rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Trump: «Я надсилаю федеральну допомогу до Чикаго»

Президент Donald Trump оголосив про те, що «надсилає федеральну допомогу» до Чикаго. За його словами, рівень злочинності у місті сягнув «епідемічних масштабів».

«Рівень злочинності та вбивств у Чикаго досягнув масштабів епідемії, відтак, я скерував федеральну допомогу», - заявив президент. «1714 вбитих у Чикаго цього року!»

Ще в січні Trump написав у Twitter, що буде «відряджати федералів», аби запобігти збільшенню кількості злочинів у Чикаго. Президент прийняв відповідне рішення незадовго до 4 липня - саме тоді, зазвичай, гине найбільше людей. Минулого року під час святкування Дня незалежності було розстріляно 62 людини, зокрема, троє дітей.

За минулий тиждень у місті було застрелено 98 людей, за даними Chicago Sun-Times, а цьогоріч - 1727 осіб.

У четвер чиновники підтвердили, що приблизно 20 агентів з Бюро з контролю за продажем алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин у США прибудуть до Чикаго в рамках нової ініціативи. Усі вони боротимуться з насильством у місті.

Державна поліція, спеціалісти з аналізу розвідданих, федеральні прокурори та прокурори штату будуть переслідувати власників нелегальної зброї та людей, які здійснили злочин із застосування зброї повторно. Супер-інтендант Eddie Johnson заявив минулого вівторка, що «ми кардинально змінюємо спосіб боротьби зі злочинністю у Чикаго».

«Ми завжди вітаємо будь-яку допомогу, яку ми можемо отримати», - сказав Anthony Riccio, голова відділу боротьби з організованою злочинністю у департаменті поліції Чикаго.

Riccio додав, що кількість вбивств цього року насправді на 14% менша, ніж минулого року.

«Ми маємо прогрес», - зауважив він.

Проте, міліція та федеральні посадовці зауважують, що зусилля щодо боротьби зі злочинами із застуванням зброї у Чикаго досі були спільними - і так триватиме і далі. Тепер федеральні прокурори та прокурори округу Cook працюватимуть над новими стратегіями переслідування злочинців, які незаконно застосували зброю. Sessions минулого тижня запевнив, що надасть федеральну допомогу 12 містам, аби допомогти їм розробити індивідуальні, довготермінові стратегії боротьби з насильством. Але Чикаго серед них не було.

У Міністерстві юстиції зазначили, що це пов'язано з тим, що Чикаго вже є частиною аналогічної програми міністерства Violence Reduction Network, яка почала діяти у 2014 році. Відповідно до цієї ініціативи, федеральні агенти співпрацювали з місцевими колегами, ділилися ресурсами та даними розвідки.

Представник Міністерства юстиції заявив, що міністерство буде продовжувати працювати з містами, зокрема, й Чикаго, в рамках нової програми боротьби зі злочинністю Public Safety Partnership. Він зазначив, що цього року у Чикаго почали працювати десятки додаткових агентів ATF.

Оперативна група використовуватиме новий балістичний мобільний центр ATF для здійснення експертизи.

Такий центр - це сучасна мобільна експертно-криміналістична лабораторія; центр призначений для надання негайної допомоги правоохоронним органам при аналізі корпусів куль та інших балістичних доказів.

Офіцери можуть привезти фургон безпосередньо до місць злочину та аналізувати зброю на місці, одержуючи негайні результати, пов'язані з ATF's National Integration Ballistic Information Network. NIBIN - це міждержавна база даних, яка дозволить органам влади збирати інформацію про підозрюваних та розвивати потенційні контакти протягом декількох годин, а не днів. Це дозволяє їм відстежувати та заарештовувати злочинців, які застосовували вогнепальну зброю, швидше, на ранніх, критичних етапах розслідування.

«Тоді форму гільзи вводять у цю національну інформаційну мережу, яку підтримує ATF, та порівнюють з подібними зображеннями, щоб побачити, чи є зв'язок з іншими злочинами», - заявив David Coulson, прес-секретар ATF. - «Це - своєрідне поєднання даних, і це, сподіваюся, дасть оперативні дані про злочинців».

Лабораторія NIBIN прибула до Чикаго з Baltimore 1 червня і залишиться в місті до кінця липня - протягом часу, коли ATF здійснюватиме пілотну програму. Існує ймовірність того, що вона може тривати довше, залежно від успіху програми.

Генеральний прокурор Jeff Sessions, виступаючи минулої п'ятниці на ранковому шоу «Fox & Friends», заявив, що Міністерство юстиції «відряджає додаткових слідчих, які спеціалізуються на розслідуванні злочинів із застосуванням зброї» до Чикаго і закликає федералів переслідувати злочинців, котрі застосовували зброю.

«Поліція була деморалізована багатьма способами», - зазначив він. «У багатьох випадках політичні засоби у Чикаго не працюють. Для громадської безпеки Чикаго дуже важливо, що ми починаємо працювати разом й арештовуватимемо злочинців, які незаконно застосовували зброю та які були засуджені. Мешканцям Чикаго не потрібно жити у місті-притулку, вони повинні бути захищені від жорстоких злочинців».

 

У Денвері літак приземлився в аеропорту з палаючим двигуном

Trump зустрівся з чемпіонами World Series у Білому домі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers