rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Найкращий пенсійний план – це бути успішним сьогодні

У житті не буває репетицій, кожен день - Прем'єра. Її не можна переграти по-новому. А це означає, що треба намагатися робити своє життя максимально комфортним сьогодні. Головним інструментом для цього є сімейний бюджет, який і розставить ваші короткотермінові та довготермінові цілі згідно з їхньою сьогоденною важливістю.

Спробуймо сформулювати «джентль­менський набір» цих цілей. Отже, це: страхові поліси/нерухомість/пенсія/навчання дітей/інвестиції у бізнес, зокрема, й оплата власного навчання.

Цей простий і очевидний набір цілей нас усіх об'єднує. Щоправда, на цьому наша спільність і закінчується. Коли треба буде розставляти пріоритети, кожна сім'я піде своїм шляхом. Але перш ніж ми вирушимо далі, хочу порадити зробити позначку «на полях», що наші плани не тільки можуть, а й повинні змінюватися з часом.

Наступний момент, на який я рекомендую зважати, це - інвестиційна «вага» кожної статті нашого бюджету. Наприклад, при вкладенні у пенсійні плани розраховуйте на 5-6% річного прибутку. Вкладення у бізнес дасть вам 25% і більше річних, або змініть бізнес. Вкладення в освіту дітей та здоров'я - безцінні, і так далі... Ця картина не залишає можливості для вибору - він очевидний: інвестиції повинні працювати сьогодні. У той же час практика показує, що з часом статті витрат змінюються, що дозволяє перерозподілити інвестиційні потоки. Наприклад, діти підросли і завершили навчання - вивільнилися кошти, які йшли на оплату навчання. Ваш бізнес або ваша професійна позиція досягла стелі або близька до цього. Отже, кошти, які ви скеровували на розвиток дітей, можуть бути значно знижені або повністю вивільнитися і будуть готові працювати в іншому напрямку. Таким чином, наші плани будуть коригуватися в часі. А підкажуть вам, як це слід робити, ваші найкращі порадники - ваш здоровий глузд і ваш досвід. І все це - при узгодженні цих рішень з експертною оцінкою фахівця.

Second opinion ще нікому і ніколи не завадила.

Той же здоровий глузд, виходячи з вищевикладеного, підкаже вам логічний, пріоритетний напрямок інвестицій: спочатку - забезпечення оперативних, короткотермінових сьогоднішніх потреб і тільки потім - глобальних, довготермінових, пенсійних, завтрашніх.

З огляду на те, що ваші фінансові кондиції можуть з часом змінюватися, можуть змінюватися як обсяги, так і спрямування інвестиційних потоків. Саме тому треба регулярно переглядати стан своїх планів. У будь-якому випадку всі засоби, що залишаються у вашому бюджеті після задоволення планових потреб, можна скерувати в інші напрямки, зокрема, пенсійні фонди. При інвестуванні в будь-які довготермінові плани, такі, як пенсійні плани, Whole Life Insurance, R/E і т. п., треба заздалегідь ознайомитися з умовами доступу хоча б до частини вкладених коштів без ліквідації конкретного довготермінового плану. На жаль, можливі ситуації, коли доступ до коштів настільки лімітований, що додаткові вкладення у даний план стають недоцільними.

На завершення - короткий підсумок: ваш успіх Сьогодні - це запорука благополучного Завтра як для вас самих, так і для ваших близьких. Сміливо розраховуйте на мої знання і досвід у цьому питанні.

З повагою - Йосип Розенберг

(847-520-7030 /

[email protected] /

www.drfgroup.net )

Хоч кому!

Бюджет

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers