rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Макрон вступить на посаду президента Франції 14 травня

Церемонія інавгурації новообраного президента Франції Еммануеля Макрона відбудеться 14 травня.

Про це повідомляє RFI.

«Офіційні результати будуть оголошені в середу, 10 травня, о 17:30. 14 травня - вступ на посаду нового президента і завершення терміну президентських повноважень Франсуа Олланда», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, чинний президент Франсуа Олланд був обраний 15 травня 2012 року, і термін його повноважень закінчується 14 травня опівночі. У той же день новий президент вступає на посаду. Протокол вимагає, щоб він приїхав в Єлисейський палац, зустрівся зі своїм попередником, провів його до порога, а сам вирушив спочатку до могили Невідомого солдата, а потім в паризьку мерію.

Глава уряду може бути призначений президентом в день його вступу на посаду.

Відомо, що президенти Олланд у 2012 році і Ніколя Саркозі в 2007-му одразу після вступу на посаду вирушили до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель. Макрон ж під час передвиборної кампанії сказав, що у випадку перемоги на виборах вирушить до підрозділів французької армії, що перебувають за кордоном, але не уточнив, куди саме.

Крім президентських, цього року у Франції відбудуться парламентські вибори, перший тур яких призначено на 11 червня, другий - на 18 червня. У другий тур проходять кандидати, які отримали в першому голоси, щонайменше, 12,5% зареєстрованих виборців.

Парламент 14 скликання П'ятої республіки офіційно закінчує свою роботу 19 червня. Тим не менш, останнє його засідання відбудеться 22 червня.

Лідер руху «Вперед!» Еммануель Макрон здобув перемогу під час другого туру президентських виборів у Франції, що відбувся 7 травня. Після обробки 100% бюлетенів Макрон набрав 66,06 відсотка або 20,7 млн. голосів виборців.

За лідера «Національного фронту» Марін Ле Пен проголосували 33,94 відсотка або 10,6 млн. французів.

В Естонії росіянина засудили до п’яти років ув’язнення за шпигунство

Костюм Макрона для інавгурації коштував €450, а перша леді взяла одяг напрокат

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers