rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ У Львові хірурги зі США оперуватимуть дітей зі складними вадами

Бригада медиків зі США, до складу якої входять хірурги-урологи, хірурги-ортопеди, пластичні хірурги, протезист та інші, прибула до Львова 24 квітня. Вони консультуватимуть дітей зі складними вродженими і набутими вадами.

Спершу передбачалося, що спеціалісти консультуватимуть й оперуватимуть тільки дітей-сиріт, у яких через різні вади гальмується процес усиновлення. Але згодом було вирішено, що вони проконсультують усіх дітей, яким потрібна їхня допомога. Як повідомив «Львівській газеті» лікар-хірург, спеціаліст з ендоскопічної хірургії Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Андрій Дворакевич, який підбирає дітей для консультацій і операцій, на консультації до них їдуть маленькі пацієнти не лише зі Західної України, а й зі східних областей.

Американські спеціалісти до Львова приїдуть уперше, але в Україні загалом вони вже працювали, зокрема, в Криму. Фундація «Дітям.Медасист» із 2006 року відряджала команду фахівців, які безкоштовно оперували дітей-сиріт з важкими вродженими і набутими вадами у Сімферополі. Після анексії Криму вони припинили там свою діяльність і зараз відновлюють її вже у Львові.

Title 
 Професор Чарльз Мур на зустрічі з львівськими
медиками восени 2016 року


Професор Чарльз Мур, член американського товариства пластичних хірургів, практикує пластичну та реконструктивну хірургію понад 30 років, побував у Львові восени 2016 року. За його словами, їхня команда хірургів створить програму ознайомлення зі світовими методиками лікування, які вони застосовують на практиці. І з нею приїхали до Львова, щоб обмінятися досвідом.

26, 27 і 28 квітня американські хірурги спільно з львівськими оперуватимуть маленьких пацієнтів, насамперед, дітей-сиріт.

Скільки вдасться провести операцій, наразі важко сказати. Попередньо планують не менше, ніж 10. На приїзд спеціалістів зі США з нетерпінням чекають і батьки двох чотирирічних дівчаток, які народилися зі складними поєднаними аномаліями розвитку. У них - вроджена клоака. Для цієї патології характерне злиття прямої кишки, піхви і сечового міхура в один загальний канал. Суть операції полягає в тому, щоб роз'єднати їх. Це - дуже складна операція, і допомогти дівчаткам до цього часу можна було лише за кордоном. Батьки маленьких виходили на закордонні клініки й дізналися, що така операція коштує понад 50 тисяч євро. Зібрати таку суму для них нереально. Тепер є надія, що ці операції проведуть дівчаткам у Львові американські і львівські хірурги безкоштовно.

«Якщо все спрацює цього року, будемо будувати плани на майбутнє. На мою думку, краще рухатися вперед поволі. Окрім операцій, ми також плануємо прочитати лекцію студентам-медикам», - каже керівник команди хірургів зі США Чарльз Мур.

Автор: Олександра Баландюх

Джерело: «Львівська газета»

Звернення Congressman Peter J. Roskam до United States Secretary of State Rex W. Tillerson

Жертва токсичної Росії: президент ПАРЄ узгодив деталі своєї відставки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers