rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ШАШКИ

ШАШКИ

Українець Артем Іванов виграв «золото» ЧС-2017 у турецькому Ізмірі

У турецькому місті Ізмір відбувся Чемпіонат світу-2017 року зі шашок-100 (швидкі шашки).

Турнір зібрав більшість найсильніших спортсменів світу, повідомляє офіційний сайт Федерації шашок України.

Міжнародний гросмейстер із Дніпра Артем Іванов завоював звання чемпіона світу. Це - перше подібне досягнення в історії українських шашок. На турнірі українець випередив трьох провідних російських гросмейстерів - Олександра Гетьманського, Олександра Шварцмана та Олександра Георгієва.

Дніпрянин Артем Іванов уже мав у своєму послужному списку звання чемпіона Європи зі швидких шашок у 2014 році. На першості планети раніше найвищим досягненням для нього було четверте місце.

Срібну медаль Чемпіонату світу-2017 для України завоювала Ольга Балтажі з Івано-Франківська.

У командному заліку чемпіонату світу зі шашок-100 і чоловіча і жіноча збірні України посіли другі місця. У складі української команди срібні медалі виборов дует Артем Іванов та Денис Шкатула. Аналогічного успіху в жіночій команді досягли Ольга Балтажі і Вікторія Мотричко.

 

КАРАТЕ

Катерина Крива - дворазова чемпіонка Європи-2017

TitleУ турецькому місті Ізміт 7 травня завершився 52-й Чемпіонат Європи з карате, участь в якому взяли 1147 спортсменів з 50-ти країн Старого Світу.

Українська збірна завершила змагання зі шістьма медалями, дві з яких - найвищої проби. Цей здобуток дозволив українській команді посісти четверте місце у командному заліку услід за Туреччиною, Італією та Іспанією, повідомляє sport.unian.ua.

На рахунку 25-річної випускниці Львівського державного університету фізичної культури Катерини Кривої, яка тренується у старшого викладача кафедри фехтування, боксу та національних одноборств ЛДУФК Ігоря Богдана, дві золоті нагороди.

Одну з них вона завоювала у командних змаганнях у складі жіночої збірної України. В першому колі наші дівчата у складі Катерини Кривої, ще однієї представниці Львова Анастасії Мястковської, а також Аніти Серьогіної, Анжеліки Терлюги з рахунком 2:0 перемогли команду Македонії. У другому колі українки здолали досвідчених француженок з рахунком 2:1.

Після цього у чвертьфіналі наші спортсменки здолали титулованих австрійок, а в півфіналі - не залишили шансів словенкам. Сьогодні українки змагалися за золоту нагороду зі збірною Туреччини і вийшли переможцями з цієї дуелі.

Другу золоту нагороду Катерина Крива здобула у жіночому куміте в категорії до 50 кг. Львів'янка піднялася на верхню сходинку п'єдесталу, вигравши фінальний бій у представниці Німеччини Дуйгу Бугур. Таким чином, 25-річна галичанка стала однією із зірок Євро-2017, здобувши дві золоті медалі, повідомляє офіційний сайт Української федерації карате.

«Я неймовірно щаслива і я не можу повірити в те, що тут сталося. Я дуже рада за себе, за свого тренера, за свою команду. В мене немає слів, щоб описати те, що я відчула тут сьогодні! Стільки емоцій! Це - безумство!» - поділилася враженнями Катерина Крива.

Лідер чоловічої збірної України львів'янин Станіслав Горуна дійшов до фіналу у ваговій категорії куміте до 75 кг. У вирішальній сутичці Станіслав, на жаль, програв італійцю Луїджі Буса. Тим не менше, у доробку Горуни - «срібло» і титул віце-чемпіона Європи. Зазначимо, що Станіслав Горуна, як і Анастасія Мястковська, тренується у випускника ЛДУФК Антона Нікуліна.

У командних категоріях куміте чоловіча збірна України здолала збірну Німеччини у матчі за третє місце та здобула бронзову нагороду чемпіонату. Свій вклад до цього успіху зробили Станіслав Горуна, Ярослав Горуна, Валерій Чоботар, Андрій Торошанко, Костянтин Цимбал та Ігор Ухніч.

Крім того, у змаганнях жінок Анжеліка Терлюга та Аніта Серьогіна принесли Україні по бронзовій нагороді у вагових категоріях куміте до 55 кг та до 61 кг відповідно.

Додамо, що у категорії куміте понад 68 кг Анастасія Степашко, на жаль, не змогла здолати шведську спортсменку та посіла п'яте місце. Олег Філіпович у категорії куміте серед чоловіків до 60 кг також став п'ятим.

Важливо зазначити, що це перший в історії карате Чемпіонат Європи, в якому спортсмени змагались у статусі «олімпійців», оскільки рішенням 129-ї сесії Міжнародного олімпійського комітету цей вид спорту включено до олімпійської родини й дебют якого на олімпійській арені відбудеться на Іграх Олімпіади 2020 року в столиці Японії - Токіо.

 

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

Соломія Мазур тріумфувала на міжнародному турнірі з художньої гімнастикиTitle

У столиці Словаччини, Братиславі, завершився престижний XV Міжнародний турнір з художньої гімнастики Danubia CUP 2017. У турнірі взяли участь 230 учасників з 14 країн.

Справжнім тріумфом турнір завершився для молодих українок, представниць львівського спортивного клубу «Грація», - передає кореспондент IA ZIK.

Зокрема, дві золоті медалі (вікова категорія - 2007 рік, категорія «А») здобула представниця спортивного клубу «Грація» Соломія Мазур. Львів'янка тріумфувала у фінальних змаганнях та перемогла у виступі «Без предмета».

Також у своїй віковий категорії перемогла львів'янка Марта Жуковська (1999 рік) зі СК «Грація».

Турнір був організований Міжнародною федерацією гімнастики (International Federation of Gymnastics (IFG) - федерація гімнастичних видів спорту). Вона є найстарішою спортивною федерацією світу.

 

Анастасія Возняк - найкраща спортсменка Львівщини за підсумками квітня

Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками спортивного квітня 2017 року члена національної збірної команди України з художньої гімнастики, майстра спорту України міжнародного класу львів'янку Анастасію Возняк (тренер Олена Єресько).

Цього почесного титулу одна з кращих представниць художньої гімнастики Львівщини, вихованка львівської КДЮСШ «Здоров'я» (ФСТ «Динамо»), студентка столичного училища фізичної культури Анастасія Возняк удостоєна завдяки здобутим медалям на етапах Кубка світу з художньої гімнастики.

Зокрема, 21-22 квітня у місті Ташкент (Узбекистан) відбувся етап Кубка світу з художньої гімнастики, за підсумками якого національна збірна команда України, до складу якої входить львів'янка Анастасія Возняк, здобула дві нагороди у фіналах у групових вправах: «срібло» у вправі з двома скакалками і трьома м'ячами та «бронзу» у вправі з п'ятьма обручами.

Довідка

Возняк Анастасія Романівна народилася 9 грудня 1998 року, в місті Львів.

Брала участь у чемпіонатах світу, починаючи з чемпіонату світу з художньої гімнастики 2014 року. На Перших Європейських іграх 2015 року в Баку вона виборола срібну медаль у групових вправах зі стрічками та бронзову медаль у групових вправах з булавами та обручами. Учасниця літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро - сьоме місце у груповому багатоборстві.

 

СПОРТИВНА БОРОТЬБА

Збірна України завершила Євро-2017 із трьома нагородами

У сербському місті Новий Сад завершився Чемпіонат Європи зі спортивної боротьби 2017 року.

Збірна України в останні два дні змагань не поповнила свою скарбничку новими нагородами. Серед борців греко-римського стилю найближче до п'єдесталу був закарпатець Юрій Шкрюба, але він, на жаль, у «бронзовому» фіналі поступився більш фактурному борцеві з Німеччини і завершив виступ на п'ятій позиції, інформує sport.unian.ua.

Те саме стосується ще одного представника України - харківського борця Димитрія Тимченка. Він також не зумів піднятися вище від п'ятого місця.

Нагадаємо, що лідер збірної України з греко-римської боротьби Жан Беленюк пропустив цьогорічний чемпіонат Європи.

Таким чином, на Чемпіонаті Європи-2017 наша команда завоювала три медалі - одну срібну та дві бронзові. На п'єдестал піднімалися виключно представниці жіночої боротьби. «Срібло» нашій збірній принесла Ілона Семків у категорії до 48 кг, «бронза» на рахунку аспірантки Львівського державного університету фізичної культури Юлії Ткач (63 кг) та випускниці цього ж вишу - Алли Черкасової (69 кг).

Відзначимо велику кількість п'ятих місць українців. До подіуму трохи не дотягнули представники греко-римської боротьби Юрій Шкрюба, Димитрій Тимченко, «вільники» Петро Білейчук, Гор Оганесян, а також Ангеліна Лисак у жіночій боротьбі.

Додамо, що у загальному медальному турнірному заліку команда України поділила 12-е місце зі збірною Молдови.

 

ТЕНІС

Еліна Світоліна повернулася у ТОП-10 світового рейтингу

Перша ракетка України Еліна Світоліна знову ввійшла у десятку найкращих тенісисток світу в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), який було опубліковано 8 травня.

Харків'янка посідає десяту позицію, піднявшись на дві сходинки.

Водночас, Леся Цуренко також піднялася на два місця, а Катерина Бондаренко - на три.

Нагадаємо, що вперше у ТОП-10 Еліна Світоліна потрапила 27 лютого цього року. А на початку квітня Еліна втратила місце у десятці кращих.

Теніс. Жінки. Рейтинг WTA

(станом на 8 травня)

1 (1). Серена Вільямс (США) - 7010 очок

2 (2). Ангелік Кербер (Німеччина) - 6945

3 (3). Кароліна Плішкова (Чехія) - 5946

4 (6). Гарбіньє Мугуруса (Іспанія) - 4627

5 (5). Домініка Цибулкова (Словаччина) - 4475

6 (7). Джоанна Конта (Великобританія) - 4425

7 (8). Агнєшка Радванська (Польща) - 4255

8 (4). Сімона Халеп (Румунія) - 4206

9 (9). Свєтлана Кузнєцова (Росія) - 4060

10 (12). Еліна Світоліна (Україна) - 3955

...42 (44). Леся Цуренко (Україна) - 1273

...91 (94). Катерина Бондаренко (Україна) - 670

...146 (140). Катерина Козлова (Україна) - 378

...273 (274). Ангеліна Калініна (Україна) - 177

...290 (326). Ольга Янчук (Україна) - 157

 

СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

TitleВолошина і Яхно виграли «золото» на етапі Світової серії-2017 у Канаді

Український дует Анна Волошина/Єлизавета Яхно виграли «золото» на четвертому етапі Світової серії зі синхронного плавання в Торонто (Канада).

Українки показали найкращий результат (91.2005) у технічній програмі, інформує champion.com.ua.

Друге і третє місце посіли канадки Жаклін Сімоно/Карін Томас і Габріела Бріссон/Клаудія Хольцнер.

Додамо, що Анна Волошина й у соло також виграла золоту нагороду.

 

ВЕСЛУВАННЯ НА КАНОЕ

Тарас Міщук виграв Кубок України

Бронзові призери Ріо-де-Жаней­ро-2016 з веслування на байдарках і каное, студент Львівського державного університету фізичної культури Тарас Міщук у дуеті з Дмитром Янчуком з Полтавщини у Дніпрі перемогли на Кубку України з веслування на каное-двійці.

На своїй коронній дистанції 1000 м вони фінішували першими - 3:41,24, повідомляє ldufk.edu.ua.

Після фінішу переможці зізналися, що добряче хвилювалися перед стартом, адже змагання у Дніпрі є відбірковими до потрапляння у склад збірної України для участі на етапах Кубка світу 2017 року.

Головними стартами сезону-2017 є Чемпіонат Європи у болгарському Пловдиві (13 - 17 липня), Чемпіонат світу у Чехії (23 - 27 серпня), молодіжний Чемпіонат Європи у Белграді (21 - 26 червня) та молодіжний Чемпіонат світу у Румунії (27 - 30 липня).

 

Мирон Маркевич: «Я пройшов через пристойні бійки «район на район» – аж паркани тріщали»

Сергій Вінер, учень Івана Сили: «Мрію тренувати інвалідів - людина у візку може все, окрім ходіння»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers