rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ «Укроборонпром» на чверть збільшив експорт українських озброєнь

«Укроборонпром» на чверть збільшив експорт українських озброєнь

Державний концерн «Укроборонпром» у 2016 році зміг збільшити експорт українських озброєнь на 25%.

Про це у понеділок увечері поінформував журналістів у Херсонській облдержадміністрації заступник генерального директора з розвитку Державного концерну «Укроборонпром» Артур Херувімов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За минулий рік ми (ДК «Укроборонпром». - Ред.) наростили наш експорт на 25% - з 570 млн. доларів до 770 млн. доларів», - зазначив Херувімов.

За його словами, такого результату досягнуто «завдяки системній співпраці, системній роботі на міжнародних ринках з нашими міжнародними партнерами».

 

На Донеччині у полі підірвався трактор, двоє постраждалих

У Гнутовому, Донецької області, в полі, на невідомому вибуховому пристрої підірвався трактор.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Донецькій області на своїй сторінці у Facebook.

Нещасний випадок стався 17 липня, близько 11-ї години.

«Наразі відомо про двох постраждалих», - поінформували в поліції, додавши, що повні обставини з'ясовуються.

На місце трагедії відряджено слідчо-оперативну групу Кальміуського відділення поліції, кінологів, вибухотехніків, ДСНС та швидку допомогу.

 

Google запустив 3D-тури музеями України просто неба

Компанія Google разом із Міністерством культури України створила віртуальний тур по сімох музеях України з різних областей.

Про це повідомляється в офіційному блогу Google Україна.

«У партнерстві з Міністерством культури України ми оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт «Музеї України просто неба», де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії «Автентична Україна», - зазначається в повідомленні.

Віртуальна екскурсія організована трьома мовами - українською, російською та англійською. 360-градусні панорами дозволяють «прогулятися» територією музеїв, зазирнути всередину будинків і подивитися експозиції.

Список музеїв у рамках проекту: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові «Шевченківський гай» (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства «Мамаєва Слобода» (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник «Хортиця» (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

У Google нагадують, що в рамках кампанії «Автентична Україна» вже представлені віртуальні тури унікальними дерев'яними церквами Карпатського регіону України зі світової спадщини ЮНЕСКО і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Щоб почати тур музеями під відкритим небом, потрібно зайти на сайт або вибрати місце, що цікавить, на Картах Google у режимі Street View.

 

Українські льотчики отримали приз за найкращий пілотаж на авіашоу в Британії

Українські військові льотчики отримали приз за найкращий пілотаж на міжнародному авіаційному показі «The Royal International Air Tattoo-2017».

Про це інформує прес-служба Міноборони України.

«Військові льотчики 831 бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується на Полтавщині, стали переможцями в номінації «Найкращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО» на міжнародному авіаційному показі «The Royal International Air Tattoo-2017», який проходив з 14 до 16 липня 2017 року у Великій Британії», - йдеться в повідомленні.

Україна була представлена двома літаками-винищувачами Су-27 (на статичному та динамічному показах) та військово-транспортним літаком Іл-76 Повітряних Сил ЗС України.

Цього року українські льотчики збільшили кількість фігур вищого пілотажу та додали нові елементи, які виконували на малих та вкрай малих висотах. Загалом, програма була складена таким чином, щоб під час виступу показати можливості літака-винищувача, його маневреність, а також професійний рівень військового льотчика, не виходячи за межі візуальної видимості. Демонстраційна програма, залежно від метеорологічних умов, була відпрацьована у чотирьох варіантах.

Демонстраційну програму на бойовому літаку-винищувачі Су-27 виконував заступник командира 831 бригади тактичної авіації з льотної підготовки полковник Олександр Оксанченко.

«Ми виконували віражі на повних форсажах, проходи на малій та великій швидкостях, бойові розвороти з поворотом у внутрішній бік, проходи з випущеним шасі та фігуру «бочка» з випущеним шасі, бойові розвороти з «бочками». Англійська погода внесла свої корективи у виступи, але ми показали гарний результат», - розповів він.

Зазначимо, що українські пілоти виконували свою демонстраційну програму на серійних літаках, а не на спеціально підготованих та переобладнаних для авіапоказів.

 

Збудників ботулізму знайшли у заводських консервах

В Україні зафіксовано випадок захворювання на ботулізм після вживання рибної консерви промислового виробництва.

Про це головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська написала на своїй сторінці у Facebook.

«У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких зумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва», - написала Голубовська.

За словами лікаря, ботулотоксин, який викликає захворювання, може накопичуватися в продуктах харчування, які виготовлялися з порушенням технології або в домашніх умовах - це в'ялена, копчена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви.

«Накопичення ботулотоксину в продуктах харчування в цілому може не змінювати їхні смакові властивості, хоча іноді герметично закриті банки під дією збудника можуть здуватися (так званий бомбаж). Захворювання супроводжується розвитком м'язової слабкості у вигляді парезів, зокрема, дихальної мускулатури, розладами зору, порушенням ковтання, зменшенням моторики кишківника. Перенесене захворювання не супроводжується виробленням імунітету, можливі повторні захворювання», - написала лікар.

Для профілактики захворювання потрібно ретельно дотримуватися технології виготовлення продукту, а також не купувати м'ясні та рибні вироби, грибні консерви у випадкових осіб. Якщо продукт викликає сумнів, його, за словами фахівця, потрібно прокип'ятити протягом 10 хвилин. Лікар зауважила, що навіть при сильному солінні «зберігаються іноді умови для вироблення токсину, і, відповідно, зараження людини».

Фахівець також порекомендувала обмежити вживання навіть консервованої продукції, яка вироблялася в промислових умовах та продається в магазинах. Або така продукція повинна пройти додаткову термічну обробку.

В Україні цього року на ботулізм захворіли 76 людей, 9 з них померли.

Нещодавно ПР ООН як гуманітарну допомогу надав Україні 25 доз протиботулічної сироватки.

Купівля антитоксину проти ботулізму не була частиною державної програми України, тому її не могли придбати за державні кошти. Через це ПРООН здійснила закупівлю за власні кошти, як гуманітарну допомогу.

Закупити ліки за державний кошт зможуть лише з осені - після внесення змін до бюджету. Ліки мали б закуповувати регіони, однак місцева влада не змогла це зробити через відсутність реєстрації препаратів, а також нестачу коштів. Тож МОЗ вирішило повернути сироватку до переліку державних закупівель, котрі здійснюють коштом бюджету країни.

 

У Києві лише два пляжі безпечні для купання

Згідно з результатами дослідження пляжів столиці «Київським міським лабораторним центром МОЗ», купання дозволено на пляжах «Пуща Водиця» та «Вербний» (озеро Вербне, Оболонський район).

Про це повідомляє головне управління Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у м. Київ.

«В інших водоймах проби води не відповідають нормативним показникам згідно з вимогами ДСП № 172-96 «Державні санітарні правила розміщення, облаштування та експлуатації оздоровчих закладів», ДСП № 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів», ГОСТ 17.1.5.02-80», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» щотижня проводить дослідження поверхневих вод та піску столичних пляжів.

 

Міненерго не планує продовжувати НС в енергетиці

Міністерство енергетики й вугільної промисловості заявило, що не має наміру ініціювати продовження надзвичайного стану на ринку електроенергії.

Про це повідомила директор департаменту електроенергетичного комплексу Міненерго Ольга Буславець.

«Продовження дії надзвичайного стану в енергетиці з боку Міненерго не планується», - сказала Буславець.

Раніше глава «Укренерго» Всеволод Ковальчук повідомив, що дія надзвичайних заходів в енергетиці завершилася і в даний час немає підстав для їх продовження.

Як відомо, компанія «ДТЕК Західенерго» подала позов в Окружний адміністративний суд Києва про скасування розпорядження Кабінету міністрів, що передбачає введення надзвичайних заходів на ринку електроенергії.

Надзвичайний стан на ринку електроенергії діє зі 17 лютого й продовжувався 4 рази окремими розпорядженнями Кабінету Міністрів - від 16 березня, 12 квітня, 11 травня й 14 червня.

Надзвичайний стан передбачає перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозував, що надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до середини вересня.

 

У Білій Церкві горіло звалище

У місті Біла Церква, на Київщині, гасили пожежу на сміттєзвалищі.

Про це повідомляє у Фейсбуці Головне управління ДСНС України у Київській області.

Згідно з повідомленням, 18 липня, о 12:02, до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшла інформація про те, що на міському сміттєзвалищі помітили чорний дим.

Рятувальники на місці події встановили, що на відкритій місцевості горить сміття.

«Пожежу ліквідовано о 12:47», - йдеться у повідомленні

Причина виникнення пожежі наразі з'ясовується.

На фронті – по 10 обстрілів за день, поранено трьох бійців та двох цивільних

Лінія фронту: бій під Катеринівкою тривав майже годину

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers