rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт
Теніс

Еліна Світоліна виграла тенісний турнір WTA у Стамбулі

Перша ракетка жіночого тенісу України Еліна Світоліна виграла свій третій титул на турнірах Жіночої тенісної асоціації (WTA) в сезоні 2017 року.
У фіналі турніру в Стамбулі TEB BNP Paribas Istanbul Cup-2017 українка в двох сетах здобула перемогу над бельгійкою Еліс Мертенс, інформує sapronov-tennis.org.
Як відомо, це сьомий одиночний титул WTA у професійній кар’єрі Еліни Світоліної.
Нагадаємо, в цьому році на рахунку українки перемоги на турнірах у Тайвані і Дубаї.
Раніше повідомлялося, що у півфіналі перша ракетка України впевнено перемогла представницю Словаччини Яну Чепелову.

Теніс. Жінки.
Турнір TEB BNP Paribas Istanbul Cup-2017
Турнір серії WTA International
Стамбул (Туреччина). 24-30 квітня
Призовий фонд – $250000


Фінал
Еліна Світоліна (Україна) – Еліса Мертенс (Бельгія) – 6:2, 6:4

Даяна Ястремська у рейтингу WTA піднялася на 112 позицій

Перша ракетка України Еліна Світоліна піднялася на одну позицію в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) і тепер посідає 12-е місце.
Водночас, 16-річна українка Даяна Ястремська після виходу в чвертьфінал на турнірі в Стамбулі піднялася одразу на 112 позицій.
Здобувши впевнену перемогу у другому колі турніру над 18-річною росіянкою Анною Калінською, Ястремська встановила нове досягнення WTA.
Уродженка Одеси перевершила досягнення своєї ровесниці з Австралії Дестані Айяви і стала першою в історії тенісисткою 2000 року народження, якій вдалося вийти до чвертьфіналу на рівні WTA, інформує btu.org.ua. У повідомленні також зазначається, що в минулому сезоні Ястремська стала першою з тенісисток 2000 року народження, яка виграла турнір ITF із призовим фондом $25000, завоювавши титул у Бразилії.

Теніс. Жінки. Рейтинг WTA
(станом на 1 травня)

1 (1). Серена Вільямс (США) – 7010 очок
2 (2). Анжелік Кербер (Німеччина) – 6925
3 (3). Кароліна Плішкова (Чехія) – 6010
4 (5). Сімона Халеп (Румунія) – 5206
5 (4). Домініка Цибулкова (Словаччина) – 5065
6 (6). Гарбіньє Мугуруса (Іспанія) – 4691
7 (7). Йоганна Конта (Великобританія) – 4330
8 (8). Агнешка Радванська (Польща) – 4205
9 (9). Свєтлана Кузнєцова (Росія) – 4015
10 (10). Медісон Кіз (США) – 3857
…12 (13). Еліна Світоліна (Україна) – 3835
…44 (42). Леся Цуренко (Україна) – 1265
…94 (92). Катерина Бондаренко (Україна) – 658
…140 (132). Катерина Козлова (Україна) – 401
…273 (276). Ангеліна Калініна (Україна) – 177
…308 (420). Даяна Ястремська (Україна) – 140

Сергій Стаховський повернув собі місце у ТОП-100 світового рейтингу

Асоціація тенісистів-професіоналів 1 травня опублікувала оновлений рейтинг найкращих тенісистів світу. У ТОП-100 після доволі тривалої перерви повернувся киянин Сергій Стаховський, який станом на 1 травня є другою ракеткою збірної України після Олександра Долгополова.

Теніс. Чоловіки. Рейтинг AТР
(станом на 1 травня)

1 (1). Енді Маррей (Великобританія) – 11870 очок
2 (2). Новак Джокович (Сербія) – 8085
3 (3). Станіслас Ваврінка (Швейцарія) – 5695
4 (4). Роджер Федерер (Швейцарія) – 5125
5 (5). Рафаель Надаль (Іспанія) – 4735
6 (6). Мілош Раонич (Канада) – 4165
7 (7). Кей Нісікорі (Японія) – 4010
8 (8). Марін Чілич (Хорватія) – 3565
9 (9). Домінік Тім (Австрія) – 3535
10 (10). Давид Гоффен (Бельгія) – 2975
…83 (82). Олександр Долгополов (Україна) – 640
…96 (101). Сергій Стаховський (Україна) – 552
…125 (118). Ілля Марченко (Україна) – 457

Карате

Палій і Ковальчук стали чемпіонами Євро-2017

У Копенгагені (Данія) завершився Чемпіонат Європи 2017 року з кіокушинкай карате в розділах ката і куміте.
У складі збірної команди України на Євро-2017 успішно виступили студенти Львівського державного університету фізичної культури Северин Палій і Ярослав Ковальчук, повідомляє ldufk.edu.ua.
Зокрема, Северин Палій виборов перше місце в розділі куміте (тренер – Тарас Доліновський, тренер-викладач – Богдан Кіндзер), а Ярослав Ковальчук завоював дві медалі – бронзову в розділі куміте та золоту – в розділі ката (тренер – Сергій Мутін, тренер-викладач – Богдан Кіндзер).
Студент другого курсу ЛДУФК Лемішко Богдан (тренер – Тарас Доліновський, тренер-викладач – Богдан Кіндзер) та студент четвертого курсу ЛДУФК Краснокуцький Данило (тренер – Сергій Мутін, тренер-викладач – Богдан Кіндзер) увійшли до вісімки кращих бійців своїх вагових категорій.
Окрім вищеназваних спортсменів, на Чемпіонаті Європи-2017 виступала й студентка першого курсу ЛДУФК Діана Сінчілова.

Тхеквондо

Українці здобули 4 медалі на престижному турнірі у Греції

Із 27 до 30 квітня у столиці Греції пройшов Кубок президента Всесвітньої федерації тхеквондо, де українські спортсмени завоювали чотири медалі.
На рахунку наших тхеквондистів в Афінах 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова нагороди, повідомляє офіційний сайт Федерації тхеквондо України.
«Переможницею Кубка у змаганнях юніорів у ваговій категорії до 53 кг стала киянка Вікторія Собко. Її землячка, чемпіонка Європи Ірина Ромолданова завоювала «срібло» у «дорослих» змаганнях у вазі до 46 кг», – зазначається у повідомленні.
Срібна медаль також на рахунку киянина Івана Чередниченка (понад 65 кг), а «бронзу» у суперважкій категорії здобув Михайло Шелест із Донецької області.
Всього в турнірі II World Taekwondo President’s Cup в Афінах взяли участь понад 2000 спортсменів з усього світу, які розіграли нагороди у трьох вікових категоріях – кадети, юніори та дорослі.

Художня гімнастика

Українки вибороли «золото» в Баку

У Баку на третьому етапі Кубка світу з художньої гімнастики завершилися фінали в окремих видах.
Про це повідомляє сайт Чемпіон.
У фіналі зі стрічкою Україну повинна була представити Олена Дьяченко, яка отримала травму і знялася зі змагань, пише видання з посиланням на Федерацію гімнастики України.
Також в обидва фінали – з п’ятьма обручами і 3 м’ячами/2 скакалками – кваліфікувалася наша збірна в групових вправах.
Наші дівчата припустилися однієї дрібної втрати у вправі з 5 обручами (18,300) і зупинилися за крок від «бронзи», але блискуче виконали програму з 3 м’ячами/2 скакалками й отримали високу оцінку в 18.200, яка дозволила їм стати на найвищу сходинку п’єдесталу.
Всього в скарбничці збірної України з цього старту дві медалі: «золото» і «бронза».

Стрільба з лука

Україна перемогла на Кубку Європи

У командних змаганнях перемогли як наші жінки, так і чоловіки.
Чоловіча збірна України у складі Георгія Іваницького, Віктора Рубана та Олексія Гунбіна виграла золоті медалі Кубка Європи зі стрільби з класичного лука. У фіналі в польській Легніці українська команда перестріляла росіян – 5:4. Про це повідомляє Укрінформ.
Зазначимо, що це вже четверта нагорода для України на Кубку Європи. Раніше «золото» виборола жіноча збірна України у стрільбі з блочного лука. У фіналі Вікторія Дьякова, Олена Борисенко і Тетяна Познякова стріляли влучніше, ніж італійки. Згодом в індивідуальних змаганнях Дьякова виграла «срібло», а Борисенко – «бронзу».

Футбол

Українська футбольна Прем’єр-Ліга ввійшла у World Leagues Forum

На конференції з обміну футбольним досвідом, яка була організована Українською Прем’єр-Лігою та відбулась у Києві, футбольній спільноті була презентована діяльність World Leagues Forum – Всесвітнього Форуму Ліг (далі – ВФЛ).
Ця організація була заснована торік і ставить за мету представлення інтересів, захист і розвиток усіх футбольних Ліг світу, відіграючи важливу роль у світовому футболі, пише upl.ua.
У рамках заходу Генеральний секретар ВФЛ Жером Перлемутер презентував Форум, вказавши: «Ми були би раді бачити Українську Прем’єр-Лігу у Всесвітньому Форумі Ліг. Хочу наголосити, що головне завдання нашої організації – допомагати Лігам вдосконалюватись і рости».
«Сьогодні, після дотримання усіх формальностей та оформлення необхідних документів, можемо оголосити, що Українська Прем’єр-Ліга офіційно ввійшла до World Leagues Forum!
Вступ до ВФЛ надає нам нові якісні можливості залучення до світової футбольної спільноти, адже Форум:
– створює платформу для обміну досвідом як спортивним, так і бізнесовим, отже, УПЛ отримує можливість пошуку вигідних партнерських взаємовідносин з іншими Лігами та потенційними спонсорами;
– завдяки об’єднанню Ліг в єдиний координаційний центр виникне можливість зробити їх конкурентнішими та ефективнішими;
– постійний обмін досвідом та способами подолання труднощів сприяє плідній дискусії між Лігами, що створює передумови для «малих» Ліг запозичувати успішний досвід «великих»;
– готовий співпрацювати з ФІФА та регіональними Конфедераціями задля того, щоби зросла роль Ліг в управлінні світовим футболом» - зазначається у повідомленні УПЛ.ua.
Коментуючи входження у ВФЛ Української Прем’єр-Ліги, її президент Володимир Генінсон зазначив: «УПЛ має свою роль на міжнародній арені, потенціал якої не варто недооцінювати, тому вважаємо логічним інтерес до нас міжнародних структур. Зі свого боку, нам дуже приємно стати частиною великої футбольної сім’ї Ліг світу. Ми усвідомлюємо, наскільки це важливий крок для нас, які нові перспективи він відкриває. Зокрема, отримаємо підтримку, досвід та знання від організації, яка співпрацює з провідними футбольними Лігами та іншими спортивними організаціями світу!»

Ярмоленко – найкращий футболіст 27 туру чемпіонату України

Українська Прем’єр-ліга (УПЛ) назвала найкращого футболіста за підсумками матчів 27-го туру чемпіонату країни.
У результаті голосування експертів, перемогу здобув атакуючий хавбек київського «Динамо» Андрій Ярмоленко, повідомили в прес-службі УПЛ.
Нагадаємо, у поєдинку з одеським «Чорноморцем» (4:1) Андрій забив два м’ячі та двічі асистував партнерам.
У суботу та неділю, 29 і 30 квітня відповідно, було зіграно всі шість поєдинків 27-го туру Ліги Парі-Матч в рамках Чемпіонату України з футболу сезону-16/17.
Турнірна таблиця після 27-ми турів
Група 1 (1-е – 6-е місця)
1. «Шахтар» Донецьк – 27 23 3 1 56-17 72
2. «Динамо» Київ – 27 18 4 5 56-26 58
3. «Зоря» Луганськ – 27 12 6 9 37-27 42
4. «Олександрія» Олександрія – 27 10 7 10 39-34 37
5. «Чорноморець» Одеса – 27 10 7 10 23-29 37
6. «Олімпік» Донецьк – 27 9 9 9 29-40 36
Група 2 (7-е – 12-е місця)
7. «Ворскла» Полтава – 27 8 7 12 28-31 31
8. «Сталь» Кам’янське – 27 8 7 12 23-29 31
9. «Зірка» Кіровоград – 27 8 5 14 24-38 29
10. «Карпати» Львів – 27 6 9 12 28-35 21
11. ФК «Дніпро» – 27 7 12 8 27-32 18
12. «Волинь» Луцьк – 27 3 4 20 14-46 13

ФФУ не дасть «Дніпру» атестат на наступний сезон

До 15 травня клуб із Дніпра має можливість виправити ситуацію.
За підсумками засідання атестаційного комітету федерації футболу України (ФФУ), прийняли рішення наразі не допускати «Дніпро» до участі в чемпіонаті Прем’єр-ліги (УПЛ) в наступному сезоні-2017/18. Про це повідомляє Sport Arena.
Головна претензія до «Дніпра» – мільйонні борги (понад 20 млн. доларів) клубу перед футболістами, тренерами і працівниками клубу. Найгірше, що «Дніпро» вперто ігнорує усі позови і штрафи, за що клуб тричі покарали зняттям очок. До 15 травня у «Дніпра» є остання можливість усе виправити і почати виплачувати борги.
Наразі «Дніпро» посідає в турнірній таблиці 11-е місце і вилітає з УПЛ також і за спортивним принципом. Нагадаємо, що в минулому сезоні в аналогічній ситуації опинився «Металіст», якому не видали атестат на участь у змаганнях у будь-якій професійній лізі. Після цього «Металіст» припинив існування.

Бокс

Бій-реванш Кличко – Джошуа може відбутися в жовтні

Український боксер Володимир Кличко і британець Ентоні Джошуа у жовтні цього року можуть провести бій-реванш.
Про це повідомив промоутер британського боксера Едді Хірн, передає boxingscene.com.
«Ми не будемо починати переговори ні з ким з боксерів, допоки не дізнаємося, що вирішив Володимир. Якщо фанати хочуть побачити реванш, то ми це зробимо», – сказав Едді Хірн.
Едді Хірн також відзначив професіоналізм українського боксера й нагадав, що в контракті є пункт про реванш.
«Це був один з найкращих боїв у суперважкій вазі, який мені доводилося бачити, й Кличко, ймовірно, захоче реваншу», – вважає промоутер Джошуа. За його словами, ймовірно, бій буде в Кардіффі, якщо його вирішать провести у Великобританії.
Раніше Кличко заявив, що в його контракті на бій із британцем Ентоні Джошуа є пункт про реванш, однак сам українець повинен обміркувати цей крок.

Іван Александров: «Львівщина – сприятливий регіон для розвитку хокею»

Вероніка Марченко: «Для мене «бронзові» поєдинки навіть важчі, ніж дуель за перемогу…»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers