rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Законодавці проголосували за перейменування частини шосе I-55 на честь президента Obama

Законодавці Іллінойсу проголосували за перейменування частини шосе І-55 на честь колишнього президента Barack Obama.

Сенат штату проголосував за резолюцію, прийняту Палатою представників позаминулого тижня. У результаті, частину шосе І-55 від Tri-State Tollway на південь до знаку «202» біля Pontiac було перейменовано на «Barack Obama Presidential Expressway».

Член Палати представників штату LaShawn Ford подав на розгляд депутатів відповідний законопроект із перейменування ще у лютому. Таким чином він хотів вшанувати колишнього президента, який називає Південну частину Чикаго своєю домівкою та був обраний сенатором штату Іллінойс, перш ніж його обрали до Сенату США у 2004 році.

«Ми можемо уявити, що тодішній сенатор штату Obama здійснив багато поїздок між Спрінгфілдом і Чикаго на шосе І-55. Тому це - дуже хороша ідея, що ми перейменовуємо І-55 на «Barack Obama Expressway», - зауважив Ford.

Частина шосе I-55 від озера Shore Drive у Чикаго до Tri-State Tollway наразі має ім'я Adlai Stevenson, колишнього губернатора штату Іллінойс і дворазового кандидата у президенти.

Спочатку Ford хотів перейменувати решту 270-мильної смуги швидкісної дороги до East St. Louis на честь Obama, але у березні депутат змінив свою думку.

«Перейменування I-55 на честь президента Barack Obama буде не лише честю для 44-го президента Америки. Це буде правильним законопроектом, який ми повинні прийняти заради нашого власного сенатора штату Іллінойс і сенатора США», - зазначив Ford. І додав: «Це буде однією з численних автомобільних доріг і автомагістралей, які будуть називатися на честь Barack Obama. Тому буде правильно, що штат Іллінойс буде в авангарді серед багатьох майбутніх акцій, в результаті яких буде перейменовано вулиці та шосе на честь президента Obama».

У резолюції члени Палати представників вимагають, аби департамент транспорту штату Іллінойс розмістив дороговкази з новою назвою швидкісної дороги у необхідних місцях, відповідно до федеральних правил та правил штату.

 

Виборча комісія Іллінойсу відмовляється надати інформацію про виборців Консультативній комісії з президентських виборів

Виборча комісія штату Іллінойс оголосила, що не виконає вимогу Консультативної комісії з президентських виборів надати повну інформацію про виборців штату. Таке рішення вона мотивувала, посилаючись на Виборчий кодекс штату Іллінойс.

Комісія, створена президентом Donald Trump та її співголовами, віце-президентом Mike Pence та державним секретарем штату Канзас Kris Kobach, вимагає надати інформацію про виборців всіх 50 штатів. Зокрема, комісія вимагає надати їй інформацію про партійну приналежність та номери соціального забезпечення виборців. Виборча комісія штату Іллінойс відповіла, що не може виконати запит на законних підставах.

«Штат Іллінойс не має публічно доступного списку виборців. Тому наше агентство не має жодного матеріалу, що відповідає вимогам Комісії», - запевнив у листі до членів державної комісії Kenneth Menzel, головний юрисконсульт Виборчої комісії штату.

Виборча комісія штату заявила, що не може виконати вимогу, оскільки Консультативна комісія з президентських виборів планує оприлюднити інформацію про виборців, тим самим порушивши Виборчий кодекс штату Іллінойс.

Іллінойс приєднався до довгого списку штатів, які не передаватимуть дані про виборців Консультативній комісії, яка була створена для розслідування потенційного виборчого шахрайства на президентських виборах у 2016 році. Майже кожен із 50 штатів заявив, що не виконуватиме, принаймні, частину запиту, зокрема, штат Канзас, де Kobach є державним секретарем.

 

У держустановах округу Cook відбудуться масові скорочення, якщо не буде відновлено податок на газовані напої

Усі відомства в окрузі Cook будуть вимушені здійснити серйозні скорочення витрат, якщо не буде відновлено новий суперечливий податок на солодкі газовані напої. Про це заявили кілька керівників агенцій округу.

Усі керівники округу отримали лист від Toni Preckwinkle, президента округу Cook. У листі йшлося про те, що їм потрібно буде скоротити свої бюджети на 10% до 1 серпня, якщо податок на газовані напої, який наразі блокує судове рішення, не буде відновлено. Про це повідомляють «Chicago Tribune» та низка інших видань.

Новий податок, який мав набути чинності 1 липня, за підрахунками, збільшив би доходи округу до 30 листопада на суму $67,5 млн.

Наразі установи округу готуються до скорочення витрат, зокрема, - до масових звільнень.

Шериф округу Tom Dart заявив, що у результаті зменшення витрат може бути звільнено 925 працівників відділу.

«Запропоновані звільнення становлять приблизно 17% від усіх наших працівників», - каже Dart.

Водночас, офіс прокурора округу Cook також розглядає можливість різких скорочень робочих місць. Окружний прокурор Kim Foxx повідомила CBS, що їй доведеться звільнити, принаймні, 100 прокурорів і десятки адміністративних працівників, якщо дохід від податку на газовані напої не буде відновлено.

Згідно з повідомленнями, цього року 2600 співробітників округу можуть звільнити, якщо податок не набуде чинності до грудня.

 

Norwegian Air здійснюватиме рейси з O'Hare у Лондон

Norwegian Air, одна з провідних авіакомпаній Європи, здійснюватиме рейси з чиказького аеропорту O'Hare до аеропорту Gatwick у Лондоні. Вартість поїздки коштуватиме $174.

Недорогі рейси створять певні незручності для пасажирів. До прикладу, ціна квитка передбачає, що ви берете зі собою лише один ручний вантаж. Пасажири можуть перевозити інший вантаж за додаткову плату, але такі речі, як подушки, навушники та харчування у режимі польоту будуть надавати за додаткову плату.

Рейси стартуватимуть з O'Hare 25 березня 2018 року, повідомляє веб-сайт авіакомпанії. Найдешевші рейси назад з Лондона коштуватимуть $255.

За даними Chicago Tribune, авіакомпанія може запропонувати чотири рейси на тиждень. Однак, тільки-но рейси стануть рентабельними для авіакомпанії, очікують, що пасажири зможуть забронювати рейс до Лондона у будь-який день тижня.

 

Стаціонарний зв'язок в Іллінойсі буде і надалі доступним, незважаючи на новий закон

Службовці телекомунікаційного конгломерату AT&T заявили, що стаціонарні телефони Іллінойсу не припинять працювати, незважаючи на прийнятий закон штату про завершення роботи традиційного телефонного зв'язку.

Законодавці Іллінойсу дозволили AT&T від'єднати від мережі свої 1,2 млн. постійних клієнтів. Депутати подолали вето Bruce Rauner та схвалили законопроект з модернізації телекомунікацій позаминулого тижня, повідомляє «Chicago Tribune». Наразі корпорація потребує схвалення Федеральної комісії зв'язку.

«Важливо, щоб наші клієнти у штаті Іллінойс знали, що традиційна стаціонарна телефонна послуга від AT&T не планує припиняти свою діяльність найближчим часом», - заявив президент AT&T у штаті Іллінойс Paul La Schiazza.

Закон також передбачає збільшення плати за доступ до надзвичайних служб для всіх клієнтів, зокрема, які користуються мобільним, онлайновим та традиційним стаціонарним зв'язком. Вето Rauner головним чином стосувалося збільшення ставки за доступ до 911.

«Новий закон штату Іллінойс допомагає планувати майбутній перехід на технології, яким, здебільшого, надають перевагу сьогодні - на сучасні стаціонарні та бездротові сервіси», - зауважив La Schiazza. - «Незважаючи на те, що графік цього переходу сьогодні - невизначений, це може тривати багато років».

Критики нового закону заявили, що насамперед у результаті постраждають мешканці штату, передусім, старші, які покладаються на традиційну стаціонарну телефонну послугу.

«Якщо AT&T вдасться припинити надавати традиційну стаціонарну телефонну послугу, ми думаємо, що це завдасть шкоди людям, насамперед, похилого віку та особам, що мають медичні проблеми та залежать від стаціонарного зв'язку як найнадійнішого зв'язку з життєво важливими службами», - вважає Jim Chilsen, представник Citizens Utility Board, некомерційної спостережної групи.

«AT&T все ще повинен отримати остаточне схвалення Федеральної комісії зв'язку, щоб завершити надавати традиційну домашню телефонну послугу, тому CUB зробить усе можливе, щоб захистити стаціонарних клієнтів, коли цей бій розпочнеться у Вашингтоні», - додав Chilsen.

 

Одне місто штату Іллінойс назвали найкращим у США, інше - одним з найгірших

Два міста Іллінойсу потрапили до рейтингу «Найкращі та найгірші міста в Америці». Рейтинг був укладений за фінансової підтримки веб-сайту Wallethub.

Творці рейтингу проаналізували дані 150 найбільших міст США, щоб визначити, «якими з них керують найкраще».

Укладачі рейтингу аналізували фінансову стабільність, освіту, охорону здоров'я, безпеку, економіку, інфраструктуру та забруднення міст.

Місто Aurora потрапило на 20 сходинку у рейтингу насамперед завдяки роботі сфер освіти, охорони здоров'я та безпеки.

Чикаго, однак, посіло 140 місце у рейтингу. Всього у рейтинг потрапило 150 міст. Укладачі рейтингу опиралися на кредитний рейтинг міста від Moody's та кредити довготермінового боргу на душу населення, інфраструктуру та забруднення у місті, якість доріг, час проїзду, місце для прогулянок; брали до уваги організацію відпочинку, якість води, забруднення повітря та частку паркової зони.

Загалом, Nampa (Idaho) було названо найкращим містом у країні. Услід за ними ідуть Provo (Utah), Boise (Idaho), Missoula (Montana) та Lexington-Fayette (Kentucky).

Найгіршим містом у рейтингу визнано Washington (округ Колумбія), далі йдуть Detroit, New York, San Francisco та Cleveland.

 

Які виклики чекають на Трампа у США після повернення з Європи?

Лісові пожежі охопили Каліфорнію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers