rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Іванка Трамп офіційно працюватиме у Білому домі

Іванка Трамп офіційно працюватиме у Білому домі

Донька американського президента Іванка Трамп офіційно стала співробітницею адміністрації Білого Дому, так само, як і її чоловік Джаред Кушнер. Однак зарплату за свою роботу подружжя не отримуватиме. Іванка матиме свій офіс у західному крилі Білого дому, неподалік від Овального кабінету, і буде консультантом свого батька Дональда Трампа. Ця новина викликала резонанс у США, зокрема, аналітики висловили занепокоєність з того приводу, що в Іванки буде доступ до секретної інформації, пишуть Euronews.

Про те, що Іванка Трамп працюватиме в Адміністрації президента, було відомо тиждень тому. І вона вже виконувала свої обов'язки, сидячи поруч з Ангелою Меркель, коли німецький канцлер приїхала з офіційним візитом до США.

 

Title
 

 

Так само до офіційних зустрічей долучений і чоловік Іванки, під час яких іноді він і виступає. Джаред Кушнер офіційно призначений старшим радником президента, і його кабінет у Білому домі розташований поверхом нижче від офісу Іванки.

Донька президента, схоже, дуже задоволена своєю посадою. Наприклад, під час зустрічі Дональда Трампа з прем'єр-міністром Канади Іванка зробила фото на пам'ять, сидячи у президентському кріслі.

Місто, де живуть без мобільних телефонів та бездротового Інтернету

У місті Ґрін-Бенк, у Західній Вірджинії, місцеві мешканці живуть без мобільних телефонів, бездротового Інтернету, не можуть вільно користуватися мікрохвильовими печами, а діти не можуть бавитися певними іграшками, пише «Голос Америки».

Винен у цьому, як не дивно, технологічний прогрес, а саме, радіотелескопи, чутливі до електромагнітних хвиль.

Від Вашингтона до Ґрін-Бенка - чотири години автоподорожі. На півдорозі зникає мобільний зв'язок і, відповідно, не працює супутникова навігація. Тож єдиний спосіб не заблукати - дотримуватися знаків та стежити за картою.

Ґрін-Бенк - малесеньке містечко з населенням півтори сотні людей. Тут є дві церкви, початкова школа та бібліотека, до якої веде окремий дороговказ. А з-під маківок дерев виглядають телескопи.

Шері, завідувачка найбільшої продовольчої крамниці у містечку, до такого сусідства звикла. Вона тут народилась. І відсутність мобільного зв'язку чи бездротового Інтернету для неї - норма. «Так, ми не такі, як усі. Хтось може сказати, що ми живемо, як у старі часи, у минулому. Але для нас це - спосіб життя, ми завжди так жили», - розповідає вона. На стіні у магазині - раритет, стаціонарний телефон. Він тут - найпопулярніший засіб зв'язку.

Технічний прогрес у Ґрін-Бенку та сусідніх містечках практично зупинився в 50-х роках, коли територію у 33-ти тисячі квадратних кілометрів зробили Національною зоною радіотиші. Тут не можна встановлювати вежі мобільного зв'язку. І чим ближче до телескопів, тим суворішими стають заборони. Площа діаметром у 16 кілометрів навколо обсерваторії має найбільше обмежень. Тут не можна користуватись навіть радіокерованими іграшками. І за дотриманням цих правил суворо стежать.

«Це обладнання дозволяє мені спіймати навіть найслабші сигнали, які можуть вплинути на телескоп», - каже технік Джона Басерман.

Джона виконує обов'язки «технічного поліцейського». Він їздить вулицями містечка і вибірково зупиняється біля якогось з будинків. Спеціальні прилади показують йому, чи є всередині заборонені предмети. Далі з порушниками вже розмовляють працівники обсерваторії. Вони й самі працюють у спеціальних кімнатах-саркофагах, які не пропускають електромагнітні хвилі.

«Уявіть собі підводний човен, у який не потрапляє вода. Так ось ця кімната - це електромагнітна субмарина. Електромагнітні хвилі не можуть потрапити в цю кімнату, так само, як ви не можете пройти всередину», - розповідає працівник обсерваторії Майкл Ґолстайн.

Усередині - стіни, покриті мідними пластинами, на вікнах - сітка з такого ж матеріалу. Навіть мікрохвильова піч працює у спеціальному металевому контейнері. «Вона не запрацює, поки ми не закриємо ось ці двері», - каже працівник обсерваторії.

Таким чином вчені намагаються зменшити вплив техніки на радіотелескоп. Майкл каже, що тільки один раз на тиждень, коли телескоп на технічному обслуговуванні, до нього можна наблизитись з телевізійним обладнанням. Майкл на території обсерваторії користується тільки дизельним авто. Машина на бензині має електричну систему запалювання, і вона також може нашкодити телескопам.

Шлагбаум також механічний. Майкл відкриває його звичайним ключем. І ще кілька кілометрів дороги - і ось він, «найчутливіший» і найбільший у світі телескоп розміром з футбольне поле.

Отож, якщо інопланетні цивілізації вирішать налагодити контакт зі землянами, цей телескоп запеленгує їх першим. Щоправда, поки що вчені лише чекають на такий сигнал. «Усі сигнали, які ми зараз отримуємо за допомогою телескопів, надходять від космічних об'єктів - зірок, галактик. Ми поки що не отримували жодного повідомлення від інопланетних цивілізацій», - каже вчений Річард Лінч.

Місцеві мешканці поважають роботу вчених. Що більше, вони задоволені життям поза світом технічного прогресу. «Замість того, щоб сидіти кожен перед своїм екраном, ми ловимо рибу, полюємо, ходимо в гості одне до одного, весело проводимо час. У цьому значно більше позитивного, ніж негативного», - вважає мешканка Ґрін-Бенка Шері.

У містечку є кабельний Інтернет, але Шері каже, що користується ним не часто. Для новин їй достатньо місцевої тижневої газети. Якщо ж з'являється потреба кудись зателефонувати, номер телефону вона знаходить у довіднику. А замість переписки у Фейсбуку просто розмовляє з покупцями. У містечку всі й так знають одне одного і, як у старі добрі часи, спілкуються віч-на-віч.

Помилки Майкла Флінна

Майкл Флінн встиг попрацювати радником президента США з національної безпеки менше, ніж місяць. Обвинувачуваний у неправомірних зв'язках з Росією, він був змушений скласти повноваження 13 лютого. Про свою відставку він оголосив листом, пишуть Euronews.

Через шторм, що здійнявся у засобах масової інформації, Трамп мусив пожертвувати своїм радником, щоб не зашкодити репутації гаранта національної безпеки.

«Майкл Флінн, генерал Флінн - чудова людина. Я думаю, медіа ставляться до нього дуже-дуже несправедливо. Я називаю їх «фейковими» медіа в багатьох випадках».

Флінна обвинувачують у тому, що 29 грудня 2016 року він розмовляв з послом Росії у США Сергієм Кисляком про санкції проти Кремля після заяви ФБР про втручання Росії в американську виборчу кампанію.

У той день тоді ще президент Барак Обама підписав наказ про висилку зі США 35 російських дипломатів та їхніх сімей у відповідь на згадані втручання Москви.

У розмові, яку записало ФБР, Флінн просив Кисляка не вживати заходів у відповідь, щоб не завадити майбутнім відносинам між двома країнами. У той час Флінн ще офіційно не заступив на посаду. Тобто, він був не уповноважений проводити такі розмови. Тут і була його помилка. До того ж, він приховав справжній зміст розмови від віце-президента Майка Пенса.

А той захищав Флінна перед ЗМІ. У цей же час росіяни знали, що він казав насправді, і могли б скористатися цим для шантажу. Записи увіковічнили помилки Флінна, що не пішло йому на користь.

Так, 25 вересня 2016 року Флінн сказав на каналі NBC: «Якщо вам дають імунітет, напевно, ви скоїли злочин».

Отже, виглядає так, що прохання Флінна про імунітет практично дорівнює визнанню вини. Триває розслідування, чи він брав гроші у Москви під час його подорожі до Росії у 2015 році на 10-й день народження телеканалу Russia Today. Американська конституція забороняє це колишнім військовим.

Гілларі Клінтон засудила скорочення програм іноземної допомоги

Колишня держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що рішення президента Дональда Трампа про скорочення фінансування програм міжнародної допомоги може стати катастрофою для жінок у всьому світі.

Дональд Трамп відновив дію президентської директиви, яка забороняє фінансувати будь-які іноземні організації, які здійснюють або іншим чином підтримують аборти.

Клінтон, перервавши мовчання після сенсаційної поразки на минулорічних президентських виборах, охарактеризувала цей крок Трампа як «удар по жінках і дітях і назвала грубою помилкою для нашої країни».

«Нам потрібно вирішити: залишатися позаду чи бути в авангарді?» -сказала Клінтон, виступаючи в Джорджтаунському університеті під час церемонії вручення щорічних нагород Hillary Rodham Clinton Awards. Лауреатами цієї премії стають жінки, які доклали багато зусиль до встановлення миру.

 

Title
 

 

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер висловився на захист рішення Дональда Трампа, пояснивши, що президент ставить на чільне місце збереження життя.

«Відновлення цієї політики не тільки відображає ці цінності, але і є проявом поваги стосовно платників податків», - сказав Спайсер.

У своєму виступі Клінтон заявила, що захист прав жінок - «серйозна невирішена проблема 21 сторіччя». «Це не питання приналежності до політичної партії, це питання захисту прав людини», - сказала Гілларі Клінтон.

До виступу в Джорджтаунському університеті Клінтон більшу частину свого часу після листопадової поразки провела у порівняно затишній лісистій місцевості Чаппаква, в штаті Нью-Йорк, де вона проживає разом з чоловіком Біллом Клінтоном.

На початку березня Клінтон виступила з промовою в Скрантоні, штат Пенсильванія, заявивши, що готова «вийти з лісу». У травні вона планує виступити в своїй альма-матер - коледжі Веллслі, в штаті Массачусетс. Очікується, що наприкінці року вона опублікує збірку автобіографічних есе.

Чикаго за тиждень

Трамп зустрівся у Білому домі з президентом Єгипту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers