rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Якщо є на землі рай, то це – острови Бора-Бора

Якщо є на землі рай, то, напевно, Бора-Бора - одне з тих місць, де його можна пошукати. Кришталево чисті води, пишна тропічна рослинність, мальовничі пляжі, залишки згаслого вулкана, що височіє над усією цією пишнотою - це дивне місце посеред Тихого океану вражає. Острови Бора-Бора, мабуть, не рай, але, без сумніву, це надзвичайно мальовниче місце, де Бог черпав своє натхнення, коли створював Землю.

Бора-Бора - найвідоміший з островів архіпелагу Острови Товариства, що належать Французькій Полінезії. Острів розташований на відстані 240 кілометрів від іншого, не менш відомого чарівного куточка - острова Таїті. Царство тропічної зелені, місце неповторної краси - лагуна Бора-Бора справедливо вважається однією з найкрасивіших у Тихому океані. Багатство підводного світу, умиротворення і спокій заслужено перетворили острів в один з найбільш вишуканих курортів на планеті. Візитною карткою Бора-Бора стали бунгало на палях, що стоять посеред лагуни - справжнє втілення мрії про райське життя.

Здається, що віяння сучасного світу тут не владні. Острів Бора-Бора, цей загублений райський куточок у Тихому океані, зумів зберегти свою первозданну красу, яка зробила його одним з найвідоміших, чарівних, мальовничих і неповторних місць на планеті.

Європейці, втім, відкрили цей острів ще у 18 сторіччі - знаменитий Джеймс Кук пропливав тут ще в 1769 році, а висадився вперше в 1777. Але Бора-Бора завдяки своїй віддаленості від решти світу ще довгі-довгі роки залишався таким, яким його хотіли бачити корінні мешканці цих місць, що з'явилися тут близько 400 року н. е. Лише в двадцятому сторіччі острови, анексовані Францією, зазнали впливу цивілізації - в роки війни на острові Бора-Бора розташовувалася американська військова база, а на острівних берегах було багато різноманітних видів зброї і боєприпасів. Але доля оберігала острів - жодної збройної сутички тут так і не було, а в 1946 році базу і взагалі закрили.

Відтоді острів Бора-Бора разом з маленькими, немовби казковими, острівцями, котрі його оточують (їх називають моту), вабить розкішними готелями, що розташувалися вздовж узбережжя, низкою найкрасивіших пляжів, які, нехай навіть ненадовго, повністю належать тим, хто прагне втілити в життя давню мрію - насолодитися тишею і спокоєм посеред вічнозелених мальовничих пейзажів біля берегів смарагдово-блакитного океану і зануритися у височінь бузкового неба.

 

Джерело: «В світі»

 

5 мальовничих місць для подорожей Україною

Піски, скелі, річки – Херсонщина кличе!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers