rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Керувати всіма гаджетами – в один клік

Українці створили розумну кнопку для дистанційного управління digital-пристроями. Ринок Інтернету речей (Internet of Thinks) в світі продовжує стрімко зростати. За даними дослідження компанії Technavio, з 2017-го до 2021 рр. сукупний середньорічний темп зростання глобального ринку IoT буде становити 4%. Серед основних причин такого зростання аналітики компанії називають можливість віддаленого доступу, зручність і невелику витратність.

Український ринок IoT-пристроїв не відстає від світових тенденцій. Одне з підтверджень цьому - нещодавно «розумний» кулон для запису нотаток розробника Назара Федорчука Senstone на краудфандинговій платформі Kickstarter успішно зібрав 300 тисяч доларів із 50-ти необхідних для подальшого розвитку проекту.

Але на цьому українські розробники не зупиняються. Так, команда з Києва та Одеси створила бездротову кнопку, яка перетворює телефон на розумний хаб, - Berry. Через спеціально розроблений додаток, який під'єднує кнопку до гаджетів через Bluetooth, пристрій може дистанційно відключити звук на телефоні, зробити селфі, регулювати гучність колонок та рівень освітлення в оселі, регулювати температуру в приміщенні (через під'єднання до кондиціонера), а також виконувати функцію кнопки безпеки та виклику таксі.

Кнопка може навіть слугувати як дзвінок для дверей для людей з вадами слуху. У такому випадку сповіщення про дзвінок у двері буде приходити користувачеві на телефон.

«Мені давно подобався напрямок розумних кнопок, але я довго думав над тим, де і як її можна застосувати. Зовсім випадково мені приснився сон, де я її використав як універсальну кнопку для будь-якого завдання. Ось після цього все і почалося», - розповідає один зі співзасновників проекту Berry Максим Трибунський.

За словами Трибунського, майже одразу після появи ідеї з'явилася і назва проекту. «Оскільки передбачається використання декількох кнопок у будинку або на роботі, кожна кнопка видається як маленька частина цілого. Мені це нагадало ягідки, до того ж, хотілося використовувати яскраві кольори», - додає хлопець.

Berry передбачає три типи натискань. Це одне натискання, подвійне натискання і затримане натискання. На кожен з цих типів користувач може самостійно призначити сценарій використання техніки. Водночас, користувач сам може запрограмувати кнопку на різні індивідуальні натискання, які будуть запускати додаткові списки завдань.

Наразі команда розробила дві версії кнопки. Перша - для фіксованого використання, її можна прикріпити у будь-якому зручному місці. Друга версія - для персонального використання, кріпиться до сумки чи одягу.

Кнопка Berry підтримує iOS та Android і може працювати на відстані до 50 м від гаджета, яким керує. Її розміри - 28х28х8 мм, час роботи від батареї - один рік. При цьому, пристрій має захист від пилу та води.

Як розповідає Максим Трибунський, головний конкурент його пристрою на світовому ринку - це розумна кнопка Flic, яка з'явилася на ринку порівняно нещодавно, коли українські розробники вже активно працювали над втіленням своєї ідеї. «Але велика різниця - в тому, що наш продукт краще сфокусований у підтримуваних діях управлінням кожним з підтримуваних пристроїв, продумано виходячи із відгуків користувачів, яким не вистачало швидкого доступу до управління. Також у нас дуже зручний у використанні мобільний додаток, все дуже швидко і просто налаштовується. Berry розроблялася з завданням - здійснювати якомога менше дій з додатком і зберегти час. Також у нас дійсно якісний корпус, який має надійну конструкцію і захист від вологи і пилу. З підтримуваних функцій у нас є багатокористувацька система, коли однією кнопкою можна управляти з кількох телефонів, а також можливість створити свій тип комбінації натискань», - розповідає Максим.

Уже незабаром команда планує запуск на краудфандинговій платформі Indiegogo для збору додаткових коштів і підготовки проекту до масового виробництва.

Автор: Марія Юзич

Джерело: «День»

 

Євген Коротких, підкорювач семи морів: «Турки, коли побачили, що ми припливли без мотора, казали, що ми «крейзі»

Чи є життя після mp3?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers