rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Не минуло й 5 років: Порошенко присвоїв посмертно звання Героя України білорусові Жизневському

Президент Петро Порошенко присвоїв посмертно звання Героя України Михайлові Жизневському - білорусу, який загинув під час Революції гідності.

Глава держави вручив Зірку Героя України батькам Жизневського - Михайлові Петровичу та Ніні Василівні, повідомляє прес-служба президента.

«Він поклав своє життя за нашу і вашу свободу», - наголосив Порошенко.

Він нагадав події Революції гідності, коли загинув Михайло, і тисячі українців прийшли прощатися з білорусом, який боровся за свободу нашої держави.

«Для нас Михайло - не іноземець, для нас Михайло - українець у душі», - сказав президент.

Він наголосив, що нині звання Герой України має надзвичайно високий статус, цю нагороду присвоюють виключно за заслуги на фронті у захисті територіальної цілісності і незалежності Української держави.

«Пишаюся, що сьогодні до славної когорти українців, які мають звання Героя України, приєднався ваш син - великий білорус і великий українець», - підкреслив Порошенко та подякував від імені українського народу батькам Михайла Жизневського за тверду позицію, розуміння і витримку в таких складних умовах.

Президент зазначив, що від самого початку, коли він пообіцяв батькам зробити все, що від нього залежить задля гідного вшанування пам'яті їхнього загиблого сина, і до сьогоднішнього дня - він свою обіцянку виконав.

«Ми робимо усе від нас залежне, щоб наша країна зберегла волю і свободу, демократію і розвивалася, і загибель Героїв Небесної Сотні не була даремною», - сказав він.

За словами президента, щоб виконати обіцянку, ним були ініційовані зміни до законодавства, які дозволили вперше в історії нашої країни присвоїти найвищу нагороду України іноземцеві.

Батько Михайла Жизневського подякував президентові за підтримку їхньої родини. «Щиро дякую за підтримку нашої родини, за моральну та матеріальну допомогу, за те, що ви не забуваєте нашу родину. Ми будемо пам'ятати про вашу допомогу, що ви тримаєте слово», - сказав він.

Жизневський-старший додав: «Так, за це - за нашу свободу, за свободу України - загинув наш син».

На фронті бойовики далі гатять із забороненої зброї. Поранено військового і мирну мешканку

У штабі АТО кажуть про стабілізацію: за день – вісім ворожих обстрілів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers