rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Суд наказав J&J заплатити жінці $110 млн.

Суд наказав J&J заплатити жінці $110 млн.

Суд у місті Сент-Луїс наказав компанії Johnson & Johnson заплатити позивачці - жінці зі штату Вірджинія - 110 мільйонів доларів компенсації.

Як повідомляє агенція Reuters, суд визнав J&J винним у неналежному інформуванні споживачів про ризики використання своїх продуктів на основі тальку, зокрема, дитячої присипки Johnson's Baby Powder.

Позивачка заявляла, що після 40 років використання присипки захворіла на рак яйників.

Подібних позовів до J&J - понад дві тисячі, однак присуджена сума компенсації у Сент-Луїсі наразі є найбільшою.

J&J наполягає на безпечності Johnson's Baby Powder і має намір подавати апеляцію.

 

У штаті Джорджія вирує лісова пожежа

TitleНа межі штатів Джорджія і Флорида пожежа знищила більше 40 тисяч гектарів лісу, рятувальники евакуйовують людей.

Про це повідомляє ABC News.

«Лісова пожежа на межі штатів Джорджіа і Флорида, що знищила понад 100 тис. акрів землі (понад 40 тисяч гектарів - ред.), призвела до евакуації (людей - ред.) на цих вихідних», - йдеться у повідомленні.

Близько 79 людей були евакуйовані з округу Чарльтон, що у штаті Джорджія.

Як зазначається, вогонь, який спричинила блискавка на початку квітня у Заказнику Окфенокі Нешнел, спалив більше 47,7 тисяч гектарів лісу. Протягом останніх днів вдалося погасити всього 4,4 тисячі гектарів землі, оскільки на місці інциденту зберігаються небезпечні умови загоряння. Швидкому поширенню вогню сприяє сильний вітер і посушлива погода.

Для боротьби зі стихією були відправлені 535 фахівців, 10 вертольотів, 55 пожежних машин, бульдозерів та інше обладнання, пише видання.

 

Обама сподівається на порятунок Obamacare

Барак Обама сподівається, що члени американського конгресу «вийдуть за рамки партійних вказівок», коли голосуватимуть за майбутнє системи охорони здоров'я США. Про це він заявив на церемонії у Бостоні, де прийняв нагороду президентської бібліотеки-музею імені Джона Кеннеді, назву якої можна перекласти як «Постать мужності», пишуть Euronews. Вона є посиланням на книгу 35-го президента США з історіями американських конгресменів, які наважилися діяти так, як вважали правильним, попри ризик втратити популярність.

«Я сподіваюся, що члени конгресу згадають, що насправді не так багато мужності потрібно, щоб допомогти тим, хто уже наділений владою, хто уже живе в комфорті, хто має вплив. Однак, мужність таки потрібна, аби боротися за права уразливих, хворих та слабких», - сказав Барак Обама.

Він прийняв нагороду через кілька днів після того, коли Палата представників США з республіканською більшістю проголосувала за скасування та заміну одного з найвідоміших проектів, втілених під час президентства Барака Обами - реформи системи охорони здоров'я Obamacare - згідно з якою на 20 мільйонів більше американців отримали медичні страховки. Тепер слово за сенатом.

 

Кримінальна справа проти Uber

Прокуратура США розпочала кримінальне розслідування проти компанії Uber, що керує мобільним додатком для виклику та оплати таксі.

Справа стосується використання програмного забезпечення під назвою Greyball, призначеного для уникнення небажаних викликів.

Про цю програму у березні повідомило видання New York Times.

Зокрема, відомо, що програма перевіряла особу клієнта, і зокрема, його дані у соціальних мережах.

Прокуратура з'ясовує, чи Uber не використовував Greyball для того, аби уникнути перевірок у містах, де компанія не отримала дозвіл на здійснення перевезень.

Uber запевняє, що програма була створена з метою захисту від шахраїв і осіб, які можуть становити небезпеку для водіїв.

 

«Економіка США зросте ще на 5%, якщо залучити жінок до роботи на рівні з чоловіками», - голова Федерального резерву

«Жінки завоювали собі авторитет на робочому місці за останніх 125 років, але обмеження на залучення жінок до роботи на рівні з чоловіками все ще існують і вони шкодять економіці США», - сказала Голова Федеральної резервної системи США Джанет Єллен у промові в університеті Брауна, повідомляє «Голос Америки».

Останні дослідження свідчать: якщо жінки будуть так само залучені до роботи, як і чоловіки, економіка США зросте на додаткових 5%, - додала Єллен. Сполучені Штати у 2010 році опустились на 17 місце серед 22 розвинутих економік. Йдеться про низький статус жінок порівняно з чоловіками на ринку праці в економічній сфері.

Головним обмеженням є неможливість поєднувати роботу з домашніми обов'язками через відсутність повноцінної оплачуваної відпустки і доступу до допомоги для догляду за дітьми. З розвитком технологій, поширення практики роботи за більш гнучким робочим графіком та роботи з дому можуть бути скасовані обмеження щодо прав жінок і чоловіків на ринку праці.

Джанет Єллен є першою жінкою, яка очолила Федеральну резервну систему США.

 

Цього місяця Дональд Трамп, як президент, планує здійснити першу закордонну подорож

Цього місяця Дональд Трамп збирається в першу закордонну подорож як президент Сполучених Штатів. Під час подорожі, маршрут якої, серед іншого, передбачає поїздку до Ізраїлю і Саудівської Аравії, Дональд Трамп зробить зупинку у Ватикані, щоб зустрітися з Папою Римським Франциском, повідомляє «Голос Америки».

Лідери Ізраїлю і Саудівського Королівства вважають, що, на відміну від президента Обами, який більшу увагу приділяв справі досягнення ядерної угоди з Іраном, ніж традиційним дружнім стосункам, для Трампа важливішим є досягнення миру на Близькому Сході і боротьба з екстремістами «Ісламської держави».

Минулого тижня в інтерв'ю агентству Reuters Трамп висловив незадоволення з приводу того, що Вашингтон втрачає надто багато коштів на оборону королівства.

У березні впливовий саудівський престолонаслідник Мохаммед бін-Салман мав зустріч із Трампом у Вашингтоні. Трамп призначив свого зятя радником із завданням досягти мир між Ізраїлем і палестинцями.

У середу Трамп мав також зустріч у Білому домі з палестинським президентом Махмудом Аббасом, але опісля не подано подробиць того, яким чином він хоче відновити ізраїльсько-палестинські мирні переговори. Відкритим залишається також питання, чи під час подорожі до Ізраїлю президент відвідає Західний Берег.

Згідно з повідомленням агентства Reuters, Трамп зупиниться у Ватикані для зустрічі з Папою Римським 24 травня. Опісля, 26 і 27 травня, президент Трамп візьме участь у зустрічі лідерів країн «Великої сімки» на Сицилії.

Президент США підписав бюджет країни 2017

Pritzker одним з перших запустив трансляцію телевізійного передвиборчого ролика

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers