rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Toyota відкликає 250 тисяч автомобілів Tacoma

Toyota відкликає 250 тисяч автомобілів Tacoma

Японський автоконцерн Toyota оголосив про відкликання 250 тис. автомобілів Tacoma через виявлену проблему, яка може призвести до втрати керування водієм. Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, відкликають пікапи, випущені в 2016-2017 роки.

У концерні пояснили, що через дефект з заднього диференціала машини може почати текти масло, що може призвести до блокування коліс і збільшити ймовірність ДТП.

При цьому в Toyota не стали уточнювати, чи були вже зафіксовані аварії через виявлений дефект. Toyota пообіцяла безкоштовно замінити всі пошкоджені і дефектні деталі.

 

США пристосують субмарини під жінок

Внутрішнє планування всіх діючих підводних човнів ВМС США було розроблене з урахуванням зросту і сили середньостатистичного військового-чоловіка. Відтоді, як лави матросів і офіцерів поповнили жінки, це стало спричиняти незручності.

Кораблебудівельний підрозділ компанії General Dynamics Electric Boat розробляє дизайн підводного човна, яка буде враховувати особливості жіночої частини команди. Дизайнери збільшать кількість кімнат, розділивши для чоловіків і жінок спальні місця та душові - це дозволить забезпечити більше особистого простору. Також вони опустять нижче верхні клапани і зроблять їх легшими, а також встановлять додаткові сходинки для триярусних і двох'ярусних ліжок.

Перша субмарина, пристосована «під жінок», отримає назву New Jersey і увійде до складу американського флоту в 2021 році. Наразі невідомо, скільки коштуватиме подібна реформа.

Заборона на службу жінок в ВМС США була знята в 2010 році з ініціативи екс-президента країни Барака Обами. Сьогодні в американських військово-морських силах служить близько 80 жінок-офіцерів і майже 50 матросів.

 

Apple дозволили тестувати автопілот на трасах

Департамент транспортних засобів Каліфорнії (DMV) видав дозвіл компанії Apple на тестування безпілотних автомобілів на громадських дорогах.

Про це з посиланням на Bloomberg повідомиляє Tehnot.

«Відповідно до запису в DMV, тестування буде проходити на кросоверах Lexus RX450h, оскільки на даному етапі в компанії працюють саме над безпілотним управлінням, а не самим транспортним засобом», - уточнило джерело Bloomberg.

Раніше видання повідомляло, що на Apple працює окрема команда в Канаді, яка створює ОС для автомобіля.

Apple вперше попросила подібний дозвіл. Експерти галузі говорили про плани Apple випустити власний безпілотний електромобіль ще в 2014-2015 роках, тоді компанія нібито навіть побудувала ангар, де тестувала свій прототип.

Головний дизайнер Apple Джоні Айв в одному з інтерв'ю також говорив, що в його команді постійно виникають суперечки про те, як повинен виглядати автомобіль. Крім того, Apple і Tesla звинувачували одна одну в переманюванні кадрів.

Корпорація стала тридцятою компанією в списку, де вже присутні Google, Tesla, Faraday & Future, BMW, Ford, Honda, Subaru і NVIDIA. Без цієї виписки тестувати безпілотні автомобілі у Каліфорнії заборонено, а список всіх компаній з дозволами обов'язково публікується на сайті DMV, тому Apple не змогла втримати цю подію в таємниці.

Незважаючи на активне обговорення теми, ніяких серйозних доказів того, що Apple створює власний автомобіль, так ніхто і не надав, а в 2016 році інші джерела повідомили, що виробник нібито закрив напрямок через його безперспективність.

Toyota створила кіберногу для паралізованих

Компанія Toyota розробила новий роботизований пристрій для ніг, призначений для допомоги частково паралізованим людям.

Система Welwalk WW-1000 складається з моторизованої механічної рами, яка встановлюється на ногу людини нижче коліна. Пацієнти можуть практикувати піші прогулянки з використанням пристрою на спеціальній біговій доріжці, яка допомагає підтримувати стабільне положення в просторі.

Згідно з заявою Toyota Motor Corp, сотня таких приладів буде здана в оренду медичним установам Японії наприкінці цього року. Пристрій клініці обійдеться недешево: стартовий внесок становитиме $9000,а щомісячні виплати - $3200. Еїті Сайто, доктор медицини і виконавчий віце-президент Fujita Health University пояснює, що система Welwalk призначена для носіння на одній нозі для пацієнтів, які отримали параліч однієї сторони тіла.

Для демонстрації учасник експерименту закріпив прилад на стегні, коліні, гомілці та ступні, після чого наочно продемонстрував його потенціал на біговій доріжці. Мотор допомагав згинати і розгинати коліна, а тіло підтримувала ремінна страховка. Медичний персонал здійснював контроль системи за допомогою сенсорного екрану.

Ізраїль почав створення літаючого автомобіля CityHawk

На автошоу в Нью-Йорку показали електричний і гібридний седани Honda Clarity

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers