rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ШАХИ

ШАХИ

У сьомому турі Євро-2017 Анна і Марія Музичук свої партії зіграли внічию

У столиці Латвії Ризі, де продовжується Чемпіонат Європи з шахів 2017 року серед жінок, 17 квітня було зіграно партії сьомого туру.

Три представниці України в групі лідерів - випускниці Львівського державного університету фізичної культури, сестри Анна і Марія Музичук та одеситка Наталка Жукова - свої партії завершили внічию.

Не виявило сильнішу й протистояння лідерів - грузинки Нани Дзагнідзе з росіянкою Олександрою Горяшкіною.

Мирною угодою Нани й Олександри скористалися вірменка Еліна Даніелян та ще одна росіянка Дарія Пустовойтова, які виграли свої партії і в такий спосіб наздогнали лідерів. Тепер попереду квартет шахісток, кожна з яких має у своєму активі 5.5 очок.

Їх з мінімальним відставанням у півочка переслідує одразу півтора десятка шахісток. Серед яких і троє українок - Анна і Марія Музичук та Наталка Жукова.

Додамо, що у восьмому турі Анна Музичук і Наталка Жукова зіграють між собою (білі фігури в одеситки), а Марія Музичук буде мати білий колір у зустрічі з полячкою Йолантою Завадзкою.

Чемпіонат Європи з шахів серед жінок-2017

Рига (Латвія)

Cьомий тур. 17 квітня

Результати лідерів

Бела Хотенашвілі (Грузія) - Марія Музичук (Україна) - нічия

Анна Музичук (Україна) - Елізабет Пехтц (Німеччина) - нічия

Катерина Лагно (Росія) - Наталія Жукова (Україна) - нічия

Олександра Горяшкіна (Росія) - Нана Дзагнідзе (Грузія) - нічия

Еліна Даніелян (Вірменія) - Ольга Гіря (Росія) - 1:0

Лела Явакішвілі (Грузія) - Дарія Пустовойтова (Росія) - 0:1

Ольга Зіміна (Італія) - Гоан Тан Транг (Угорщина) - нічия

Єкатєріна Аталік (Туреччина) - Анастасія Сазонова (Росія) - 1:0

БІАТЛОН

Збірна України з біатлону оголосила склад на олімпійський сезон-17/18

Збірна України з біатлону визначилася зі складом чоловічої і жіночої команд на підготовку до олімпійського сезону-2017/2018.

Список біатлоністів, які зі середини травня розпочнуть тренування, назвав президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Зазначимо, що у жіночій і чоловічій командах по сім спортсменів.

Серед біатлоністок жіночої збірної присутні всі чотири чемпіонки Олімпійських ігор-2014 в естафеті, інформує xsport.ua.

Жіноча збірна України з біатлону: Валя Семеренко, Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець, Ольга Абрамова.

Чоловіча збірна України з біатлону: Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Артем Прима, Володимир Сємаков, Олександр Жирний, Артем Тищенко, Руслан Ткаленко.

Таким чином, в основний склад команд не потрапили Яна Бондар, Надія Бєлкіна, Юлія Журавок та Андрій Доценко.

За словами Володимира Бринзака, чоловіча збірна України під керівництвом тренерів почне підготовку до сезону з 11 травня, а жіноча - з 15 травня.

Для обох команд місцем першого збору стане іспанський острів Тенеріфе.

 

Українка Бурдига вийшла заміж за словацького спортсмена Отченаша

Українська екс-біатлоністка Наталія Бурдига вирішила пов'язати своє життя з біатлоністом зі Словаччини Мартіном Отченашем.

Бурдига завершила кар'єру ще в травні минулого року. Наталя вийшла заміж за словака Мартіна Отченаша - учасника Ігор у Турині-2006 і Сочі-2014, а також володаря «срібла» ЧС-2016 у Норвегії.

Новиною поділився сам Мартін на своїй сторінці в Instagram. При цьому, своєю дружиною Отченаш називав українку ще в березні.

У 2010 році Наталія Бурдига змінила російське громадянство на українське, після чого швидко закріпилася в основному складі збірної України. В естафетній команді на етапах Кубка світу чотири рази посідала призове місце. Також в активі Бурдиги перемога на етапі Кубка IBU в Нове Мєсто та естафетне «золото» Євро-2015.

Свій найкращий сезон у Кубку світу Наталія Бурдига провела в 2012 році, посівши 21-е місце в загальному заліку.

БОРОТЬБА

Бойовий гопак визнано офіційним видом спорту

Верховна Рада ухвалила законопроект про визнання і підтримку традиційних українських видів спорту: бойового гопака, хортингу, спаса та інших.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Парламент зробив важливий крок для зміцнення національно-патріотичного виховання, відновлення та збереження славних українських традицій», - цитує Ігоря Жданова sport-oda.lviv.ua.

Додамо, що 229 депутатів Верховної Ради підтримали цю ініціативу Міністерства молоді і спорту.

ФУТБОЛ

Клуби УПЛ оберуть новий формат чемпіонату

Клуби української Прем'єр-ліги (УПЛ) до 20 квітня проведуть голосування за свій варіант проведення чемпіонату наступного сезону. Про це повідомляє Sport Arena.

Минулого тижня керівництво УПЛ розіслало своїм учасникам п'ять проектів формату наступного чемпіонату. Кожен клуб має обрати свій варіант, при цьому можна вносити свої зауваження та пропозиції. Остаточне рішення щодо нового формату чемпіонату прийматиме Робоча група. Коли вона засідатиме - УПЛ повідомить пізніше.

Усі п'ять пропозицій розраховані на 12 команд і на поділ учасників на дві чи три групи після першого етапу. Різниця форматів лише в кількості та формулі стикових матчів. Нагадаємо, що нинішній чемпіонаті проводять за схожою формулою - 12 команд і поділ на дві групи після першого етапу. Перша група веде боротьбу за титул, медалі і єврокубки, друга - за виживання.

Також стало відомо, що нового президента ФФУ оберуть 16 червня на Конгресі федерації. Наразі про свою участь у виборах заявив лише чинний президент ФФУ Андрій Павелко.

 

УПЛ: «Чорноморець» переміг «Олександрію» у грі за зону єврокубків

Футболісти одеського «Чорноморця» здолали у неділю «Олександрію» (1:0) у завершальному матчі 25-го туру чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги.

Переможний м'яч на стадіоні «Ніка» в Олександрії на 83-й хвилині після подачі кутового забив Дмитро Коркішко, повідомляє Укрінформ.

На 90+3 хвилині арбітр вилучив з поля Олексія Хобленка («Чорноморець»).

«Волинь» обіграла в Луцьку кропивницьку «Зірку» (1:0). Гол на рахунку Сергія Петрова, який на 32-й хвилині використав вихід віч-на-віч з голкіпером гостей Євгеном Пастом.

На 67-й хвилині у складі кропивничан вилучений Дмитро Білоног.

Нагадаємо, у п'ятницю київське «Динамо» обіграло луганську «Зорю» (1:0). М'яч на «Славутич-Арені» у Запоріжжі на 39-й хвилині забив Денис Гармаш.

У суботу донецький «Шахтар» розгромив у Києві земляків з «Олімпіка» - 4:0. Голи: Тайсон (7), Бернард (37), Віктор Коваленко (58) та Факундо Феррейра (61, з пенальті).

Ще дві зустрічі завершилися внічию 0:0. Так зіграли «Дніпро» з кам'янською «Сталлю» та «Ворскла» з львівськими «Карпатами».

Турнірне становище після 25-ти турів:

перша шістка - «Шахтар» - 66 очок, «Динамо» - 55, «Зоря» - 41, «Олімпік» - 35, «Олександрія» - 34, «Чорноморець» - 34;

друга шістка - «Ворскла» - 28, «Сталь» - 28, «Зірка» - 26, «Карпати» - 18, «Волинь» - 13, «Дніпро» - 12.

Нагадаємо, на другому етапі чемпіонату України перші шість клубів у два кола змагаються за медалі та місця в єврокубках, решта 6 команд визначать двох аутсайдерів, які залишать Прем'єр-лігу.

 

Роналду - найкращий гравець тижня Ліги чемпіонів УЄФА

Португальський форвард мадридського «Реала» Кріштіану Роналду визнаний футбольними вболівальниками найкращим гравцем тижня Ліги чемпіонів.

Як повідомляє офіційний сайт УЄФА, Роналду отримав 57 відсотків голосів аудиторії.

33 відсотки голосів набрав Пауло Диба («Ювентус», Італія), 6 відсотків - Кіліан Мбаппе («Монако», Франція), 4 - Антуан Грізманн («Атлетико», Іспанія).

Окрім того, Роналду став першим гравцем в історії футболу, якому вдалося забити 100 м'ячів у єврокубках.

Свій історичний сотий м'яч Роналду забив на 77-й хвилині матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів «Реал» - «Баварія» (2:1), який відбувся 12 квітня на «Альянц-Арені» у Мюнхені (Німеччина). Досягти цього рекорду Роналду вдалося завдяки дублю у матчі, адже він є автором і першого голу (47).

 

Збірна України U-18 з футболу зіграла внічию товариський матч проти Італії

У середу, 12 квітня, у Києві в товариському матчі на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві зустрілися юнацькі футбольні збірні України та Італії віком до 18 років.

Головний тренер українців Олександр Петраков, який у березні повернувся переможцем з Кубку Федерації, продовжив впроваджувати тактичну схему з трьома нападниками, активно використовуючи при побудові гри флангових гравців, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

У Латвії хлопці Петракова зіграли внічию з македонцями, після чого здолали норвежців і латвійців, завоювавши перше місце на почесному міжнародному турнірі. Правда, в тій команді була відсутня низка ключових виконавців - Миколенко, Булеца, Янаков, Якимець, які поїхали разом зі збірною 19-річних на еліт-раунд Євро-2017 у Нідерландах. Тренер збірної U-18 міг розраховувати на більш-менш боєздатний склад, який уже наступної осені буде вирішувати завдання виходу збірної на європейську першість 2018 року.

Своєю чергою, «Скуадра Адзурра» провела два товариські поєдинки в 2017 році. В обох контрольних зустрічах італійці розходилися миром зі своїми суперниками - 1:1 з Францією і 4:4 з Данією.

Перший тайм матчу українців з італійцями повністю відповідав статусу товариської гри. Жодна зі збірних не вмикала високі швидкості, надаючи перевагу надійній грі у центральній зоні та позаду. Італійці за рахунок індивідуальної майстерності періодично навідувалися до володінь господарів, проте реальних гольових моментів біля наших воріт у представників Апеннін практично не виникало - «синьо-жовті» надійно грали у підстраховці.

Першу небезпечну ситуацію для взяття воріт у матчі створила збірна України. На 24-й хвилині Сухар відгукнувся на навісну передачу Янакова з лівого флангу, однак воротар встиг скластися, відбивши у падінні удар українського футболіста. На 37-й хвилині італійці, як на блюдечку, піднесли шанс суперникам. Бірінделлі махнув ногою повз м'яча і дозволив Янакову вирватися на побачення з воротарем. На жаль, Черофоліні гравець київського «Динамо» обіграти не зумів.

У другому таймі тренери обох команд надали ігровий час запасним футболістам. У першу половину другого тайму активними діями на половині поля запам'яталися динамівці Булеца і Янаков, ось тільки у вирішальні моменти наші виконавці зловживали індивідуальними діями, жертвуючи командною грою в атаці.

Забійну можливість розпечатати ворота італійської команди втратив Ременюк. На 69-й хвилині Мелі занадто далеко вийшов із власних своїх воріт, однак удару гравця «синьо-жовтих» з 25-ти метрів не вистачило влучності. На 73-й хвилині італійці ледь не остудили запал підопічних Петракова: Кьоссі заробив перспективний «стандарт» неподалік від лінії штрафного майданчику українців, а Маркуччі прямим ударом відправив «сферу» в сантиметрах від перекладини.

Остання десятихвилинка зустрічі пройшла в атаках збірної України, проте в більшості випадків дії наших футболістів були занадто прогнозованими для італійських захисників. Як результат - «суха» бойова нічия.

 

ПАРАЛІМПІЙСЬКІІГРИ

Швейцарський суд відхилив апеляцію Росії на усунення від Паралімпіади-2016

Швейцарський федеральний суд у Лозанні підтвердив рішення про виключення Росії з Міжнародного паралімпійського комітету (МПК).

Скарга Паралімпійського комітету Росії (ПКР) відхилена, йдеться в постанові суду, інформує Deutche Welle.

Нагадаємо, рішення про усунення ПКР від участі в Паралімпіаді 2016 року через вживання допінгу російськими спортсменами раніше вже підтвердив Міжнародний спортивний арбітраж в Лозанні(CAS).

Після цього керівники ПКР оскаржили рішення CAS у вищому суді Швейцарії.

Окрім програної справи, ПКР повинен відшкодувати судові витрати у розмірі 10 тисяч швейцарських франків, а також виплатити в якості компенсації 12 тисяч франків Міжнародному паралімпійському комітетові.

ТЕНІС

Еліна Світоліна втрималася на 13-й позиції світового рейтингу

Лідер українського жіночого тенісу Еліна Світоліна зберегла 13-у сходинку в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), який було опубліковано 17 квітня.

Теніс. Жінки.

Рейтинг WTA

(станом на 17 квітня)

1 (1). Ангелік Кербер (Німеччина) - 7335 очок

2 (2). Серена Вільямс (США) - 7010

3 (3). Кароліна Плішкова (Чехія) - 6020

4 (4). Домініка Цибулкова (Словаччина) - 5065

5 (5). Сімона Халеп (Румунія) - 5022

6 (6). Гарбінє Мугуруса (Іспанія) - 4790

7 (7). Йоханна Конта (Великобританія) - 4330

8 (8). Агнешка Радванська (Польща) - 4290

9 (9). Світлана Кузнєцова (Росія) - 4025

10 (10). Медісон Кіз (США) - 3857

...13 (13). Еліна Світоліна (Україна) - 3740

...43 (43). Леся Цуренко (Україна) - 1270

...91(94). Катерина Бондаренко (Україна) - 670

 

Іван Космина: «Хлопці приходили до мене і везли на візку на майданчик»

Олег Верняєв: «Перед змаганнями йду до церкви, прошу благословення. І – вперед»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers