rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Перший офіційний візит президента Трампа в Ізраїль

Після двох днів у Саудівській Аравії, переповнених переговорами й виступами, президент США Дональд Трамп почав другу частину свого міжнародного турне, відвідуючи Ізраїль.

Він побував в Єрусалимі та на Західному березі Йордану, де доклав зусиль для відновлення арабо-ізраїльського мирного процесу на зустрічах з ізраїльським прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу і з палестинським президентом Махмудом Аббасом.

У березні Дональд Трамп сказав, що досягнення арабо-ізраїльської мирної угоди «можливо, не таке важке, як люди вважають», хоча він не подав конкретних планів стосовно того, як його підхід у цьому питанні може відрізнятися від методів попередніх американських адміністрацій.

Очолювати політику США на Близькому Сході президент Трамп доручив своєму радникові - зятю Джаредові Кушнеру.

Під час виборчої кампанії Трамп казав, що для досягнення домовленості в регіоні необхідно використати, як він висловився, «об'єктивний підхід».

Зараз виглядає, що президент відмовився від своїх попередніх намірів офіційно перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима, який ізраїльтяни називають своєю столицею.

Палестинці претендують на східну частину Єрусалима і заявляють, що дії ізраїльтян суперечать постановам ООН.

Більшість країн не визнають ізраїльського суверенітету над Єрусалимом і утримують свої дипломатичні представництва в Тель-Авіві.

Також Дональд Трамп сказав, що подальша розбудова єврейських поселень на спірних територіях «не сприяє» мирному процесові.

Втомлива поїздка

Агенція Reuters, повідомляючи про початок першого закордонного турне Трампа, називає його поїздку «виснажливою», і кореспонденти стверджують, що президент втомився.

Згідно з повідомленням, чимало заходів за участю президента США в Ер-Ріяді починалися із затримками, а на зустріч у неділю з молоддю Трамп відрядив замість себе доньку Іванку.

Уся закордонна поїздка триватиме 9 днів, і після Близького Сходу передбачає участь у саміті НАТО у Брюсселі та у саміті «Великої сімки» в Італії.

Саудівська Аравія влаштувала президентові Трампу теплий прийом за участі лідерів інших арабських держав.

Трамп запевнив арабських союзників у тому, що протидіятиме зростанню впливу Ірану на Близькому Сході та в регіоні Перської затоки.

У суботу саудівський король Салман бін Абдулазіз і президент Дональд Трамп підписали угоду зі збройними контрактами на суму майже 110 мільярдів доларів.

22-23 травня президент Трамп був у Єрусалимі та на Західному березі Йордану. 24 травня планує відвідати Ватикан для переговорів з Папою Римським, а відтак, має здійснити переліт до Брюсселя. 25 травня зустрічатиметься з лідерами ЄС та братиме участь у саміті НАТО. 26 травня візьме участь у саміті «Великої сімки» на Сицилії.

 

Таймс-сквер: ДТП, що виглядала як теракт

Сенат Іллінойсу вкотре планує прийняти бюджет. Цього разу – до 31 травня

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers