rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді

Танцювальний колектив «Громовиця» - гордість українського Чикаго. Вихід цього гурту на сцену завжди викликає бурхливі овації. І танцюристи ще жодного разу не розчарували своїх прихильників: чи це вечорниці, чи кабаре, чи виступи на різноманітних концертах і фестивалях. Молоді люди в колоритних костюмах, із запалом та неймовірною енергією, з чудовими усмішками на обличчях дарують нам свої танці.

Title 
Title
 
Title 

 

Забава «Noche de Espana!», яку організувала «Громовиця» перед своїм турне до Іспанії, була просто неперевершена! Здавалося, що, переступивши поріг зали, ми потрапили просто на вулиці Мадрида чи Барселони. Освітлення, оформлення столів, чорне елегантне вбрання танцюристів і червоні квітки у волоссі дівчат - все це навіювало якусь таємничість і загадковість. А ніжні звуки флейти, сопілки та саксофона (у виконанні чудового музиканта Андрія Чуйка), немов на крилах, переносили нас у прекрасну та далеку країну Іспанія.

Гості, зачаровані приємною атмосферою в залі, жваво спілкувалися та розглядали численні та різноманітні виграші і лотереї. Дякуючи спонсорам, на глядачів чекали великі несподіванки: відпочинок у Колорадо, заняття йогою, фотографією, спортивні призи, виграші від школи балету та народного танцю, подарункові картки до ресторану, готелю, нагороди від «Громовиці» та багато інших цікавих речей.

Title Title 
 Title Title
 Title Title

 

Зала була переповненою, жодного вільного місця за столами. Це був аншлаг! А попереду - ціла низка приємних несподіванок! Ось на сцені з'являється «The Chicago Flamenco Ensemble». Важко знайти потрібні слова, щоби описати всю красу танцю фламенко та надзвичайну граціозність його виконавиці! Затамувавши подих, всі присутні в залі спостерігали за бездоганними рухами танцюристки та за дивовижним виразом її обличчя! Це були хвилини, коли людина поринає у вирій танцю та не помічає нікого та нічого навколо себе. Тільки музика та танок! Браво «The Chicago Flamenco Ensemble», браво організаторам вечора, які запросили цей колектив для виступу.

Темніє в залі, під запальну іспанську музику на танцювальний майданчик гордо та статечно виходять «іспанки та іспанці» з «Громовиці» та поринають у неймовірно емоційний танець (потрібно подякувати за хореографію помічнику керівника колективу Данусі Пилипчак-Василишин). Здавалося, що ми справді сидимо на якійсь площі в Барселоні і милуємося мистецтвом іспанських виконавців!

Title Title 
 Title Title
 Title Title

 

Після смачної вечері господиня забави пані Роксана Дикий-Пилипчак розпочала веселі ігри та танці. Важко було всидіти за столами, адже запальні іспанські мелодії не дають жодної можливості бути просто байдужими, і складалося таке враження, що танцювали всі. А тим паче, що грала група «Акорд» під керівництвом талановитого музиканта Андрія Чуйка. Лунали французькі, іспанські, українські та американські мелодії.

Цей вечір був особливим і незабутнім за своєю оригінальністю та вдався на славу!

Дякуємо всім, хто спричинився до проведення цієї забави: Касі «Самопоміч», численним спонсорам, жертводавцям, членам організаційного комітету, керівництву Культурного осередку, батькам танцюристів, керівникам танцювального ансамблю «Громовиця», гурту «Акорд» та його керівникові Андрієві Чуйку та всім учасникам і гостям! Особливо теплі слова подяки належать тим людям, яких ми не бачимо на сцені, але без яких не було б таких успішних концертів та забав.

Дякуємо вам, Романе та пане Івасю Пилипчаки, за вашу працю, за казкове перевтілення зали осередку та за фантастичну подорож у романтичну Іспанію.

До наступної зустрічі 20 травня в Harris Theater, на концерті нашої славної «Громовиці».

Світлини Максима Прокопіва

Чикаго вшанувало славний ювілей – 45-у річницю від початку заснування Українського Інституту модерного мистецтва

Галинка, Галина, Галина Степанівна, пані Грушецька (з дому Бойко)…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers