rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Ольга Харлан після операції тріумфально повернулася на міжнародну арену

ФЕХТУВАННЯ НА ШАБЛЯХ

Ольга Харлан після операції тріумфально повернулася на міжнародну арену

У африканському Тунісі відбувся останній в цьому сезоні етап Кубка світу з фехтування на шаблях серед жінок. Для збірної України цей турнір був знаменний тим, що вперше зі серпня 2016 року на доріжку в рамках міжнародних змагань вийшла лідер команди Ольга Харлан.

Лідер національної команди пропустила практично увесь поточний сезон у зв'язку з травмою плеча. Після Ріо-де-Жанейро 2016 Ольга перенесла операцію і тільки зараз остаточно відновилася після хірургічного втручання, пише nffu.org.ua.

Перед поверненням на міжнародну арену у Харлан була невелика «репетиція» на Всеукраїнському турнірі найсильніших, де олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 стала третьою, а етап Кубка світу-16/17 в Тунісі став першим міжнародним турніром для українки після тривалої відсутності.

Українська шаблістка пропустила груповий раунд змагань, оскільки посідала п'яте місце в світовому рейтингу. Харлан стартувала одразу в 1/32 фіналу, де не мала проблем з японкою Місакі Емура, і перемогла суперницю з рахунком 15:8.

Далі українка вибила з боротьби російську фехтувальницю Діну Галіакбарову, завершивши бій з аналогічним рахунком на свою користь, а в 1/8 фіналу здобула перемогу над француженкою Сюзан Будіаф - 15:11. У поєдинку за потрапляння до фінальної четвірки Ольга Харлан обіграла іспанку Лючію Мартін-Португес з рахунком 15:10.

У півфіналі лідер збірної України зустрілася з росіянкою Яною Єгорян. Зазначимо, що аналогічна ситуація склалася на Олімпійських іграх-2016. Тоді сильнішою виявилася Єгорян, яка перемогла українку з рахунком 15:9. Цього разу Харлан зі самого початку поєдинку взяла ініціативу на себе і повела 5:1, однак під кінець першого часового періоду російська фехтувальниця змогла скоротити це відставання до трьох ударів - 5:8.

У другій трихвилинці Єгорян вдалося впритул наблизиться до того, щоб зрівняти рахунок - 9:10, але українка не дозволила опонентці переломити хід бою і завдала поспіль чотири удари.

Фінал поєдинку теж видався нервовим: вже будучи за крок до фіналу, Харлан отримала три удари поспіль, невдало провівши атаку. Останнього же удару в зустрічі українська фехтувальниця завдала, зробивши швидкісний парад-ріпост.

Фінал турніру, де Ользі Харлан протистояла Анна Мартон з Угорщини, пройшов дуже успішно для української шаблістки. Незважаючи на те, що угорка завдала перших двох ударів, Ольга Харлан дуже швидко реабілітувалася, і до закінчення першого часового відрізку рахунок вже був 8:4 на користь українки.

Завершити бій лідеру збірної України вдалося з гандикапом у шість ударів з рахунком 15:9. Таким чином, перший міжнародний турнір Ольги після тривалої паузи завершився для неї «золотом».

ДЗЮДО

Олег Овчаренко в Каунасі виграв Кубок Європи серед молоді

У місті Каунас (Литва) минулими вихідними відбувся етап Кубка Європи-2017 з боротьби дзюдо серед спортсменів віком до 21 року.

У ваговій категорії до 66 кг переможцем молодіжного Кубка Європи став студент третього курсу Львівського училища фізичної культури Олег Овчаренко, який є вихованцем львівського «Динамо», повідомляє ufk.lviv.ua.

Підопічний Олександра Корчемлюка чудово провів усі свої поєдинки, чотири з п'яти закінчив іппоном. А суперник Олега Овчаренка у фіналі Баяжан Сагингалюли з Казахстану зумів вистояти перед галичанином лише 40 секунд.

 

ПАУЕРЛІФТИНГ

Іван Король здобув «бронзу» в присіданні зі штангою на Євро-2017

У місті Малага (Іспанія) завершився Чемпіонат Європи-2017 з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів і юніорок, жінок та чоловіків.

У ваговій категорії до 83 кг представник Львівщини Іван Король втілив у життя власну мрію з виконання нормативу майстра спорту України міжнародного класу, повідомляє sport-oda.lviv.ua.

У першій змагальній вправі Іванові підкорилася вага 340 кг, що забезпечило спортсмену Львівщини малу бронзову медаль Євро-2017 у цій вправі.

У жимі лежачи Іван Король продемонстрував результат 225 кг, а в становій тязі - 270 кг.

Таким чином, сума триборства Івана Короля склала 835 кг, що на 20 кг перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Іван Король розпочав свої виступи на всеукраїнській арені в 2010 році і впродовж останніх семи років неодноразово ставав чемпіоном та призером різноманітних національних та міжнародних змагань, але найуспішнішим наразі видався змагальний поміст у Малазі.

 

ФЕХТУВАННЯ НА ВІЗКАХ Title

Львів'яни у Голландії завоювали п'ять нагород на етапі КС-16/17

У голландському місті Стадсканал відбувся ще один етап Кубка світу з фехтування на візках сезону16/17.

У складі збірної України в змаганнях взяли участь і троє представників Львівщини - паралімпійські чемпіони Ріо-де-Жанейро Антон Дацко та Андрій Демчук і Наталя Морквич, повідомляє sport-oda.lviv.ua.

У турнірі фехтувальників на візках категорії А Андрій Демчук посів друге місце у змаганнях на шаблі, а Наталя Морквич стала бронзовою призеркою як у шаблі, так і в рапірі.

У категорії В Антон Дацко посів третє місце у змаганнях на шаблі. Аналогічний результат він показав і в рапірі.

 

ФУТБОЛ

Ліга Парі-Матч, 29 тур: «Олімпік» переміг «Динамо»

Поєдинки 29-го туру Ліги Парі-Матч у рамках Чемпіонату України з футболу сезону-16/17 тривали впродовж трьох днів. У шести іграх команди загалом забили 15 голів. А тепер про деталі кожного поєдинку.

«Волинь» - «Сталь» - 0:1

Що може бути гірше, ніж ситуація, коли за чотири години до початку календарної зустрічі команда отримує сповіщення про зняття з неї таких важливих очок? Якраз це сталося з «Волинню»: виходячи на зустріч зі «Сталлю», господарі поля знали, що офіційна кількість набраних ними залікових пунктів стала фатально малою...

То був багато в чому унікальний, навіть дивовижний матч. Один забитий гол за такого розвитку подій - апофеоз нелогічності: взяттів воріт могло бути разів у 10 більше. Сприяло появі гольових моментів кілька факторів. Перший - незвично неакуратні дії підопічних Кварцяного на своїй половині поля. Другий - атакувальний настрій кам'янчан, що простежувався впродовж усіх 90 хвилин.

То чому ж глядачі побачили лише один забитий м'яч, і той на початку поєдинку? Гравцям «Волині» у тих нечисленних моментах, коли вони могли забити, бракувало холоднокровності й витримки. Натомість, у «сталеварів» явно не було сконцентрованої гри біля чужих воріт.

Як наслідок - 1:0 на користь підопічних Кучука. А волинянам - «плюс» за те, що старалися.

«Олімпік» - «Динамо» - 2:1

Іще напередодні гри керівництво киян оголосило, що дасть перепочити низці основних футболістів. Як наслідок, не вийшли у старті Коваль, Ярмоленко, Шепелєв, Сидорчук, Бесєдін. З огляду на цей фактор, а також на те, що «Динамо» вирішило турнірні завдання на чемпіонат, а «Олімпік» застановив боротися за «бронзу», результат цієї гри не назвеш несподіваним...

У другому таймі, коли рахунок був уже на користь донеччан, деякі з гравців столичної команди, які, зазвичай, виходять у стартовій 11-і, таки з'явилися на полі, втім, разючих змін у хід гри це не внесло. Підопічні Санжара діяли надзвичайно строго, акуратно й раціонально, зумівши не просто втримати переможний рахунок, а навіть подвоїти його.

У «блакитно-білих» дуже старався юний Циганков, але більшість футболістів думками явно перебували не в Києві, 13.05, а у Харкові, 17.05, на фіналі Кубка України.

Що ж, «Олімпік» по-справжньому вклинюється в боротьбу за «бронзу», натомість, «Динамо» зіпсувало собі 90-річний ювілей клубу.

«Зоря» - «Олександрія» - 1:0

Невдачі супроводжують підопічних Шарана «дуплетами». Візьмемо два тури - цей і минулий: в обох у ворота «Олександрії» призначали пенальті й вилучали її футболістів. Найпростіше такий невдалий розвиток подій пояснити тим, що в Групі 1 немає т. зв. «прохідних» матчів, утім, ця обставина не усуває всіх запитань. Подумати є над чим...

Скажімо, зустріч у Запоріжжі: аналізуючи її об'єктивно, потрібно визнати, що гості заслужили хіба що нічию. Насамперед, це випливає з того, що «Олександрія» вибрала на поєдинок явно захисний варіант. І довго він виправдовував себе.

Загалом, матч був нерівним за розвитком подій. «Зоря» довше контролювала м'яч, «Олександрія» майже не йшла вперед, активні ігрові відрізки чергувалися з періодами помірної швидкості. Сценарій Шарана міг таки втілитись у позитивний результат, але все вирішив один момент - уже традиційне для його команди вилучення.

Причому, цього разу червона картка не викликає запитань. А потім було пенальті у гостьові ворота - й знову жодних «але» щодо рішення Кутакова. До завершення гри було чимало часу, проте хлопці Шарана, навіть дуже стараючись, не змогли відвоювати, бодай, нічию. Й цим ускладнили собі боротьбу за Лігу Європи...

«Чорноморець» - «Шахтар» - 0:3

Будь-який уболівальник, що спостерігав за цією зустріччю, підтвердить: рахунок, м'яко кажучи, не по грі - «Чорноморець» якщо й заслужив поразку, то точно не з таким рахунком.

Більше того: майже весь ігровий час, особливо останніх 20 хв., одесити показували дуже добротний і моментами ефектний футбол. Одначе, фатальне невезіння в завершальній фазі атак плюс давня кадрова проблема - відсутність забивного форварда - призвели до настільки невтішного результату.

А «Шахтар», як мовиться, «зіграв на досвіді». Виконавши турнірні завдання й готуючись до фіналу національного Кубка (про це, зокрема, свідчить помітна ротація складу), підопічні Фонсеки віддали ініціативу опоненту, зосередилися на контратаках, які - виконані, до слова, в надзвичайно швидкому темпі - принесли їм підсумковий успіх.

Господарі поля виходили майже сам-на-сам з безпомилковим Шевченком, поціляли у каркас донецьких воріт, але, очевидно, це був не їхній день. Тепер на одеситів чекає, ймовірно, вирішальний матч сезону з «Олександрією» - наступного туру.

«Ворскла» - «Зірка» - 1:1

Після цього туру, мінімум, тиждень «Ворскла» відставатиме від «Сталі» на два очки, а «Зірка» - на цілих шість. Що з цього випливає, судіть самі...

«Поєдинок різних таймів» - ось як заведено казати за схожих умов: до перерви певну перевагу мали господарі поля, опісля - гості. Домінування підопічних Сачка звершилося більшою кількістю ігрових моментів з володінням м'ячем та розкішним голом Хльобаса, котрий поступово перетворився на лідера команди. Домінування хлопців Монарьова дало їм змогу пришвидшити гру, зрівняти рахунок і, за більшого везіння, могло подарувати три очки, втім...

Однією з ключових характеристик гри є велика кількість порушень правил, причому, часом жорстких і навіть грубих. Було все: підніжки, удари ззаду, зіткнення лобами. Додаткову нервозність внесла дивна ситуація із замінами «Ворскли» в другому таймі, коли матч на кілька хвилин призупинився.

Нічия коштувала обом командам літрів поту й багатьох синців.

«Дніпро» - «Карпати» - 2:3

Дивовижна річ: один із найбільш очікуваних матчів 29 туру розбився на дві частини, й у першій неможливо було передбачити розвиток подій другої...

Перша частина - це ігровий відрізок до перерви, який, скажімо так, не виправдовував очікування. Лбидві команди взяли на озброєння обережний футбол.

Господарі поля майже на самому початку другого тайму відкрили рахунок, а потім і подвоїли його.

«Дніпро», граючи спокійно й контролюючи хід зустрічі, почав припускатися грубих помилок навіть не у своєму штрафному майданчику - воротарському. І пішло...

2:1, 2:2, 2:3... Раз за разом «Карпати» використовували вдалі дії під час стандартів і перевагу деяких гравців у зрості. В цьому суперкамбеку не виокремиш якогось одного героя Львова - з низки гравців (Ксьонз, Гладкий, Грисьо, Нестеров, Худобяк) кожен вніс свою лепту в перемогу. Хтозна, можливо, саме вона виявиться вирішальною у боротьбі за місце в Лізі Парі-Матч...

Турнірна таблиця після 29-го туру

Група 1 (1-е - 6-е місця)

1. «Шахтар» Донецьк - 29 25 3 1 62-19 78

2. «Динамо» Київ - 29 19 4 6 63-28 61

3. «Зоря» Луганськ - 29 13 6 10 40-30 45

4. «Олімпік» Донецьк - 29 11 9 9 32-41 42

5. ФК «Олександрія» - 29 10 7 12 39-41 37

6. «Чорноморець» Одеса - 29 10 7 12 23-33 37

Група 2 (7-е - 12-е місця)

7. «Сталь» Кам'янське - 29 10 7 12 26-30 37

8. «Ворскла» Полтава - 29 9 8 12 30-32 35

9. «Зірка» Кропивницький - 29 8 7 14 26-40 31

10. «Карпати» Львів - 29 7 9 13 32-39 24

11. ФК «Дніпро» - 29 7 13 9 30-36 19

12. «Волинь» Луцьк - 29 3 4 22 14-48 7

Сергій Вінер, учень Івана Сили: «Мрію тренувати інвалідів - людина у візку може все, окрім ходіння»

Олег Штурбабін: «У лексиконі наших дівчат не існує поняття «без шансів»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers