rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Бізнес-партнер проектувальника Міненерго за 63 мільйони замінить конденсатор на Запорізькій АЕС

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 12 квітня за результатами тендера замовив ТОВ «Ютем-Інжиніринг» будівельно-монтажні роботи на 62,99 млн. грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У квітні-вересні замінять три існуючі конденсатори К-33160 турбіни К-1000-60/1500-2 енергоблоку № 3 на конденсатори К-38080, які «Енергоатом» у грудні придбав у ПАТ «Турбоатом» за 448,13 млн. грн. Проект цих робіт у січні без торгів замовили теперішньому підряднику за 489 тис. грн.

Виконають підготовчі та демонтажні роботи, укрупнювальну збірку блоків конденсатора, монтажні та завершальні роботи, а також гідравлічні випробування. Підсумкова відомість ресурсів не була опублікована. Переможець, згідно з тендерною документацією, надав лист-підтвердження про зобов'язання надати кошторис, зокрема, в електронному вигляді з розшифруванням усіх складових ціни.

Він планує залучити субпідрядниками ДочП «Костянтинівське монтажне управління» ПАТ «Теплоенергомонтаж» (демонтаж і монтаж - 30%), ПП «Мірсбакс» (демонтаж і монтаж - 15%), ТОВ «Ютем-Крансервіс» (вантажопідіймальні послуги - 10%) і ТОВ «Центр промислової діагностики і контролю» (контроль зварних з'єднань - 10%).

На заробітну плату піде 14,20 млн. грн., тобто, 23% від загальної вартості підряду. На прибуток відведено шість відсотків - 3,60 млн. грн.

Ціна переможної пропозиції на чотири відсотки нижча від очікуваної вартості закупівлі.

«ЮТЕМ-Інжиніринг» з Київщини належить столичному ТОВ «Будівельно-монтажне управління Укртрансбуд» Ігоря Рудницького і Дмитра Стрілецького.

Рудницький також володіє ПП «Проммеханізація» одноосібно, а Стрілецький - ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Енергобудпроект» з Антоном Подкопаєвим, Анатолієм Гусєвим та Андрієм Уйвовим. Останній очолює ДП «Український проектний та конструкторсько-технологічний інститут «Атоменергобудпроект» Міненерговугілля.

Раніше засновником переможця було ПАТ «Південтеплоенергомонтаж», основними власниками якого є Андрій Стальний, Олександр Снігур та Валерій Коваль. До минулого року міноритарним акціонером також був В'ячеслав Супруненко, колишній зять екс-мера Києва Л.Черновецького.

«ЮТЕМ-Інжиніринг» фігурував у акті ревізії ДФІ щодо фінансово-господарської діяльності «Енергоатому», яка виявила завищення вартості виконаних робіт на 4,69 млн. грн., та у відповідному кримінальному провадженні.

Усього з 2009 року фірма виграла тендерів на 232,03 млн. грн., з яких 152,81 млн. грн. - у системі «Енергоатома».

Єдиним конкурентом було ДочП «Енергоремонт» ПрАТ «Киевенергоремонт», причому, обидва учасники не знижували ціни під час аукціону. Материнська компанія на 69% належить ТОВ «Ресет» голови наглядової ради ПАТ «Київенерго» Івана Плачкова, його сина, директора Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міненерговугілля Григорія Плачкова, та їхнього юриста Олексія Брусова.

Нагадаємо, торік «Енергоатом» замовив цей конденсатор за переговорною процедурою у ПАТ «Турбоатом» за 448,13 млн. грн. або $17,53 млн.

Раніше атомники скасували відкриті торги щодо нього з очікуваною вартістю 530,49 млн. грн. При цьому, «Турбоатом» ще до початку того тендера домовився з італійською фірмою «A.D.Tubi Inossidabili S.p.A» про постачання труб для виготовлення конденсаторів на суму 8,22 млн. євро. За даними ДП «НДКТІ трубної промисловості ім. Я. І. Осади», їхня ціна була завищена у півтора разу. НАБУ і Генпрокуратура відмовились порушувати щодо цього кримінальні провадження.

Згодом директор НДКТІ Радомір Король повідомив, що зварні труби у конденсаторах АЕС, на відміну від безшовних, доведеться повністю покривати антикорозійним покриттям за ціною самого конденсатора.

Джерело: «Наші Гроші»

 

У специфікації хмельницької лікарні було помилково вказано Аугментин, втричі дорожчий за реєстр МОЗ

У Сєвєродонецьку розпиляли 6 мільйонів на руберойді через оточення секретаря міськради з «Опоблоку»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers