rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Мацеревич: Створення військ тероборони Польщі – реакція на агресію РФ

Формування п'ятого виду збройних сил Польщі - військ територіальної оборони (ВТО) - є реакцією на агресію Росії щодо сусідніх країн, зокрема, України.

Про це в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita повідомив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

«Варто собі усвідомити, що зміни, які відбулися в результаті масового застосування Росією гібридних дій в атаці спочатку на Грузію, потім Україну, чітко вказують на потребу існування формацій (війська територіальної оборони. - Ред.), які утримуватимуть позиції до підходу основних військ», - заявив Мацеревич.

Він підкреслив, що йдеться про людей, які будуть прив'язані до місця свого проживання і зможуть на місці організувати оборону, а також об'єднувати зусилля місцевого населення й місцевої адміністрації.

«Водночас, ці військовослужбовці матимуть усі атрибути професійних військових, які постійно несуть службу. Попри те, що вони є добровольцями, вони матимуть ті ж права й обов'язки, що й професійні військовослужбовці», - заявив глава МНО Польщі.

За словами польського міністра, готовність служити у ВТО зараз висловлюють молоді люди, але є і старші особи, яким 50 років. Він наголосив, що серед добровольців є багато членів добровільної пожежної служби, польських скаутів тощо.

Мацеревич нещодавно заявив, що до ВТО зараз хоче вступити 20 тисяч добровольців. Найбільше зацікавлення демонструють мешканці східної частини Польщі. В неділю у містах Люблін, Ряшів і Білосток присягу прийняли кількасот добровольців, які увійдуть до складу бригад ВТО, які формуються у цих містах.

У 2017 році в Польщі буде створено три бригади ВТО чисельністю 18 тис. військовослужбовців - у Любліні, Ряшеві та Білостоці. В 2019 році війська тероборони мають нараховувати 53 тис. військовослужбовців у 17 бригадах і 63 батальйонах. Кошти на створення й утримання військ тероборони впродовж 2016-2019 років становитимуть 3,6 млрд. злотих (приблизно мільярд доларів).

 

Вибух у Манчестері: ЄС і НАТО хочуть підтримати Британію

Додон скликає Радбез через вислання російських дипломатів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers