rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ У Делі відбувся перший урок української мови

У Делі відбувся перший урок української мови

Діти представників української діаспори в Делі мали можливість взяти участь у першому уроці української мови, що був проведений у Посольстві України в Індії.

Про це повідомляє Global Ukraine з посиланням на активістів громади.

Слід відзначити, що українська громада в Індії докладає багато зусиль задля просування інтересів України в цій екзотичній країні. Зокрема, активісти влаштовують майстер-класи з петриківського розпису, організовують українські стенди під час благодійних дипломатичних ярмарків, а також проводять спільне святкування державних свят обох країн.

 

З Нью-Йорка в Кам'янець передали дрон для військових саперів

Українська діаспора Нью-Йорка передала військовим саперам Кам'янця-Подільського безпілотник для виявлення мінно-вибухових предметів. Про це інформує «Вечірній Кам'янець».

«В понеділок, 17 липня 2017 року, під час шикування особового складу Центру розмінування очільник волонтерського руху української діаспори Стейтен-Айленд м. Нью-Йорк Олег Мельник передав українським військовослужбовцям квадрокоптер «PHANTOM 4 PRO», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час передачі дрону начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков подякував Олегу Мельнику та в його особі всій українській діаспорі міста Нью-Йорк за підтримку, а також наголосив, що відповідне обладнання дасть можливість групі саперів проводити повітряну розвідку замінованої місцевості та небезпечних об'єктів, не наражаючи на небезпеку особовий склад.

Слід зазначити, що українці за океаном постійно переймаються долею військових Кам'янеччини. Так, за їхньої активної допомоги найкращі медичні фахівці США намагаються повернути зір колишньому офіцеру Центру розмінування Віталію Галіцину, який зазнав важких поранень під час бойових дій на Донбасі. Саме Віталій ініціював придбання квадрокоптера для військовослужбовців Центру розмінування, адже він як ніхто інший розуміє важливе значення безпеки для сапера під час війни.

 

Українська громада у Мексиці відзначає два роки свого існування

Представники української діаспори в мексиканській Гвадалахарі 26 серпня відзначать 26-річницю Незалежності України, а також - і  два роки своєї діяльності.

Про це повідомили у групі «Українці в Гвадалахарі (Халіско)» у Фейсбуці.

«Шановні друзі, запрошуємо Вас на святковий захід, присвячений відзначенню 26-ї річниці Незалежності України та Дня Єдності української громади в Гвадалахарі. Нам 2 роки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає спільнота, на гостей заходу чекає насичена програма у вигляді святкового обіду і святкування.

«На нашому святі Ви зможете скуштувати українські смаколики від господинь Гвадалахари, взяти участь в конкурсно-розважальній програмі та розіграші гумористичних премій, стати учасником мовчазного аукціону «Рушник Єднання» і просто відпочити душею», - вказують вони.

Крім того, відбудеться нагородження видатних людей міста, а також проведуть аукціон, гроші з якого підуть на потреби поранених воїнів АТО.

Захід розпочнеться о 13:00 в Club de Leones за адресою: Av. de los Leones No. 75 Fracc. Tepeyac Casino, 45057.


Українці Канади зібрали гроші на авто для військових АТО

Українська громада Канади зібрала необхідну суму на придбання автомобіля для бійців 128-ї бригади ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомила ВО «Вільні Люди», які і передали позашляховик в зону АТО.

«Необхідну суму на придбання транспортного засобу зібрали небайдужі громадяни як України, так і з-за кордону - українці діаспори Канади Friends of Ukraine Defense Forces Fund», - зазначили в організації.

«Автомобілі в зоні АТО - річ першої необхідності. На жаль, часто вони потрапляють під обстріли, або ж швидко виходять з ладу через поганий стан доріг. Намагаємось всіляко збирати кошти і забезпечувати потреби підрозділів», - сказав один з волонтерів «Вільних Людей».

 

Українці Лондона проведуть благодійний спортивний турнір на допомогу українському війську

Українці Лондона 5 серпня організовують благодійні ігри у волейбол та настільний теніс, аби зібрати кошти на придбання авто-холодильника для повернення загиблого військового з АТО додому.

Про це повідомляється на сторінці заходу в Фейсбуці (https://www.facebook.com/events/759585857559826/) .

«Льондонські Бандери та Lobanov­skiy Club проводять благодійний турнір з волейболу та настільного тенісу, який відбудеться 5.08.2017 з 17:00 до 21:00», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спортивні турніри проходитимуть на території спорткомплексу Copper Box Arena за адресою: Olympic Park, E20 3 Лондон.

При цьому, благодійний внесок для гравців становить 10 фунтів, а для вболівальників та глядачів - 5 фунтів.

«Кошти будуть спрямовані для закупівлі та доставки авто-холодильника, який буде використовуватися для повернення загиблих воїнів із зони бойових дій до їхньої оселі», - підкреслили організатори.

Реєстрація та детальна інформація за тел. +447802797833, +447722515474.

 

У Гаазі у вересні відбудеться фестиваль українських дерунів

Діаспора у Нідерландах запрошує всіх бажаючих долучитися до Фестивалю українських дерунів, який відбудеться 2 вересня у Гаазі.

Про це йдеться на Facebook-сторінці фундації «Українці в Нідерландах».

«Запрошуємо вас відчути справжній неперевершений смак української кухні! Вареники, голубці, млинці із солодкою та м'ясною начинками, традиційна солодка українська випічка - різноманітні сирники, пампушки, але цьогорічним фаворитом будуть деруни», - йдеться в анонсі події.

Також, як зазначають організатори, під час фестивалю відбудеться презентація українських виробників з м'ясних продуктів, карпатського меду, солодощів та українського пива.

Крім цього, на гостей заходу очікують багато різноманітних українських сувенірів та майстер-класи з приготування дерунів і розпису глиняного посуду. А ще звучатиме музика від українського баяниста.

Український фестиваль дерунів розпочнеться о 12:00 за адресою: Lange Voorhout, 2514 Hague.

Ветерани Армії УНР у США

Боснійські українці. Досі чужі на своїй землі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers