rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Exelon та Microsoft виділили кошти на будівництво Obama Presidential Center

Obama Foundation оприлюднив імена понад 700 спонсорів. Члени фонду також назвали імена спонсорів, які пожертвували понад $1 млн. кожен.

Серед таких донорів були корпорації Microsoft та Exelon, а також Reid Hoffman, засновник LinkedIn та його дружина Michelle Yee.

Хоча загальна сума пожертвувань не була оприлюднена, архітектори Центру, як повідомляють, у лютому заявили, що для цього проекту потрібні $1,5 млрд.

Будівництво бібліотеки, музею та громадського центру на честь колишнього президента Barack Obama заплановано у Jackson Park, у південній частині міста. Саме там він виховував своїх дітей і розпочинав кар'єру.

Центр може мати до 225 тис. квадратних метрів, тут буде багато зеленого простору та аудиторій.

Відкриття центру заплановано на 2021 рік.

 

Група, яку очолює колишній олдермен, придбала Chicago Sun-Times

Інвестиційна група, яку очолює колишній чиказький олдермен, та коаліція профспілок придбали Chicago Sun-Times.

ST Acquisition Holdings LLC офіційно заявила про це минулого четверга під час прес-конференції. У ній взяли участь колишній олдермен Edwin Eisendrath, представники Чиказької федерації праці та Sun-Times.

Eisendrath подав заявку минулого місяця після того, коли власник Sun-Times, Wrapports LLC, оголосив, що почне переговори про продаж із Tronc Inc., власником Chicago Tribune.

Він розповів в електронному листі, що його група інвестує в «голос журналістики, який є справжнім, достовірним», що, на його думку, має значення для мешканців Чикаго.

Деталі угоди, зокрема, повний перелік інвесторів, не були оприлюднені.

 

Округ Cook оголошує про звільнення понад 300 співробітників

Понад 300 працівників округу Cook отримали повідомлення про звільнення. Про це заявила Toni Preckwinkle, президент Ради округу Cook.

«Сьогодні ми, на жаль, звільнили понад 300 співробітників внаслідок бюджетної кризи в окрузі», - зазначила Preckwinkle. «Звільнення працівників необхідне для покриття дефіциту, який складає приблизно $68 млн. доларів у нашому 2017 фінансовому році. Він також безпосередньо пов'язаний зі судовою справою і тимчасовим обмежувальним розпорядженням, що забороняє нам збирати податок на газовані напої».

  Title

За прогнозами, за рахунок цих податкових надходжень влада округу планувала мобілізувати до кінця року майже 70 мільйонів доларів США. Однак, через призупинення дії цього податку Preckwinkle вирішила звільнити окремих службовців у різноманітних установах округу, зокрема, департаменті шерифа округу Cook та прокуратурі.

Зокрема, 39 працівників уже отримали повідомлення про звільнення з роботи у прокуратурі округу.

«Сьогодні, як результат дефіциту $4 млн. у нашому бюджеті на 2017 рік, прокуратура округу Cook була змушена оголосити про скорочення наших працівників», - розповіли у прокуратурі округу. - «Незважаючи на скорочення персоналу, прокуратура округу Cook і надалі працюватиме над тим, щоб гарантувати справедливість кожному в нашій громаді».

 

Школи Іллінойсу можуть не відкритися восени

Досі залишається ймовірність, що державні школи в усьому Іллінойсі, можливо, не зможуть почати працювати вчасно цієї осені. Така ситуація можлива, навіть незважаючи на те, що законодавці прийняли бюджет.

Це пов'язано з тим, що в асигнованій частині бюджету міститься положення, згідно з яким допомога штату для шкіл K-12 залежить від переходу формули фінансування освіти на «модель, яка базується на фактичних даних». Про подібну модель також йшлося у законопроекті, який було прийнято у травні, та на який губернатор Bruce Rauner пообіцяв накласти вето.

У штаті Іллінойс зараз використовують солідарну систему для фінансування шкіл, зокрема, для оплати базової щорічної вартості навчання школяра. Навчання кожного школяра у державних школах фінансують за рахунок ресурсів штату та місцевих ресурсів.

Ця сума у межах штату становить $6119 за одного учня. Ця цифра не змінювалася з 2009/2010 навчального року. З кожним роком вона, за рекомендацією Консультативної ради Фонду освіти Іллінойсу (EFAB), мала збільшуватися більше, ніж на $2000.

Розрив між запропонованим базовим рівнем EFAB та фактичними асигнуваннями поступово збільшувався, адже рада останнім часом рекомендувала закласти базовий рівень у розмірі $9204 на одного школяра у 2018 фінансовому році.

Title  

Штат Іллінойс також пропорційно платить шкільним округам щороку, в середньому, 10%.

За даними EFAB, щоб цього року адекватно фінансувати загальноосвітні школи, штат потребує додаткових $4,6 млрд. Це - майже вдвічі більше, ніж сума, виділена на загальну допомогу від штату на 2017 фінансовий рік - $5,07 млрд.

Система фінансування освіти штату Іллінойс виявилася також однією з найменш справедливих у країні.

Education Law Center дав Іллінойсу рейтинг «F», коли йшлося про розподіл фінансування у січневому звіті. Відповідно до звіту, Іллінойс є одним із 21 штату, що має регресивну систему фінансування шкільної освіти. Це означає, що система надає меншу допомогу районам, які мають більш високу концентрацію школярів з малозабезпечених сімей.

За даними дослідження Trust Education, штат Іллінойс посідає останнє місце у країні, коли йдеться про фінансування найбільш бідних районів.

Дослідження показало, що на кожен долар, витрачений на навчання школярів із забезпечених сімей у штаті Іллінойс, припадає лише 81 цент, який витрачається на дитину з малозабезпеченої родини. Це - найбільший розрив у країні.

Експерти стверджують, що така нерівність може спричинити надмірну залежність від місцевих джерел фінансування (головним чином - від податків на майно) шкільних округів.

За даними Бюро перепису населення США, штат Іллінойс фінансує лише 37,8% від загальної суми шкільного фінансування на території всього штату. Подібна ситуація спостерігається хіба що у Техасі.

Для порівняння, 55% фінансування освіти в Іллінойсі відбувається за рахунок місцевих доходів, що дуже пов'язано з добробутом округу та зворотно пропорційно до бідності учнів.

Простіше кажучи, найбідніші шкільні округи не можуть доповнювати обмежену допомогу штату тим, чим можуть більш багаті спільноти. Ця невідповідність призвела до того, що Chicago Public Schools подали в суд на початку цього року. В СPS стверджують, що система фінансування штату Іллінойс порушує громадянські права школярів.

 

Чотири виші штату Іллінойс потрапили до рейтингу найкращих за рівнем оплати

Згідно з новим рейтингом, чотири університети штату Іллінойс пропонують студентам найоптимальніший рівень плати за навчання.

У рейтингу, який склав Time Magazine Money, перераховано 100 найкращих вишів. Автори рейтингу оцінювали, який виш є «найкращим університетом за ваші гроші». У рейтингу враховували різні фактори, зокрема, можливість отримувати у майбутньому хороший дохід та кількість школярів, які отримують гранти за  їхніми потребами.

Відповідно до результатів дослідження, University of Illinois в Urbana-Champaign є найкращим державним вишем і посідає 22 місце у рейтингу. 38% студентів U of I отримують гранти у зв'язку з їхніми потребами. Студенти цього університету після закінчення навчання у виші є потрібними на ринку праці і заробляють приблизно $57 700 на початку своєї кар'єри.

University of Chicago не потрапив у 50 найкращих університетів у цій категорії, але впевнено наздоганяє їх. За даними видання, 54,43% студентів отримують грант на навчання у закладі, що може коштувати, в середньому, $74 тис. доларів на рік.

  Title

Ще два університети в Чикаго також ледь потрапили у топ-100. University of Illinois у Чикаго на 96-й сходинці - зі середньою вартістю за навчання, яка складає $31 200. 62% студентів цього закладу отримують гранти на навчання у зв'язку з їхніми потребами.

Тим часом, Illinois Institute of Technology посідає 99 сходинку, з ціною за навчання $65 100 на рік. 54% студентів закладу отримують гранти у зв'язку з їхніми потребами, а 6% - у зв'язку з їхніми досягненнями.

Першу ж сходинку посідає Princeton University. 59% його студентів отримують гранти на навчання у зв'язку з необхідністю. Випускники цього вишу на початку своєї кар'єри заробляють, у середньому, $67 600.

CUNY Bernard M Baruch College, Uni­versity of Michigan, Cal-Berkeley та UCLA замикають п'ятірку найкращих вишів.

Американці скорочують витрати

Іллінойс потерпає від жахливої повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers