rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Працівники у Чикаго та окрузі Cook матимуть право на 5 оплачуваних днів тимчасової непрацездатності

У Чикаго та окрузі Cook оплата тимчасової непрацездатності працівників через хворобу з 1 липня регулюється законом.

Працівники тепер мають право на п'ять днів оплачуваної тимчасової непрацездатності на рік. Таким чином вони матимуть можливість піклуватися про себе, своїх дітей чи інших близьких незалежно від прибутку свого роботодавця, а також від того, чи вони працюють повний або неповний робочий день.

Закон набув чинності 1 липня.

Затверджений законопроект змінить життя 450 тисяч працівників приватного сектора Чикаго та багатьох тисяч - в окрузі Cook. Усі вони досі залишалися без зарплати під час хвороби. Більшість із них - це працівники з низькою оплатою праці, які найменше можуть дозволити собі втратити заробітну плату або ризикувати своєю роботою під час хвороби.

«Ніхто не повинен працювати, коли хворіє. Тепер, згідно з цим важливим новим законом, нікому цього більше й не потрібно буде робити», - заявила Iliana Mora, президент та генеральний директор «Women Employed», неприбуткової правозахисної організації, яка боролася за прийняття закону. «Сотні тисяч працівників тепер зможуть зробити щось дуже просте, а саме - залишатись вдома, щоб піклуватися про себе або членів своїх сімей, коли вони хворіють, не втрачаючи щоденної оплати або ризикуючи бути звільненими».

Працівники Чикаго та округу Cook тепер можуть отримувати оплачувану кількість днів, пропущених через хворобу, через шість місяців після влаштування на роботу. Вони можуть заробити одну годину оплачуваної непрацездатності за кожних 40 годин на роботі, максимум - п'ять оплачуваних днів, пропущених через хворобу, протягом 12 місяців. До 20 годин невикористаного часу можна перенести на наступний рік. Роботодавцям заборонено звільняти тих працівників, які хворітимуть і вимагатимуть оплатити час їхньої відсутності, а також заборонено вимагати від працівників, щоб вони знайшли собі заміну на час хвороби.

Laqueanda Reneau, 24-річна мама з Roseland, каже, що новий закон суттєво змінить її життя. Вона пригадала, що їй потрібно було відправити шестирічного сина в школу, коли він був хворим, хоча вона і знала, що його, ймовірно, нудитиме у класі. Коли ж представник адміністрації школи зателефонував і повідомив про стан здоров'я сина, їй дозволили залишити роботу - але їй не дозволили заздалегідь залишитися вдома. «Моє серце краялося: я відправляла свого маленького сина до школи, коли він був хворим, але я не могла дозволити собі втратити роботу», - сказала вона.

Дослідники вважають, що, окрім економічних вигод для працівників, також буде запроваджено закон про відпустку через хворобу з метою зменшити поширення хвороб та мінімізувати витрати на охорону здоров'я. Таким чином законодавці сподіваються розширити надання профілактичної допомоги замість служб екстреної допомоги.

Christine Cikowski та Josh Kulp, власники Honey Butter Fried Chicken у передмісті Чикаго, Avondale, почали пропонувати оплату за пропущені дні через хворобу своїм працівникам, тільки-но вони відкрили бізнес у 2013 році. Вони не хотіли, аби їхні хворі співробітники поширювали хворобу серед клієнтів та персоналу. Тепер вони кажуть, що мають ще одну користь від такого рішення. «У нас є дуже лояльні співробітники та дуже невеликий відтік кадрів. Ми вважаємо, що це безпосередньо стосується нашої оплати праці», - каже Kulp. «Ми з'ясували, що оплата певного часу, пропущеного через хворобу, приносить користь нашому бізнесу».

Згідно з відповідними законами, Чикаго та округ Cook приєднуються до ще кількох десятків інших міст, зокрема, до Нью-Йорка, Сіетла і Міннеаполіса, які за останні роки прийняли закони про оплачувану тимчасову непрацездатність. Але після прийняття місцевих законів кілька передмість округу Cook відмовилися його виконувати.

Це означає, що роботодавці у цих передмістях не повинні оплачувати працівникам дні, пропущені через хворобу. Працівники у передмісті округу Cook можуть отримати потрібну інформацію, яка стосується оплати праці, на сайті arisechicago.org/suburbs.

 

Американці скорочують витрати

Іллінойс потерпає від жахливої повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers