і мільйони доларів щороку, аби протистояти законам, які контролюють продаж та зберігання зброї», - стверджує інша учасниця акції Кетрін Коул.

Цей мітинг був організований тією самою організацією, яка влаштовувала жіночий марш у Вашингтоні наступного дня опісля інавгурації Трампа. Проте, окрім простих активістів, більшість цих мітингуючих - ті, котрі втратили рідних, близьких, знайомих.

«Я зараз буду плакати. Її застрелили з пістолета у штаті Невада. Якби під час продажу зброї була би проведена, бодай, якась перевірка цих осіб - дівчина й досі була би жива», - каже тітка загиблої дівчини Полі Пітерс.

«Мій найкращий друг минулого року був убитий під час стрілянини в нічному клубі в Орландо, і я тут, аби згадати його. Минув рік, і я хотів вийти, сказати своє «ні» збройному насильству, щоб це не означало. Я хочу, аби американці знали - нам необхідні жорсткіші закони у регулюванні прав на володіння вогнепальною зброєю», - наполягає активіст Тревіс Пітерсон.

Окрім того, мітингарів обурює ще один факт, який, можливо, і став приводом для цього зібрання. Це - рекламний відеоролик, опублікований на сайті Національної стрілецької організації. На відео, в якому закликають захищати своє право на носіння зброї, провокаційно згадано організаторок березневого жіночого маршу, які виступають проти насильства та зброї.

«Реклама, яку вони виставили, свідчить про те, що вони мають намір зустріти нас зі стиснутим кулаком... Це мало би налякати нас», - стверджує співорганізатор жіночого маршу Таміка Маллорі.

У той же час, на протилежному боці вулиці кілька активістів виступають «за» право на володіння зброєю в США. Вони влаштували свій контр-протест.

«Вони хочуть, щоб відеоролик, який зробили ще в квітні, був знятий зі сайта лише через те, що вони з ним не згодні. Ну, знаєте, свобода слова - це свобода слова, незалежно від того, згодні ви з цим чи ні. Ми вважаємо, що вони абсолютно не праві», - аргументує учасник контр-протесту Айпол Брокмен.

Проте, проблема насильства та вбивств із застосуванням вогнепальної зброї все одно залишається. Згідно зі статистикою, лише за 2014-й у США загинуло 33 з половиною тисячі осіб, і з кожним роком ця цифра лише збільшується.

 

У Аризоні через повінь загинуло дев'ятеро людей

В Американському штаті Аризона дев'ятеро людей, зокрема, двоє дітей, загинули в результаті повені. Про це повідомляє Sky News.

Чотирнадцять членів сім'ї були біля ставка, коли несподівано почалася сильна злива, яка спричинила повінь. Дев'ятеро людей загинули, троє - пропали безвісти, а четверо відпочивальників були врятовані гелікоптером та перевезені до лікарні. Вони зазнали переохолодження.

За оцінками спеціалістів, вода досягла висоти 6 футів.

 

На Трампа подали в суд через блокування користувачів у Твіттері

Представники організації Knight First Amendment Institute, яка діє при Колумбійському університеті, подали в суд на президента США Дональда Трампа, звинувативши його в порушенні Першої поправки до конституції, яка гарантує свободу слова.

Відповідну заяву опубліковано на сайті інституту, повідомляють gordonua.com

Причиною позову стало звернення семи користувачів, які були заблоковані в Twitter Дональда Трампа за критику на адресу президента.

Як сказано у заяві організації, Twitter Трампа є важливим джерелом інформації про діяльність уряду, а також майданчиком для спілкування та критики президента США. Перша поправка до конституції поширюється і на Інтернет, впевнені в Knight First Amendment Institute, тому дії команди Дональда Трампа порушують права громадян на вільне висловлювання думок.

Минулого місяця організація звернулася до адміністрації президента США з вимогою розблокувати користувачів, однак звернення було проігноровано.

Президента США Дональда Трампа неодноразово критикували за різкі висловлювання у Twitter. Зокрема, ЗМІ закликали президента повністю припинити активність у соцмережах, але він заявив, що продовжить публікувати записи в Twitter.

Американець отримав 16 років в'язниці за вбивство 21 кота

Мешканця Каліфорнії Роберта Роя засудили до 16 років в'язниці за вбивство 21 кота. Про це повідомляє видання USA Today.

«Суддя Верховного Суду округу Санта-Клара засудив 26-річного мешканця Каліфорнії до 16 років в'язниці за вбивство 21 кота», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що коти почали пропадати з району Кембрійського парку Сан-Хосе у вересні 2015 року, а потім тварин знаходили мертвими. Знайти злочинця вдалося через місяць після того, коли зник перший кіт.

«Фермер був знайдений 8 жовтня 2015 року на автостоянці Home Depot, коли він спав у своєму автомобілі. Поруч з ним лежав мертвий кіт», - повідомляє видання.

 

Троє людей загинули внаслідок пожежі у багатоповерхівці в Гонолулу

Щонайменше, троє людей загинули та ще близько 12 отримали поранення внаслідок пожежі у багатоповерховому будинку в Гонолулу, передає ABCnews.

Пожежа виникла на 26-му поверсі і поширилась до 28-го у 31-поверховій будівлі Марко Поло. Наразі підтверджена загибель трьох людей.

Близько 12 особам було надано медичну допомогу. Четверо людей, зокрема, один пожежник, були госпіталізовані.

 

Президент Трамп звинуватив ЗМІ у спотворенні демократії

Іллінойс потерпає від жахливої повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers