rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Країни Перської затоки й Єгипет закрили небо для Катару

Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн у вівторок через загострення дипломатичної кризи закрили повітряний простір для літаків катарських авіаліній.

Про це повідомляє AFP.

«Країни Перської затоки й Єгипет заборонили усі польоти до та з Катару та дали розпорядження катарським громадянин покинути країни протягом 14 днів», - йдеться у повідомленні.

Саудівська Аравія також відкликала ліцензію національного катарського авіаперевізника Qatar Airways. Крім цього, Ер-Ріяд закрив свій сухопутний кордон з Катаром, що викликало паніку на тлі побоювань щодо нестачі продовольства.

Напередодні авіакомпанії Об'єд­наних Арабських Еміратів та Саудівської Аравії заявили, що призупиняють польоти до столиці Катару - Дохи.

Сім країн - ОАЕ, Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Ємен, Лівія та Мальдіви - призупинили у понеділок дипломатичні відносини з Катаром через звинувачення у підтримці терористів та екстремістів.

Після розриву відносин дипломатичні місії зазначених держав у Катарі будуть закриті, також припиняється морське та повітряне сполучення з еміратом.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали й економічні відносини з Катаром. Через це мешканці столиці емірату - Дохи - почали масово скуповувати харчі в супермаркетах на випадок припинення постачань зі сусідніх країн і дефіциту.

Раніше The Financial Times дізналася, що Катар виплатив терористам до мільярда доларів за своїх підданих (зокрема, членів правлячої сім'ї), яких захопили в заручники під час полювання.

Наприкінці травня було оприлюднено промову еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.

 

Качинський: Польща має пам’ятати, що тероризм – це новий вид війни

Нафта зростає в ціні – на заявах міністра енергетики Саудівської Аравії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers