rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Ломаченко, Усик і Гвоздик здобули беззаперечні перемоги у США

БОКС

Ломаченко, Усик і Гвоздик здобули беззаперечні перемоги у США

У США відбувся український вечір боксу, де першу перемогу здобув українець Олександр Усик у поєдинку з Майклом Хантером, перемігши суперника за одноголосним рішенням суддів.

У 12-раундовому поєдинку Олександр Усик переконливо виграв за очками - 117:110 на картках усіх суддів, пише champion.com.ua.

До п'ятого раунду бій був майже рівним. Удари викидали і Хантер, і українець. На старті п'ятого раунду Хантер завдає Усику удару нижче пояса, і це, здається, розізлило українця. Наприкінці раунду Усик викидає багато ударів у бік американця, але Хантер вистояв.

У подальших раундах Усик уже домінував 100%. У сьомому та восьмому раундах Усик знову вчинив бомбардування Хантера, але американець чудово відновлювався.

У десятому раунді в Усика знову був шанс завершити бій достроково, і Хантер знову провів курс реінкарнації після чудового правого джебу та удару лівою по корпусу.

В одинадцятому раунді бокс був більш обережним, а вже завершальний раунд розставив усе на свої місця. Суддя в рингу відрахував нокдаун Хантеру після навали Усика з багатьма ударами, але американець таки встояв на ногах, хоча й програв.

Додамо, що для Олександра Усика ця перемога стала дванадцятою в профірингу та другою у США.

Того ж вечора Олександр Гвоздик переміг 31-річного кубинця Юніескі Гонсалеса.

Кубинець, котрий грізно і потужно виглядав у стартових раундах, був декласований швидко. На старті третього раунду після удару Гвоздика суддя відраховує нокдаун, а вбивчим для Гонсалеса був правий джеб від українця наприкінці раунду. Гонсалес завалився після удару на ринг і ще довго не міг встати на ноги, поки Гвоздик чудовою англійською розповідав про свою ще одну звитягу.

Для Олександра Гвоздика ця перемога стала 13-ю у професійному рингу та 11-ю - нокаутом.

Ще одну перемогу на українському вечорі боксу здобув Василь Ломаченко у бою з американцем Джейсоном Сосою.

Для Соси мрія про перемогу над українцем зруйнувалася вже у першому раунді бою. Це був поєдинок справжнього чемпіона та лише претендента. Вже з другого раунду Соса почав ховатися по кутках рингу після швидких атак Ломаченка.

Василь бив з будь-якої дистанції, з будь-якого кута. Соса також викидав удари, але вони розрізали повітря. У четвертому раунді Ломаченко помітно активізувався, і праве око Соси почало закриватися.

Вже з наступного раунду Джейсон починає помітно нервувати від своєї неспроможності щось зробити в рингу. Ломаченко бавився зі своїм суперником, як кіт з мишкою.

Одноманітність цього бою почала втомлювати Ломаченка вже в шостому раунді. Українець жестами починає показувати, що він - матадор, а його суперник - жертва. Українець працює зі Сосою, неначе тренується на пневмогруші.

У восьмому раунді Соса мав бути нокаутований після побиття від Ломаченка, але українець видно вже втомився лупцювати свого суперника.

У дев'ятому раунді Соса знову почав отримувати свою порцію ударів, мама Джеймсона хапалася за голову, а американець вже ледве пересувався по рингу. В одному з моментів Соса ледве не випав за канати - його притримав Ломаченко.

На десятий раунд Соса не вийшов, чим врятував своє здоров'я.

Для Василя Ломаченка ця перемога стала восьмою та шостою достроковою. Переможні боксерські поєдинки у США за участю українців Василя Ломаченка, Олександра Усика та Олександр Гвоздика в Україні, якщо врахувати повтори, подивилося близько 5 мільйонів 300 тисяч осіб. Про це повідомляє офіційний сайт промоутерської компанії K2 Promotions.

 

Гвоздик наблизився до ТОП-5 світового рейтингу у своїй вазі

Непереможений український боксер напівважкої ваги Олександр Гвоздик (13-0, 11 КО) після перемоги 8 квітня в США над кубинцем Юніескі Гонсалесом (18-3, 14 КО) піднявся в рейтингу.

У списку боксерів у своїй ваговій категорії Олександр Гвоздик перемістився з восьмого на шосте місце, інформує 24boxing.com.ua.

Вище нього - тільки чемпіон WBA, WBO і IBF Андре Ворд (31-0, 15 КО), екс-чемпіон і найближчий суперник Ворда росіянин Сергій Ковальов (30-1-1, 26 КО), чемпіон WBC канадець Адоніс Стівенсон (28-1, 23 КО), володар пояса WBC International Джо Сміт (23-1, 19 КО) і непереможений колумбієць Елейдер Альварес (22-0, 11 KO).

ТЕНІС

Долгополов у рейтингу тенісистів АТР піднявся на дві позиції

У новому рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP), який було оприлюднено 10 квітня, лідер збірної України Олександр Долгополов піднявся на дві позиції і тепер посідає 68-е місце.

Теніс. Чоловіки. Рейтинг АТР

(станом на 10 квітня)

1 (1). Енді Маррей (Великобританія) - 11960 очок

2 (2). Новак Джокович (Сербія) - 7915

3 (3). Стен Вавринка (Швейцарія) - 5785

4 (4). Роджер Федерер (Швейцарія) - 5305

5 (5). Рафаель Надаль (Іспанія) - 4735

6 (6). Мілош Раонич (Канада) - 4345

7 (7). Кей Нісікорі (Японія) - 4310

8 (8). Марін Чілич (Хорватія) - 3385

9 (9). Домінік Тім (Австрія) - 3385

10 (10). Жо-Вільфрід Тсонга (Франція) - 3265

...68 (70). Олександр Долгополов (Україна) - 730

...109 (112). Сергій Стаховський (Україна) - 532

...117 (117). Ілля Марченко (Україна) - 497

...343 (341). Владислав Манафов (Україна) - 138

ВАЖКА АТЛЕТИКА

Українці увійшли до ТОП-3 чемпіонату Європи-2017

У Спліті (Хорватія) завершився чемпіонат Європи з важкої атлетики 2017 року, за підсумками якого збірна України увійшла до ТОП-3 медального заліку.

Як повідомляє офіційний сайт змагань, на рахунку українців 17 медалей - 5 золотих, 9 срібних і 3 бронзові.

Наші спортсмени мають однакову кількість нагород за підсумками турніру зі збірною Румунії, але програли суперникам за кількістю золотих нагород - 6-4-7.

У так званому «олімпійському заліку» (вважалися лише медалі у двоборстві - поштовх + ривок) збірна України посіла четверте місце - (1-4-0, 5).

Нагадаємо, чемпіоном Європи-2017 у складі нашої збірної став Олександр Пелешенко.

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Київський напівмарафон виграв ефіоп

Сьомий Київський напівмарафон з рекордом виграв Ленчо Тесфає Анбеса з Ефіопії, а Роман Романенко став третім і завоював титул чемпіона України.

Про це повідомляє Xsport.ua.

«Переможцем Kyiv Half Marathon-2017 з великим відривом став 20-річний ефіоп Ленчо Тесфає Анбеса. Він встановив рекорд змагань, пробігши дистанцію за 1:03:56.1, що на 43 секунди більше за досягнення попереднього рекордсмена, який виграв торік», - йдеться у повідомленні.

Друге місце посів поляк Шимон Кулька (1:05:25.5). Найкращим з українців став Роман Романенко (1:05:39.3). Він теж завоював титул переможця чемпіонату України з напівмарафону, який проводився в рамках київського забігу.

ТРИАТЛОН

Софія Прийма потрапила до ТОП-5 на Кубку Європи-2017

У португальському місті Куартейра відбувся традиційний етап Кубка Європи, де у юніорській віковій групі українська спортсменка продемонструвала доволі високий результат.

Так, за підсумками змагань Софія Прийма посіла 5-е місце з 50-секундним відставанням від лідера, інформує офіційний сайт Федерації триатлону України.

Софія показала дуже хороший час за підсумками плавання та вело, однак дещо поступилася головним конкуренткам на біговому сегменті.

У змаганні еліти Україна також була представлена одним спортсменом - Іван Іванов зазнав дискваліфікації впродовж змагань і фінішував у нижній частині турнірної таблиці.

ХОКЕЙ

«Донбас» виграв у «Кременчука» фінальну серію УХЛ-16/17

У п'ятницю, 7 квітня, у Дружківці донецький «Донбас» і ХК «Кременчук» провели шостий матч фіналу плей-оф Української хокейної ліги в рамках чемпіонату країни сезону-2016/2017.

До початку поєдинку у серії до чотирьох перемог лідером був «Донбас» - 3:2. А звитяга з рахунком 2:1 у звітній зустрічі подарувала донеччанам титул найсильнішої хокейної команди України сезону-2016/2017.

Чемпіонат України з хокею-2016/2017.

Українська хокейна ліга

Плей-оф. Фінал. Шостий матч. 7 квітня

«Донбас» (Донецьк) - ХК «Кременчук» - 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

«Донбас»: Дьяченко (Царегородцев); Кочетков - Захаров - Єгоров, Сирей - Кугут; Благий - Шафаренко - Нікіфоров, Вол. Алексюк - Яковлєвс; Лялька - Буценко - Бабинець, Побєдоносцев - Петрухно; Німенко - Бондарев - Рамазанов, Каменьков - Григор'єв.

ХК «Кременчук»: Захарченко (Петленко); Коренчук - Кузьмик - Слиш, Башко - Дєгтярьов; Кіча - Гніденко - Петранговський, Андрейків - Ігнатенко; Кірющенков - Гриценко - Коваленя, Ісаєнко - Мельников; Чернишенко - Карпенко - Гаврик, Варивода - Савицький.

Шайби:

0:1 - Мельников (Коваленя, Гриценко) - 26:17

1:1 - Кочетков (Шафаренко, Єгоров) - 31:11

2:1 - Єгоров (Кочетков, Благий) - 39:17 (у більшості)

Рахунок у серії - 4:2

ФУТБОЛ

Капітан «Карпат» Ігор Худоб'як - кращий гравець УПЛ за підсумками березня

За результатами голосування у проекті, організованому Українською прем'єр-лігою і ТМ Parimatch, який є титульним спонсором «зелено-білих», переможцем став півзахисник «Карпат». Ігор Худоб'як визнаний уболівальниками найкращим гравцем Ліги Парі-Матч у березні.

У голосуванні брали участь переможці номінації «Найкращий гравець туру» (у лютому-березні: 19 тур - Станіслав Куліш («Олександрія»), 20 тур - Ігор Худоб'як («Карпати»), 21 тур - Есеола («Зірка»), 22 тур - Кваме Карікарі («Сталь») та гравці, які, на думку експертної ради, відзначалися стабільністю впродовж останніх чотирьох турів та заслужили право взяти участь у голосуванні, а саме: Марлос («Шахтар»), Микола Матвієнко («Карпати»), Денис Васін («Сталь») та Заурі Махарадзе (Олімпік).

Після визначення восьми номінантів уболівальники та всі бажаючі могли віддати свій голос за гравця, якого вони вважають найкращим у березні, на офіційних сайтах УПЛ і ТМ Parimatch.

Всього у голосуванні взяло участь близько 2000 прихильників футболу. Результат їхнього вибору наступний:

Ігор Худоб'як - 44% голосів

Марлос - 25% голосів

Есеола - 12% голосів

Микола Матвієнко - 10% голосів

Станіслав Куліш - 7% голосів

Кваме Карікарі - 1% голосів

Заурі Махарадзе - 1% голосів

ШАХИ

Сестри Анна і Марія Музичук - у ТОП-5 світового рейтингу ФІДЕ

Міжнародна федерація шахових асоціацій (FIDE) оприлюднила оновлений жіночий та чоловічий рейтинг.

У ТОП-100 світу чоловіків і жінок перший рядок посідають, відповідно, чинний чемпіон світу Магнус Карлсен (Норвегія, 2838) та Хоу Іфань (Китай, 2649), інформує сайт Спортивного комітету України.

Найкращими серед наших шахістів залишаються Анна Музичук (2587) і Павло Ельянов (2751). Львів'янка від січня тримається на третій позиції у світі, а харків'янин другий місяць поспіль замикає ТОП-15.

Щодо чоловічого світового заліку, то до нього входять сім українців. Лише Олександр Моісеєнко (2670) продовжив свій рейд нагору, посідаючи у квітні 78-е місце проти 90-го у березні.

Окрім них, до ТОП-100 входять випускник Львівського державного університету фізичної культури Василь Іванчук (2732) - 25-й у світі; ще один львів'янин Юрій Криворучко (2710) - 36-й; екс-чемпіон світу ФІДЕ Руслан Пономарьов (2709) - 39-й; Антон Коробов (2695) - 50-й; Олександр Арещенко (2686) - 55-й.

До сотні найсильніших шахісток світу входять шість представниць України.

Окрім срібної призерки чемпіонату світу та чинної володарки титулів з рапіду і бліцу Анни Музичук, до ТОП-5 у цьому місяці потрапила і її молодша сестра, екс-чемпіонка світу ФІДЕ Марія Музичук (2546), яка у квітні змінила шосте місце на п'яте. Зазначимо, що сестри Музичук також є випускницями ЛДУФК.

Третім номером збірної є харків'янка Анна Ушеніна (2449) - 32-а у світі. Одеситка Наталя Жукова (2438) суттєво втратила з березневими позиціями - з 30-го на 41-й рядок. Також до ТОП-100 входять Інна Гапоненко (54-а, 2416) з Тетяною Василевич (94-а, 2372).

 

Іванчук обіграв китаянку Хоу Іфань у другій партії товариського матчу

У другій партії товариському шахового матчу між львів'янином Василем Іванчуком та першим номером жіночого світового рейтингу ФІДЕ китаянкою Хоу Іфань переміг українець.

У колекції партій Василя Іванчука, які залишаться в історії як геніальні, поповнення. Друга партія товариського матчу галичанина з Хоу Іфань у Шеньчжені не піддається аналізу в стислі терміни, а гра чорних, яким грав Іванчук, на відрізку з 16-го до 30-го ходів - від рішення пожертвувати якість до стадії реалізації переваги - гідна того, щоб увійти в навчальні посібники.

У підсумку, Іванчук так закрутив голову чемпіонці світу, що та викинула білий прапор. Тож, перемога Василя Іванчука і рахунок у матчі 1,5:0,5 на його користь, повідомляє plussport.com.ua.

Нагадаємо, у першій партії матчу найбільш успішна шахістка планети сьогодення Хоу Іфань та випускник Львівського державного університету фізичної культури Василь Іванчук сильнішого не виявили - нічия.

Матч відбувався у китайському місті Шеньчжень. Формат поєдинку - чотири партії у класичні шахи.

Ганна Музичук: «Це – нокаут, і багато що може трапитися»

Олександр Косенко: «Маємо потрапити на чемпіонат Європи»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers