rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

38 лікарень Іллінойсу - одні з найбезпечніших в Америці

В Іллінойсі функціонують 38 найбезпечніших лікарень у країні. Такі результати нової доповіді національної некомерційної організації у сфері охорони здоров'я.

Leapfrog Group, заснована у 2000 році, випускає щорічний звіт, що містить список найбільш безпечних лікарень у країні шляхом залучення даних з лікарень з усієї території Сполучених Штатів.

«Leapfrog Hospital Survey збирає і прозоро звітує про результати діяльності лікарень, розширення прав і можливості клієнтів, щоб допомогти знайти найкраще співвідношення ціни і якості, надаючи споживачам інформацію, необхідну для прийняття обґрунтованих рішень», - йдеться на веб-сайті некомерційної організації. «Leapfrog Hospital Safety Grade, ще одна ініціатива Leapfrog, яка оцінює лікарні на основі їхніх записів, допомагаючи споживачам захистити себе і свої сім'ї від помилок, травм, нещасних випадків та інфекцій».

За даними Leapfrog, дослідження щороку охоплює понад 1800 лікарень.

«Кожен список постійно оцінюють експерти-добровольці. Ми здійснюємо аналітичний огляд та перевірку даних, аби забезпечити неупередженість наших даних», - запевняють у Leapfrog.

До рейтингу найбезпечніших лікарень країни потрапили:

Advocate BroMenn Medical Center, Normal

Advocate Good Samaritan Hospital, Downers Grove

Advocate Sherman Hospital, Elgin

Alton Memorial Hospital, Alton

Amita Health Adventist Medical Center Hinsdale, Hinsdale

Amita Health Adventist Medical Center La Grange, La Grange

Amita Health Alexian Brothers Medical Center Elk Grove Village, Elk Grove Village

Amita Health St. Alexius Medical Center Hoffman Estates, Hoffman Estates

Blessing Hospital, Quincy

Centegra Hospital - McHenry, McHenry

Centegra Hospital - Woodstock, Woodstock

Elmhurst Memorial Hospital, Elmhurst

Good Samaritan Hospital, Mount Vernon

Graham Hospital, Canton

Harrisburg Medical Center, Harrisburg

HSHS St. Joseph's Hospital, Breese

Kishwaukee Hospital, DeKalb

Memorial Hospital of Carbondale, Carbondale

Northwestern Medicine Central DuPage Hospital, Winfield

Northwestern Medicine Delnor Hospital, Geneva

OSF St. James - John W. Albrecht Medical Center

OSF St. Joseph Medical Center, Bloomington

OSF St. Mary Medical Center, Galesburg

OSF St. Elizabeth Medical Center, Ottawa

Presence Resurrection Medical Center, Chicago

Presence St. Joseph Hospital, Chicago

Presence Sts. Mary and Elizabeth Medical Center, Chicago

Richland Memorial Hospital, Olney

Riverside Medical Center, Kankakee

Rush Oak Park Hospital, Oak Park

Rush University Medical Center, Chicago

Rush-Copley Medical Center, Aurora

St. Anthony Hospital, Chicago

Silver Cross Hospital, New Lenox

St. Mary's Hospital Centralia Illinois, Centralia

UnityPoint Health - Methodist, Peoria

University of Chicago Medical Center, Chicago

West Suburban Medical Center, Oak Park

Ознайомитися з усіма результатами дослідження й отримати детальні результати кожної окремої лікарні можна тут: http://www.leapfroggroup.org/hospitals/search/list/states/Illinois.

 

TitleДвоє чоловіків з передмістя Чикаго змовилися з ISIS й обговорювали напад на військово-морську базу

Двоє чоловіків з передмістя Чикаго були затримані минулої середи через звинувачення у змові з ISIS. За даними Міністерства юстиції, затримані придбали мобільні телефони, які вони планували використати в детонуючих вибухових речовинах. Вони також обговорювали напад на прилеглу військово-морську базу.

Joseph Jones, відомий також як «Yusuf Abdulhaqq», та Edward Schimenti на прізвисько «Abdul Wali» були взяті під варту. Обшук був проведений у помешканні Jones, йдеться у прес-релізі. Обидва затримані - із Zion.

Чиновники DOJ подали відповідний кримінальний позов до окружного суду США в Чикаго. У ньому вони, зокрема, вказали, що 35-річні Jones і Schimenti «заявили про свою вірність ISIS і виступали в соцмережах за насильницький екстремізм і підтримку терористичної групи».

Восени 2015 року, кажуть чиновники, двоє осіб налагодили дружні стосунки з трьома особами, які, на їхню думку, були прихильниками ISIS. Ці двоє хлопців не знали, що двоє їхніх нових друзів, з усіх трьох, були таємними співробітниками ФБР, а третій був не прихильником ISIS, а, натомість, співпрацював із правоохоронними органами.

Протягом наступних кількох місяців Jones і Schimenti зустрічалися зі співробітниками ФБР під прикриттям і взаємодіяли з джерелом кілька разів у Чикаго і передмістях, зокрема, у Waukegan, Zion, Bridgeview, North Chicago та Highland Park.

Під час цих зустрічей, йдеться у позові, обидва затримані обговорювали свою прихильність до Ісламської держави. А в квітні 2016 року вони розповсюдили фотографії, на яких було зображено, як вони тримають прапор ISIS у Illinois Beach State Park у Zion.

На початку 2017 року влада заявила, що Schimenti почав займатися фізичною підготовкою з їхнім джерелом у тренажерному залі в Zion. Він вважав, що джерело мало намір поїхати за кордон, щоб боротися за ISIS.

Schimenti і Jones також дали джерелу стільникові телефони, вважаючи, що їх потім привезуть на контрольовану ISIS територію для використання в детонуючих саморобних вибухових пристроях (IEDs), які використовують при насильницьких нападах.

4 березня, після того, коли Schimenti і джерело побували у магазині, де продають стільникові телефони, Schimenti сказав: «Завжди думаю про те, що в один чудовий день станеться воля Аллаха» біля військово-морської бази, розташованої на «Buckley». Він мав на увазі Naval Station Great Lakes, розташовану на Buckley Street, у передмісті Північного Чикаго. Schimenti, нібито, додав, що бійці військово-морського флоту звільняються з навчального закладу щоп'ятниці. Федерали вважають, що він набирався сміливості, аби здійснити атаку на базу.

Близько 26 березня Schimenti також повідомив джерелу, що хотів би побачити прапор ISIS «на верхній частині Білого дому», йдеться у позові.

7 квітня, кажуть чиновники, Schimenti і Jones поїхали з джерелом в аеропорт O'Hare в Чикаго, вважаючи, що джерело відбуде в Сирію, аби приєднатися і боротися з ISIS. Під час обіду Jones сказав джерелу: йому соромно, що він не їде. Він також попросив джерело «зросити цю землю їхньою кров'ю».

Обох чоловіків звинуватили у змові і спробі надати матеріальну підтримку та ресурси ISIS.

 

У Чикаго стартував сезон ремонту доріг

Сезон ремонту доріг розпочато. Деякі мешканці міста кажуть, що вперше за їхнє життя вулиці, на яких вони живуть, будуть відремонтовані.

Мер Чикаго Rahm Emanuel відкрив сезон ремонтів у місті минулого понеділка біля 92nd і Luella, розташованих у 77-му районі, де мешканці вже давно скаржилися на погані дороги.

«Це поліпшення - важливе для мешканців. Ми дуже раді повернутися до ремонтних робіт на цій вулиці», - зауважила комісар CDOT Rebekah Scheinfeld. «Ми також будемо продовжувати координувати наші зусилля як у міських департаментах, так і з приватними партнерами, щоб ці проекти спричиняли якомога менше незручностей для мешканців, наскільки це можливо». Emanuel заявив, що щорічний ремонт доріг допомагає реалізовувати його план з поліпшення життя у Чикаго.

«За останніх п'ять років ми відновили понад третину доріг Чикаго. У цьому процесі ми залучили до роботи приблизно 7000 осіб. Але ми не зупиняємося на досягнутому», - додав Emanuel. «Ми будемо продовжувати вкладати кошти у модернізацію інфраструктури. Спільними зусиллями ми зможемо побудувати нове Чикаго і створити фундамент для майбутнього нашого міста».

Ремонтні роботи проводитимуться на таких вулицях:

  • Armitage Avenue - від Kostner Avenue до Pulaski Road (0.5 милі)
  • N. Broadway - від Irving Park Road до Belmont Avenue (1.1 милі)
  • N. Clark Street - від Chicago Avenue до Chicago River Bridge (0.6 милі)
  • W. Harrison Street - від Ashland Avenue до Halsted Street (1 миля)
  • Archer Avenue - від 47th Street до Kedzie Avenue (0.7 милі)
  • 115th Street from State Street to Cottage Grove Avenue (0.6 милі)

Чиновники кажуть, що знаки «No Parking» будуть виставлені за 24 чи 48 год. до початку ремонтних робіт.Title

 

Patricia Arquette прочитає доповідь у штаті Іллінойс

Актриса Patricia Arquette стане основним доповідачем на Тижні науки і техніки в Illinois State University.

Захід відбуватиметься, за словами чиновників закладу, в університетському містечку в Normal. Цього тижня, зокрема, запланована вечеря, на якій обговорять питання професійного розвитку, і конференція, основна тема якої буде «Жінки-керівники».

Доповідь Arquette запланована на вечір четверга. Захід - безкоштовний і відкритий для громадськості. Вона, як очікують, розповідатиме про організацію, яка займається питанням охорони здоров'я. Arquette заснувала її в 2010 році після жахливого землетрусу на Гаїті.

Arquette отримала премію Американської кіноакадемії у 2014 році за другорядну роль у фільмі «Boyhood» і 2005 Emmy Award - за головну роль у телевізійному шоу «Medium».

Приблизно 20 тис. студентів відвідують штат Іллінойс за програмами бакалаврату та магістратури.

J. B. Pritzker вніс на потреби своєї передвиборчої кампанії $7 млн.

Полювання за яйцями – одна з традицій Великодня у США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers