rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Бойовики обстріляли Чермалик і Богданівку з «Градів». Поранено 4 українських бійців

Оперативна ситуація у районі проведення АТО залишається складною.

Про це у вівторок, 6 червня, повідомляє прес-центр АТО.

«Сьогодні російсько-терористичні бандформування 46 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗС України. Дедалі частіше бойовики застосовують заборонене Мінськими угодами озброєння. Зокрема, суттєве загострення спостерігається на Луганському напрямку», - йдеться в повідомленні.

Приморський напрямок. Найнапруженішою ситуація на цій ділянці лінії зіткнення - в районі Чермалика. Там по наших опорних пунктах противник неодноразово відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, а під вечір застосував і РСЗВ «Град». Також неспокійно було поблизу Водяного, де бойовики били з гранатометів та стрілецької зброї. Українських захисників неподалік Гнутового обстрілював ворожий снайпер.

Донецький напрямок. Тут НЗФ продовжують обстрілювати оборонні укріплення сил АТО у передмісті Авдіївки з піхотного озброєння, подекуди - з мінометів калібру 82 мм. З таких же мінометів бандити били північно-східніше, в районі Верхньоторецького та Зайцевого. Поблизу Новгородського противник обстрілював наші опорні пункти зі стрілецької зброї. А неподалік Троїцького застосовував великокаліберні кулемети.

Луганський напрямок. На цій частині фронту проросійські бандформування значно активізувалися впродовж доби вівторка. Зокрема, українських воїнів, які тримають оборону на підступах до Кримського та Новотошківського, загарбники обстрілювали зі ствольної артилерії калібру 122 та 152 мм, а також мінометів. На початку доби під ворожий вогонь зі 120-мм мінометів потрапили наші позиції поблизу Трьохізбенки. В районі Новоолександрівки проросійські бандформування застосовували 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. А біля Новозванівки бойовики відкривали вогонь у бік наших укріплень з озброєння БМП.

«З початку доби внаслідок бойових дій четверо українських воїнів зазнали поранень», - зазначили в штабі АТО.

У понеділок, 5 червня, бойовики випустили по Богданівці Волноваського району 16 снарядів із «Градів». У Павлополі ворожі міни та снаряди влучили в будівлю місцевої школи, завдавши споруді серйозних руйнувань. Також пошкоджено приміщення відділу Держприкордонслужби. Крім того, уламками від снарядів бойовиків перебиті газопостачальна труба, електропровід та водопровід. Один зі снарядів, випущених бойовиками, не розірвався, і був згодом знешкоджений групою розмінування ДСНС. У селищі Верхньоторецьке внаслідок обстрілу з боку тимчасово окупованої території вибухнув снаряд на вул. Комсомольська, в результаті постраждав 27-річний чоловік.

Британський паспорт може коштувати Насірову 100 мільйонів гривень

Не минуло й 5 років: Порошенко присвоїв посмертно звання Героя України білорусові Жизневському

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers