rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Зелені свята парафії Святої Трійці в містечку Бенсенвіль

Вже стало доброю традицією для парафії Святої Трійці в містечку Бенсенвіль щороку відзначати своє парафіяльне свято. А приурочене воно до назви церкви і проводиться на Зелені свята.

 

Зелена неділя - то свято Трійці (Бога-Отця, Бога-Сина, Бога-Духа Святого), отож і празникували наші предки аж три дні. В четвер випікали за поману - калачики, з якими в неділю йшли на цвинтар до могил померлих.

Title Title 

 

Підготовка до цього свята велася парафіянами церкви Святої Трійці у вільний від основної роботи час. Не секрет, що кожна добра справа увінчається успіхом, якщо до неї виважено і грамотно підійти. На сьогоднішній день священик мусить бути не лише духовним наставником, а й добрим керівником-господарником. На мою думку, це є основним критерієм успішного процвітання парафії. Крім того, треба володіти мистецтвом спілкування з людьми, вміти проявити знак подяки за будь-яку найдрібнішу справу, зроблену на благо храму і парафії.

Title Title 

 

Такими критеріями володіє настоятель храму Святої Трійці в Бенсенвілі отець Богдан Калинюк, який за короткий проміжок часу зумів створити невеличку, але міцну парафіяльну родину на чолі з головою управи Володимиром Довгайчуком. Мені приємно спостерігати, як з кожним роком ця невеличка церковця відновлюється, стає ошатнішим і красивішим духовним храмом.

Title Title 

 

Традиційно цьогорічне свято розпочалося святковою Літургією. В ошатно прибраній та заквітчаній зеленню церковній залі зібралося чимало людей - парафіян, прихожан та гостей зі сусідніх парафій. Серед них - настоятель катедри св. о. Миколая о. Богдан Налисник, настоятель храму св. Софії о. Олексій Каспрук з паніміткою Любою, отець архімандрит Іван Кротець (церква св. Володимира і Ольги). Службу очолив настоятель храму о. Богдан Калинюк разом з духовенством храму. Впродовж всієї святкової Літургії отець Богдан неодноразово виголошував подяки людям за їхню жертовну працю на благо парафії.

Title Title 

 

Після служби Божої присутніх запросили до парафіяльної зали, в якій відбулося святкування. Над підготовкою до свята добре попрацювало братство і сестринство парафії. Присутніх на храмовому святі пригостили смачним обідом. Настоятель храму о. Богдан благословив трапезу молитвою, кожен подумки згадав своїх рідних, котрі відійшли у вічність, до Бога... Наймолодші члени парафії - учні школи українознавства «Калина» та вихованці дитячого садочка - приготували святкову концертну програму з акцентом на українській темі. Своїми запальними танцями потішив танцювальний колектив «Горлиця» (худ. керівник В. Тіхонов), котрий щороку набирає професійних обертів. Також у концертній програмі виступив співак Володимир Дуда. А на «десерт» присутні милувалися чудовими піснями у професійному виконанні настоятеля церкви о. Богдана Калинюка.Title

По закінченні дійства отець Богдан вкотре знову подякував кожному членові парафії та всім присутнім у залі за проведення і участь у парафіяльному святі і побажав усім многая літа!

«Всім серцем любіть Україну свою – і вічні ми будемо з нею»

Випускний у «Садочку вишневому»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers