rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Washington Post випадково опублікувала номер мобільного телефону голови Пентагону

 Washington Post випадково опублікувала номер мобільного телефону голови Пентагону

Газета The Washington Post випадково опублікувала фотографію, на якій було видно номер мобільного телефону міністра оборони США Джеймса Меттіса.

Про це йдеться в коментарі на сайті The Washington Post.

Фотографію було опубліковано в матеріалі про охоронця міністра оборони Кіта Шіллера. На ній охоронець зображений з пакою паперів, на одній з яких видно номер телефону та ім'я Меттіса.

Це помітив читач газети з Каліфорнії Пол Редмонд.

Журналісти видання зателефонували за номером і з'ясували, що він дійсно належить голові Пентагону.

Фотографію з номером телефону пізніше видалили.

«Ми повинні бути щасливі, що Пол Редмонд з округу Оранж, що у Каліфорнії, побачив його раніше за росіян. Наскільки ми знаємо», - написав автор матеріалу в The Washington Post.

 

Тіллерсон заявив, що перезавантаження відносин з Росією не буде

Сполучені Штати Америки не будуть проводити перезавантаження відносин з Росією, сказав у неділю голова Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон.

В інтерв'ю телепрограмі Meet the Press на телеканалі NBC Тіллерсон заявив, що адміністрація Дональда Трампа не вибудовуватиме відносини з Росією «з чистого аркуша».

«Я думаю, що такими термінами, як «перезавантаження» зловживають. Не можна перезавантажитися. Не можна стерти минуле. Не можна почати з чистого аркуша. І ми не намагаємося розпочати з чистого аркуша. Ми починаємо з того аркуша, який у нас є. І всіх проблем, які є на цьому аркуші. Ми не скидаємо жодну з них... Усі вони - частина тих дискусій, які існують у нас з росіянами», - підкреслив голова американської дипломатії.

Тіллерсон згоден з тим, що зараз відносини між Вашингтоном і Москвою перебувають на найнижчому рівні з моменту закінчення холодної війни. «Це - нездорова ситуація і для всього світу, і для нас. Не в інтересах американського народу і наших національних інтересів, щоб відносини з Росією залишалися на такому рівні. Удасться їх поліпшити чи все залишиться, як і раніше, покаже майбутнє», - додав він.

Тіллерсон зазначив, що існує велика кількість питань, які належить вирішити, щоб налагодити відносини, «якщо це взагалі можливо». Одне з таких питань - втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

 

Ноутбуки в літаках з Європи можуть заборонити

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість розширити заборону на перевезення ноутбуків у салонах комерційних літаків, що прямують з деяких європейських країн.

Заходи безпеки можуть стосуватися роботи таких авіакомпаній, як United Airlines, Delta Air Lines і American Airlines, повідомляє Reuters.

Зазначається, що чиновники міністерства національної безпеки планують зустрітися з представниками авіапромисловості, щоб обговорити питання безпеки. Серед них - як створити умови для того, щоб батареї великої кількості пристроїв у багажному відділенні літака не вибухнули в повітрі.

У березні США вже обмежили перевезення ноутбуків у салонах літаків, що здійснюють рейси з 10 аеропортів, розташованих, зокрема, в ОАЕ, Саудівській Аравії, Катарі, Туреччині. Таке рішення пояснюють побоюванням, що в електронних пристроях, взятих на борт повітряного судна, може бути приховано вибухівку.

Одразу після Сполучених Штатів про заборону перевозити ноутбуки та інші електронні пристрої, більші, ніж смартфон, у ручній поклажі оголосив британський уряд. Норму запроваджено на пасажирських авіарейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

 

SpaceX запустила в космос супутник для забезпечення літаків мережею Wi-Fi

Приватна космічна компанія SpaceX під керівництвом Ілона Маска запустила на земну орбіту ракету-носій Falcon 9 зі супутником Inmarsat-5 F4, який повинен забезпечити пасажирів літаків мережею Wi-Fi.

Пряма трансляція запуску велася на сайті SpaceX.

Як випливає з прес-релізу SpaceX, супутник став четвертим в орбітальному угрупованні Global Xpress, що забезпечує доступ до високошвидкісного Інтернету на землі, в морі і повітрі. Передбачається, що за допомогою Inmarsat-5 F4 доступ до мережі Wi-Fi отримають пасажири цивільних літаків і морських суден.

Запуск ракети-носія з комунікаційним супутником відбувся з космодрому на мисі Канаверал, у Флориді. Його визнали успішним - перший і другий ступені ракети-носія відключилися вчасно, після чого супутник перейшов у фазу розгортання і вийшов на проміжну геостаціонарну орбіту.

TechCrunch зазначає, що супутник Inmarsat-5 F4 став найбільшим вантажем для Falcon 9 за всю історію запусків. Спочатку планувалося, що постачання на орбіту здійснить надважка ракета Falcon Heavy, проте її випробування ще не почалися.

Нагадаємо, що 1 травня SpaceX запустила ракету Falcon 9 з розвідувальним супутником.

 

США та Китай переформатують торговельні відносини

США та Китай досягли домовленості у сфері торгівлі з десяти пунктів, яка відкриває китайський ринок для американських рейтингових компаній та операторів кредитних карток.

Подробиці угоди, укладеної у квітні, опублікували органи влади США, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зазначається, що Китай також відновить імпорт зі США скрапленого газу та яловичини; навзаєм, Китай зможе експортувати до США м'ясо птиці, а китайські банки зайдуть на американський ринок. Про це домовились Дональд Трамп та лідер Китаю Сі Цзіньпін під час його останнього візиту до США.

Китай відкриє для США свої ринки у межах стоденного плану з переформатування торговельних відносин між двома країнами, який лідери країн затвердили у квітні.

Заходи, які будуть ухвалені у межах першого етапу плану, детально описали у заяві профільного американського відомства.

Про майбутні об'єми постачань скрапленого газу в Китай у заяві не йдеться - контракти ще не уклали. Умови будуть обговорювати окремо відповідно до комерційних інтересів постачальників та покупців.

Для доступу американських операторів кредитних карток і рейтингових агенцій на китайський ринок визначені часові межі - до 16 липня у Китаї мають почати працювати дві рейтингові агенції, які належать іноземним компаніям. До цієї дати має розпочатись процес ліцензування американських операторів кредитних карток.

 

Держдеп схвалив продаж зброї ОАЕ на 2 млрд. доларів

Держдепартамент США схвалив угоду з продажу Об'єднаним Арабським Еміратам 160 ракет системи «Петріот» на суму в 2 млрд. доларів, йдеться в повідомленні Пентагону.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначають у відомстві, пропонована угода «піде на користь зовнішньої політики і національної безпеки США, оскільки зміцнить безпеку важливого союзника, який був і залишається силою, що забезпечує політичну стабільність і економічний прогрес на Близькому Сході».

Тепер угоду має розглянути Конгрес США.

ОАЕ входить в очолювану Саудівською Аравією коаліцію, яка проводить військову кампанію в Ємені проти повстанців-хуситів.

 

Манафорт опинився під слідством через оборудки з нерухомістю

Екс-керівник президентської кампанії в США Пол Манафорт, якому також закидають зв'язки з РФ, опинився під слідством генеральної прокуратури штату Нью-Йорк через оборудки з нерухомістю.

Про це повідомило впливове американське інформагентство Bloomberg.

«Правоохоронні органи штату Нью-Йорк порушили розслідування щодо угод у сфері нерухомості колишнього керівника кампанії президента Дональд Трампа, Пола Манафорта», - зауважує видання, підкреслюючи, що це поглиблює й так активну критику на адресу команди чинного президента.

Справою, яка наразі перебуває на попередній стадії, зайнявся генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман. Відомо, що під пильне око прокуратури потрапила нерухомість Манафорта в Гемптоні, а також у Trump Tower у Манхеттені, центральному районі Нью-Йорка.

Водночас, як стало відомо, окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венс-молодший також розпочав слідство щодо угод Манафорта. Офіційні представники Шнейдермана і Венса наразі відмовилися від коментарів.

«На відміну від розслідування Міністерства юстиції США і ФБР щодо зв'язків оточення Трампа з росіянами, в цьому випадку ні президент, ні генеральний прокурор США не мають прямої влади над прокуратурою штату Нью-Йорк», - підкреслюється в публікації.

Тим часом, у Манафорта також не коментують ситуацію. Натомість, як підкреслив його речник, будь-який витік інформації про розслідування у ЗМІ також є злочином.

Нагадаємо, Пол Манафорт фігурує у розслідуванні американського Конгресу щодо втручання Росії у вибори президента США.

 

TitleМіс США-2017 стала фізик-ядерник

Кара Маккалоу, 25-річна співробітниця комісії з ядерного регулювання, була обрана міс США-2017.

Про це повідомляє The Washington Post.

«Кара Маккалоу, 25-річний вчений, що працює в Комісії з ядерного регулювання США, виграла головний приз (у конкурсі «Міс США 2017» - ред.)», - йдеться в повідомленні.

Маккалоу народилася в Італії, в сім'ї морського піхотинця. Вчений ступінь отримала в університеті Південної Кароліни. Як наголошується, вона заснувала програму, яка сприяє поліпшенню розуміння школярами природничих наук.

Першою та другою віце-міс стали міс Нью-Джерсі Чаві Верг і міс Міннесота Меридіт Гулд, відповідно.

Фінал конкурсу цього року проходив у Лас-Вегасі.

 

Студенти винайшли ліки від похмілля

Двоє студентів Єльського університету у США заявили про успішне винайдення домішки до їжі, що могла б зарадити важкому похміллю після жвавих вечірок.

Новий препарат отримав назву «Ментіс», і, як стверджують молоді науковці, він спрямовує свою дію на саме підґрунтя похмілля.

Власне, поєднання споживних компонентів у цьому препараті має на меті «підготувати» організм людини до вживання алкоголю.

Насамперед, тут йдеться про цілий список вітамінів з додатком екстрактів зеленого чаю та броколі. Тут також додано низку хімічних елементів.

Цей новий препарат призначається для застосування перед споживанням алкоголю і має на меті здійснити цілковите поновлення елементів в організмі людини перед тим, як в організм увійде певна доза алкоголю, яка і стане причиною змін різноманітних функцій людини. Саме для зменшення негативного ефекту цих змін і призначається препарат «Ментіс».

 

Чикаго за тиждень

Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers