rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Анастасія Горлова: «Головне – добре виступити на чемпіонатах світу та Європи»

ВЕСЛУВАННЯ

Студенти Львівського державного університету фізичної культури Тарас Міщук, який має у своїй колекції нагород бронзову медаль Олімпіади-2016, та Анастасія Горлова, використовуючи паузу між успішними виступами на етапах Кубка світу, завітали до Львівського державного університету фізичної культури, де успішно склали державні іспити. Відповіли веслувальники ЛДУФК і на запитання журналістів.

- Пригадайте свої виступи на етапах Кубка світу?

Тарас Міщук: «Перший етап Кубка світу відбувся у Португалії - це був перший міжнародний старт цього сезону. На цих змаганнях я зі своїм напарником Дмитром Янчуком у каное-двійці вибороли дві нагороди: «золото» - на дистанції 500 метрів та «срібло» - на дистанції 1000 метрів. Згодом на другому етапі Кубка світу в Угорщині ми завоювали срібну медаль на дистанції 500 метрів».

Анастасія Горлова: «На першому етапі Кубка світу вдалося завоювати «бронзу» на спринтерській дистанції 200 метрів на байдарці-двійці в дуеті з Анастасією Тодоровою, а також «срібло» на дистанції 500 метрів у складі екіпажу байдарки-четвірки. А на етапі Кубка світу в угорському Сегеді виборола разом із Марією Кічасовою «золото» на дистанції 200 метрів. Хотілося б зазначити, що це мої перші медалі на дорослому рівні, до цього в мене були нагороди лише юніорських змагань».

- А які головні старти цього сезону?

Тарас Міщук: «Цей сезон - дуже тривалий і насичений. Основні старти - чемпіонат світу та чемпіонат Європи серед дорослих».

Анастасія Горлова: «У мене також основні змагання - це світова та європейська першості серед дорослих спортсменів. Докладемо максимум зусиль, аби здобути медалі найвищого ґатунку».

- Аби успішно виступати на міжнародній арені, треба плідно й ретельно готуватися. Відповідно, тренування забирають багато сил і часу. Як вдається поєднувати тренування із навчанням?

Тарас Міщук: «По-перше, у нас індивідуальний графік навчання. По-друге, під час тренувальних зборів завжди є час почитати книгу з того чи іншого предмету. По-третє, керівництво університету й викладачі усіляко сприяють, аби ми могли складати іспити у зручний для нас час. Тому, тільки-но у нас з'являється кілька вихідних, ми тут же прибуваємо до Львова й залюбки йдемо на навчання до свого рідного університету».

Анастасія Горлова: «Оскільки на дорослому рівні я лише почала виступати, то проблем з навчанням взагалі не виникало, бо більшість часу я тренувалася у Львові. Звісно, не забувала й про навчання. Попри це, також хочу подякувати ректорові ЛДУФК Євгенові Приступі, деканові факультету фізвиховання Романові Петрині, завідувачу кафедри зимових видів спорту Орестові Стефанишину за розуміння й усіляке сприяння».

 

Джерело: ldufk.edu.ua

 

Шериф Османоглу: «На мене полювали зі собаками. Та наздогнати мене було складно»

БАСКЕТБОЛ Жіноча збірна України виграла свій другий матч на Євробаскеті-2017

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers