rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свячене на парафії святого Йосифа Обручника УГКЦ
Вкотре парафіяни УГКЦ святого Йосифа Обручника в родинному колі відсвяткували неділю Антипасхи. Неділя Антипасхи, що з грецької означає «замість Пасхи», бо для перших християн вона була наче повторенням свята Пасхи. У щоденнику паломництва Сильвії Аквітанської (IV ст.) читаємо, що восьмого дня після Христового Воскресіння в Єрусалимі були окремі урочистості та що того дня читали святе Євангеліє про навернення апостола Томи.

Неділя Нова або Оновлення, бо вона перша після Пасхи, і в ній наче оновлювалося святкування Пасхи. Цього дня Ісус Христос своєю появою обновив для апостолів радість свого Воскресіння. «У цей день, – каже синаксар Томиної неділі, – в другу неділю після Пасхи, святкуємо оновлення Христового Воскресіння і святого апостола Томи діткнення».
Святкування восьмого дня після Пасхи як завершення урочистостей світлої седмиці з давніх-давен вважалося окремим святом. Темою богослужінь цього свята, як і седмиці, що наступає після нього, є євангельська подія, що описує появу Ісуса Христа восьмого дня після Воскресіння та зворушливе навернення і визнання віри святого апостола Томи.
Ми, християни, не бачимо Бога у земному житті своїми тілесними очима, але ми бачимо Його духовними очима віри. Він живий серед нас, і нам не обов’язково доторкатися до Його ран. Ми Його відчуваємо і бачимо в молитві, у Святому Письмі, у Святих Тайнах. Господь присутній у святому храмі, як і у всіх храмах на землі. Господь з нами тут живий, воскреслий, де ми сьогодні схиляємо перед Ним голови, а уста наші повсякчасно промовляють разом з апостолом Томою: «Господь мій і Бог мій – це спасіння моє!»
Разом з отцями церкви святого Йосифа Обручника парафіяни прийшли, щоб знову зустрітись із Христом і розділити радість Воскресіння. Свято парафії також розділили і склали пожертви представники Кредитівки «Самопоміч». Після духовного причастя парафіяни пригощалися смачними традиційними великодніми стравами, освяченими отцями церкви. Страви були приготовані сестринством і братством церкви. Присутні насолоджувалися ангельським співом хору «Ірмос» та дитячого хору «Надія». Хор «Ірмос» запрошує всіх на святкування з нагоди 10-річчя заснування хору, яке відбудеться 13 травня 2017 року.

Title Title 
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title

Фотографії Дмитра Дмитруша

Творча зустріч Сергія Жадана з українцями Чикаго

День Матері та Перше причастя при парафії церкви святої Софії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers