rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Законодавці Іллінойсу схвалили призначення Mueller на посаду спец-прокурора

Реакція з боку делегації Іллінойсу в Конгресі рідко буває одностайною. Цього разу законодавці, які презентують і республіканську, і демократичну партії, привітали рішення Міністерства юстиції призначити Robert Mueller на посаду спец-прокурора. Саме він тепер вивчатиме причетність Росії до проведення президентських виборів у 2016 році.

Конгресмен Adam Kinzinger був першим членом республіканської делегації штату, який змінив своє ставлення до кандидатури спец-прокурора. Тепер, коли Mueller обійняв нову посаду, Kinzinger заявив: «Bob Mueller є шанованим ветераном FBI, який викликає довіру. Американський народ заслуговує на відповіді, прозорість і, найголовніше, на правду».

Конгресмен Peter Roskam з 6-го району через кілька годин після призначення Mueller також змінив свою думку. Roskam зауважив, що «призначення спец-прокурора, який контролюватиме хід розслідування... є обнадійливою подією». Roskam каже, що він має «повну впевненість» у Mueller.

Члени демократичної делегації від Іллінойсу підтримали призначення спец-прокурора після того, коли James Comey, колишній директор FBI, був звільнений президентом Trump. Сенатор Dick Durbin вважає, що «це - дуже важливий крок». «Я радий, що пан Rosenstein прийняв таке рішення. Останні 48 годин показали, на що президент і його адміністрація можуть піти, аби перешкодити і зупинити це розслідування», - заявив Durbin минулої середи. Сенатор Tammy Duckworth також переконана, що призначення спец-прокурора «є позитивним кроком, щоб допомогти захистити нашу демократію».

Тим часом конгресмен Raja Krish­namoorthi зазначив: «Я, як і раніше, твердо вірю у створення комісії на кшталт 9/11, яка вивчить втручання Росії (у перебіг президентських виборів - ред.)». Krishnamoorthi вважає, що «є потреба у більш глибокому вивченні фактів у тих галузях, де буква закону не може бути порушена, а важливі питання національної безпеки все ще висять на волосині».

Демократ, кандидат на посаду губернатора J. B. Pritzker пішов ще далі. Він підтримує заклик розпочати процес імпічменту президента Trump. Pritzker каже: «Я вважаю, що це необхідно для захисту національної безпеки нашої країни і збереження нашої демократії». Нагадаємо, він відповідав за збір коштів і був близьким радником Hіllary Clinton під час президентської кампанії 2016 року.

Конгресмен Jan Schakowsky вважає що, «для того, аби розслідування було ефективним, воно повинно бути повністю незалежним і мати ресурси, необхідні для виконання цього важливого обов'язку».

Стартувала акція на підтримку іммігрантів «One Chicago»

Мер Rahm Emanuel у Музеї історії Африки у DuSable оголосив про початок нової кампанії «One Chicago». Він розповів про історію своєї сім'ї, а також закликав мешканців Чикаго бути відкритими і гостинними з людьми всіх рас і національностей.

Кампанія «One Chicago» - це результат діяльності спеціальної організації, яку Emanuel створив у 2016 році. Він каже, що іммігрантів раді бачити у місті незалежно від їхньої раси, релігії чи походження.

«З моменту свого заснування у 1837 році сім'ї з усієї країни і всього світу зробили Чикаго своєю домівкою», - зауважив конгресмен Luis Gutierrez. Мета кампанії «One Chicago» - відзначити приїзд засновників Чикаго, які свого часу об'єднали свої голоси як представники одного народу, одного дому й одного міста».

Gutierrez був одним з декількох політиків і громадських діячів, які взяли участь у заході в музеї, в якому відбувся старт нової кампанії.

Emanuel поділився історією свого діда, який приїхав до Сполучених Штатів, коли йому було 13 років, і не знав жодного слова англійською.

Мер розповів, що його діда дуже шанували у Чикаго після того, коли він прибув на американську землю.

«Він приїхав сюди, тому що ця країна була чимось, чим Молдова ніколи не могла стати», - сказав він. «Цю країну, це місце він називав домом. Це - місце, про яке мій дід казав: «Чикаго - найбільше місто у найбільшій країні у світі».

Про акцію «One Chicago» буде розміщена інформація на рекламних білбордах, у мережі Public Service, а також на автобусних зупинках всього міста. Також запрацює сайт із ресурсами для іммігрантів, де будуть розміщені особисті історії іммігрантів, які зараз називають Чикаго рідною домівкою.

 

Республіканці розкритикували Pritzker через спробу отримати податкове відшкодування на нерухомістьTitle

Республіканці Іллінойсу вщент розкритикували у рекламному ролику демократа, кандидата у губернатори J. B. Pritzker, через те, що він отримав податкове відшкодування на майно. Сам Pritzker наполягає на правильності податкової оцінки його нерухомості у Gold Coast, передмісті Чикаго.

Ролик, який почали транслювати минулої середи, пов'язує Pritzker зі спікером Палати представників Іллінойсу Mike Madigan. У ролику також йдеться про те, що Pritzker маніпулює податком на майно, аби отримати понад $200 000 як повернення зі сплаченого податку на нерухомість.

Справжню хвилю невдоволення минулого тижня викликала стаття у Chicago Sun-Times. У ній, зокрема, йшлося про те, що Pritzker придбав будинок поруч зі своїм котеджем у Gold Coast. Він, нібито, довів будинок до стану, «непридатного для проживання», для того, щоб отримати майнові податкові повернення.

Минулого вівторка Pritzker намагався пояснити своє рішення отримати зменшення податку на нерухомість. Він розповів NBC 5: «Усе, що я намагався зробити, це отримати точну оцінку своєї власності». Він запевняє: «У нас були плани відремонтувати будинок», але потім «він геть занепав».

Pritzker стверджує, що будинок, розташований поруч з його котеджем, незаселений. Експерт податкової інспекції округу Cook Joe Berrios затвердив зменшення податку на нерухомість для Pritzker на 83%. Він отримав три чеки для податкового відшкодування на суму понад $123 000.

Експерт із табору республіканців у відповідь на заяву Pritzker розповсюдив документи, які свідчать про те, що ремонтні роботи, заплановані Pritzker, ніколи не передбачали жодних структурних змін в інтер'єрі будинку.

Документ, розповсюджений електронною поштою, - це кошторис від підрядника, який має виконати ремонтні роботи у будинку, що розташований поруч з котеджем Pritzker. На ремонт будівлі закладено майже $150 000, зокрема, - на цегляну кладку, штукатурку і деревину. Утім, про ремонт внутрішньої частини будинку в документі не йшлося.

Відтак, у телеефір потрапити дві реклами, пов'язані з Pritzker. Перша - з критикою республіканців. Інша - це вже другий телевізійний рекламний ролик, який запустив сам Pritzker у межах своєї передвиборчої губернаторської кампанії.

Серед інших демократів, які прагнуть посісти крісло губернатора Іллінойсу - крім Pritzker і Kennedy - сенатор штату Daniel Biss, олдермен Amaya Pawar і шкільний чиновник Bob Daiber.

Перший офіційний візит президента Трампа в Ізраїль

Таймс-сквер: ДТП, що виглядала як теракт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers