rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Срібний голос Останнього дзвоника в «Рідній школі» міста Детройт

День сьогодні такий незвичайний!

Сонце встало, умите в росі.

Скликав у школу нас дзвоник останній

І зібрались на свято усі

Теплого літнього ранку 10 червня 2017 року до «Рідної школи» поспішали учні та їхні батьки, схвильовані і щасливі, з букетами квітів у руках. Схвильовані в очікуванні останніх занять з улюбленими вчителями та отримання річних свідоцтв. Щасливі, бо ось-ось продзвенить Останній дзвоник, який сповістить: «Кінець науці! Настало літо з веселими розвагами та цікавими подорожами!»

Службу Божу з нагоди щасливого закінчення 2016-2017 навчального року провів ігумен Української Католицької Церкви Непорочного Зачаття, отець Роман Гикавий, ЧСВВ. Після молитви він привітав усіх учнів, учителів та батьків з успішним завершенням шкільного року, а вдячні учні школи подарували отцеві Роману яскравий букет квітів.

Title Title 

 

І ось настав час усім зібратися у святково прибраній, гомінкій залі на свято Останнього дзвоника. Свято розпочала директор школи п. Ольга Новачинська, яка радісно привітала всіх присутніх. Директор представила гостей, спеціально запрошених на свято. Це - українські воїни, учасники АТО, які отримали важкі поранення на війні і зараз перебувають у Детройті на лікуванні, - Олександр Доморос - вчитель фізики та інформатики з Хмельницької області та Олександр Півнєв - 20-річний курсант Харківського військового університету повітряних сил України, не мав бути на війні, але прийняв серйозне чоловіче рішення: захищати Україну. Тут їм надають медичну допомогу з протезування.

Title Title 

 

Пані Новачинська звернулася до учнів і всіх присутніх, щоб вони завжди пам'ятали наших сміливих героїв, котрі віддали життя за Україну, вона закликала, що ми мусимо бути добрими, жертовними, милосердними до воїнів, які в даний час потребують допомоги, перебувають на лікуванні в нашій громаді. Зі словом-відповіддю виступила мама Олександра Півнєва, пані Людмила. Вчителька за фахом, вона не змогла бути присутньою на святі Останнього дзвоника у своїй школі на Кіровоградщині, тому була дуже рада привітати з цим святом учнів «Рідної школи» м. Детройт. Святкову програму підготували для всіх присутніх учні садочка, 1-го і 2-го класів разом зі своїми вчителями: п. О. Гриців, п. Г. Бловицькою, п. В. Куртою та вчителькою співу п. М. Борищук. Розпочали свято учні 2 кл., які радісно декламували:

«Цілий рік ми старанно учились

І слухняними майже були.

Ми читали, писали, трудились,

І, звичайно, росли та росли».

 

Та настала пора пречудова,

довгождана для учнів всіх мить.

В нас сьогодні такий час святковий,

бо останній дзвінок продзвенить».

 

Програму продовжили учні садочка, які завзято проспівали пісеньку «Як діждемо літа». Наступні поетичні рядки першокласників були присвячені школі:

«Школа наша весела й чудова,

щосуботи нас кличе вона.

Ми звемо її рідною звично,

бо нам рідна вона й дорога».

 

Не забули діти подякувати і батькам:

«Бо без батьків чого ми в світі варті?

Без маминої ласки і тепла,

Без батьківської строгості та жарту

І без родинного гнізда?»

 

«Хто найкращим був з нас цього року - підведе підсумок директор школи».

О. Новачинська вручила грамоти учням за відмінне навчання та зразкову поведінку. Деякі учні одержали грамоти за бездоганне відвідування школи протягом усього року! З оплесками глядачі зустріли маленьких учнів садочка, які вже готові йти до 1-го класу. Вони декламували:

«Ми багато підросли тілом і душею.

Слава Богові за те, що додав нам сили.

Честь і вчителям буде, що нас гарно вчили.

Вдячні будем і батькам, що в школу послали».

 

Після цього всі учасники концерту заспівали пісню «Чого вчать у школі». На сцену вийшли школярики: Ева Ксенос та Дмитро Третяк. У їхніх руках дзвоник весело проспівав свою останню мелодію. На завершення програми діти випустили в повітря блакитні та жовті кульки як символ здійснення мрій усіх українських дітей.

Директор подякувала вчителям та учням за гарно підготовлений концерт. Продовженням святкової програми був показ слайдів. Присутні побачили і пригадали фрагменти зі шкільного життя наших учнів, цікаві моменти святкових програм, незабутніх зустрічей з видатними гостями школи.

Title Title 

 

Ще одним цікавим моментом свята було представлення майбутніх випускників школи, ними стануть: А. Баскевич, Т. Білоус, Х. Дейчаківська, М. Джекс, Н. Коссак, Х. Куца, Ю. Матрифайло, А. Перекліта, Ю. Рутковська та Ю. Томків. Від благодійного фонду «Діти - дітям» виступила п. Ірина Нісевич, яка вручила О. Доморосу чек на суму $350, виписаний для його донечки Олі, української школярки. Також були зібрані пожертви для лікування О. Півнєва.

На завершення свята директор «Рідної школи» подякувала батьківському комітетові, який очолює п. Ірини Кульчицька, за самовіддану добровільну працю для школи, для наших дітей. До цього комітету входять: У. Юзвяк (заступник), М. Никифоряк-Нона (адміністратор), Л. Крисінська (секретар), Н. Пасічник (скарбник), Н. Кропельницький (оплата), Х. Дяченко (підручники), Н. Юзич (довідник учня), І. Нісевич («Діти дітям»), М. Ворончак (коляда), І. Лаврин (чергування), М. Дутка (костюми, сцена), Ю. Клепач (організаційні питання).

Особлива подяка нашим батькам: Д. Корендію, Я. Мудрому, З. Носовському, М. Волошину за допомогу в роботі школи. І звичайно, не забули про вчителів - сіячів мудрого і доброго у душах і серцях наших дітей.

О. Новачинська подякувала за співпрацю і поіменно назвала всіх вчителів: Н. Колісник, О. Гриців, Г. Бловицька, В. Курта, О. Дубовська, Н. Сутар, Г. Іщук, І. Свитка, Л. Красій, О. Заваденко, В. Бойко, Я. Березовський, О. Бабуленко, А. Ткачук, А. Перекліта, М. Борищук, Х. Юзич. Старшокласники подарували вчителям троянди. І ми також бажаємо нашій директорці, Ользі Новачинській, гарного літа, нових творчих ідей.

«Ось срібний голос дзвоника лунає,

Усім нам дзвонить він в останній раз.

В однім пориві всі серця єднає!

Щасливо, друзі, всім!

У добрий час!»

Фото Миколи Волошина

 

Нью-Йорк і українці

Ветерани Армії УНР у США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers