rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Літературна сторінка \ Газета «Час і Події», Міжнародний конкурс «Коронація слова» та видавництво «Фабула» презентують: український мілітарний роман «Green Card»

Чекали на наш Літературний додаток? Готувалися до сюрпризів? Ми їх для вас підготували!

Title Title 

Однак - почнімо здалеку...

У німців є Ґете-Інститут. У британців - Британська рада. У французів - Французький інститут.

Всі ці установи за державний кошт пропагують культуру своєї держави за кордоном, підтримують діаспору, дозволяють кожному охочому вчити мову своєї держави та читати книги своїх письменників в оригіналі. Для прикладу, бібліотека Французького інституту у Києві нараховує 11 000 книжок у вільному доступі. У всіх цих країнах уряди добре розуміють значення «культурної пропаганди» і її цінність у справі захисту національних інтересів у всьому світі. На підтримку цих організацій виділяються величезні гроші.

В Україні, як відомо, теж є гроші. Однак на «культурну пропаганду» (в кращому значенні цих слів) ці гроші чомусь не виділяються - і взагалі потрапляють ці гроші кудись невідомо куди (а іноді й відомо куди, але що з того?).Title

Тому надзвичайно важлива (а під час війни - життєво необхідна!) справа пропагування української культури за кордоном тримається на плечах ентузіастів.

І ми можемо без зайвої скромності зарахувати і газету «Час і Події», і наших рекламодавців, і українську громаду Чикаго до кола саме таких ентузіастів!

А завдяки Міжнародному конкурсу «Коронація слова» та титанічній праці його засновників - Тетяни та Юрія Логушів - ми маємо можливість надавати читачам Америки вільний доступ до найкращих і найновіших творів української літератури!

Цього разу до нас приєдналося і видавництво «Фабула», якому ми безмежно вдячні - і за наданий текст, і за розуміння надзвичайної важливості пропагування сучасної української літератури за кордоном!

Title  

DoD photo by Staff Sgt. Adam Mancini, U.S. Army.

 

Завдяки тісній співпраці з «Коронацією слова» та «Фабулою» ми маємо можливість запропонувати вам один з найцікавіших романів сучасної української літератури - твір Володимира Кошелюка «Green Card». Якщо хто забув - саме цей твір отримав відзнаку «Коронації Слова» від нашої газети «За висвітлення суті війни, надприродних можливостей та трагічної долі солдата найсильнішої армії світу».

Це чтиво - не для пошановувачів «солодкої прози», однак - це і не похмурий «жахливчик». У романі більше питань, ніж відповідей, і задуматися він вас змусить. Звісно, після того, коли відірветеся від останньої сторінки! : )

Головний герой - звичайний український «сірий комірець» з педагогічною освітою, іграшка долі, котру раптом ця примхлива доля робить майже адиктом військової справи. І раптом виявляється, що тільки така людина може врятувати батька з пекла війни проти Росії...

Що було би, якби головний герой на тому чи іншому перехресті зійшов з цієї стежки? Що буде з ним далі?

Що буде з народом, котрий впродовж всієї історії у ставленні до війни і війська гойдало від стану найкращого війська на континенті (а іноді - і найманого війська) до позиції «нам війська не треба, ми мирна держава (а військо можна розпустити або розікрасти)»?

Що буде з державою, в якій досі половина мешканців вважає, що «нам потрібен мирний план і президент миру», а половина з жахом починає усвідомлювати, що без людей з певною адикцією до війни країну просто поховає жадібність сусідських завойовників і місцевих глитаїв?...

Думайте, читайте, думайте...

А ми ще раз уклінно дякуємо Міжнародному літературному конкурсу  «Коронація слова» та видавництву «Фабула»! (А також бажаємо Володимиру Кошелюку натхнення на твір з оптимістичним закінченням! : ) )

P. S. Текст роману доступний тільки читачам паперової версії газети. Всіх решта просимо почекати, поки вийде книга! ;)

Сайт видавництва «Фабула»: http://fabulabook.com

«Коронація слова» – 2017!

Володимир Кошелюк. Біографічна довідка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers